Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Διδάσκοντας παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, της Temple Grandin.

Οι καλοί δάσκαλοι με βοήθησαν να φτάσω στην επιτυχία. Στα 2,5 μου χρόνια τοποθετήθηκα σε ένα δομημένο νηπιαγωγείο με έμπειρους εκπαιδευτικούς. Από μικρή ηλικία έμαθα να έχω καλούς τρόπους και να συμπεριφέρομαι σωστά στο τραπέζι. Τα παιδιά με αυτισμό πρέπει να έχουν δομημένες μέρες και δασκάλους που να ξέρουν πώς να είναι αυστηροί αλλά και ευαίσθητοι.

Όλα όσα έμαθα όταν σταμάτησα να λέω στα παιδιά μου: «άντε, βιαστείτε!»

Η συγκινητική εξομολόγηση μιας μαμάς που είδε τον κόσμο με διαφορετικά μάτια, όταν αποφάσισε να πάρει τη μητρότητα πιο χαλαρά! 

Εκτυπωμένες παιδικές καρδιές

Όταν η τεχνολογία αρχίζει να προσεγγίζει το “χέρι του Θεού”, τότε το σενάριο επιστημονικής φαντασίας γίνεται πραγματικότητα.
Πριν από μερικά χρόνια ήταν ουτοπία να δημιουργήσει ένας εκτυπωτής ανθρώπινο όργανο και θεωρητικά να είναι έτοιμο προς μεταμόσχευση!
Ο κ. Γιώργος Σαρρής, παιδοκαρδιοχειρουργός, εκτυπώνει τρισδιάστατες παιδικές καρδιές. Όπως επισημαίνει στο CNN Greece πρόκειται για ακριβές αντίγραφο του πάσχοντος οργάνου.

Μια νέα καμπάνια «ζωντανεύει» τα τέρατα που ζωγραφίζουν τα παιδιά

Μετά την άρνηση των δημόσιων σχολείων της Αμερικής να αφιερώσουν περισσότερες εκπαιδευτικές ώρες στις καλές τέχνες, μια start-up από το Τέξας αποφάσισε να πάει κόντρα σε αυτή την «τερατώδη» απόφαση προσκαλώντας τα παιδιά να δημιουργήσουν μέσω τις ζωγραφικής τα δικά τους, μοναδικά τέρατα και έπειτα να τα δουν να ζωντανεύουν.

Το συγκλονιστικό Video της Unicef για την προστασία παιδιών


Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef που στόχο έχει να μας υπενθυμίσει πως τα παιδιά είναι αυτά που βρίσκονται σε κίνδυνο όταν ο κόσμος έρχεται… ανάποδα.

Ουρολοίμωξη και παιδιά: συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η ουρολοίμωξη είναι μια αρκετά συχνή ασθένεια, καθώς υπολογίζεται ότι 1 στα 100 αγόρια και 3 στα 100 κορίτσια θα εμφανίσουν ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης μία φορά μέχρι τα 5 με 6 τους χρόνια.

Τα παιδιά της ΜΕΤΑδρασης και οι ιστορίες τους: Τα 256 παιδιά που βοήθησε το Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Από τον 14χρονο Αχμάντ που γιόρτασε για πρώτη φορά τα γενέθλιά του φέτος, μέχρι το 12χρονη κορίτσι από το Αφγανιστάν που είδε τους γονείς της να χάνονται μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου.

Μέσα σε 7 μήνες λειτουργίας, τουλάχιστον 256 ασυνόδευτα παιδιά βρήκαν υποστήριξη μέσα από το πρόγραμμα της ΜΕΤΑδρασης «Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

Στόχος του προγράμματος είναι η εξατομικευμένη υποστήριξη των παιδιών αυτών και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων παιδιών.

Πανελλαδικές: Προτείνεται η κατάργηση εξετάσεων ειδικών μαθημάτων

Αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις μελετάει το υπουργείο Παιδείας. Ήδη πρόταση με την οποία ζητείται η κατάργηση των ειδικών μαθημάτων στην εξεταστική διαδικασία για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας απέστειλε στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, που είναι βέβαια ανεξάρτητη αρχή, αλλά με ευθύνη να προτείνει στην εκάστοτε ηγεσία του σημαντικές αλλαγές.

Βρετανία: Λιποθύμησαν περίπου 40 μαθητές λόγω ζέστης

Η υπερβολική θέρμανση ήταν η αιτία που περίπου 40 μαθητές λιποθύμησαν την Τετάρτη σε μια αίθουσα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα της Ανακωχής, τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε σχολείο στο βόρειο Γιόρκσιρ της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με τον Guardian.

Αποστολή «Ικαρία» για τη +πλευση

Μετά τον δεύτερο μεγάλο διάπλου που ολοκλήρωσε με επιτυχία σε επτά από τα μικρότερα και πιο απρόσιτα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, η μη κερδοσκοπική εταιρεία +πλευση θα πραγματοποιήσει τη φθινοπωρινή δράση της για το 2015 με ιατρική αποστολή στην Ικαρία.