Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

"Μουσικά" στολίδια

Εάν θέλετε να στολίσετε το δέντρο σας με μουσικά στολίδια, όπως αυτό της φωτογραφίας, τότε θα χρειαστείτε χαρτιά-παρτιτούρες και τις οδηγίες από το froggooseandbear

Παιδική παράσταση: «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα»

Άνοιξε πέρυσι και κατάφερε σε ένα χρόνο να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δραστήριους πολυχώρους, φιλοξενώντας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Τώρα το Eliart ανοίγει τις πόρτες του και στα παιδιά. Από τις 11/12 ανεβαίνει το έργο της Άννας Γαρεφαλάκη «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα», σε σκηνοθεσία της ίδιας, με μια ομάδα νέων ηθοποιών και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Αφηγήσεις Παραμυθιών στα Μουσεία

Με την αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από όλον τον κόσμο συμμετέχει η μη κερδοσκοπική εταιρία εικαστικής αγωγής Action Art/Εικαστική Δράση, στο πρόγραμμα  Διανυκτέρευση στα Μουσεία που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από 26 Δεκεμβρίου

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου ως και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Απάντηση για τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, αναφορικά με τον τρόπο καθορισμού των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, σας πληροφορούμε ότι οι εν λόνω εκπαιδευτικοί δεν εμπίπτουν ευθέως στις διατάξεις του κεφαλαίου Β' του Ν.4024/2011. Η αναλογική ή μη εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας μας.»
Την απάντηση αυτή έδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κρλάτους στο ερώτημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων.

«Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης» στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος

Το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας μια παράδοση ετών, διοργανώνει και φέτος τη «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 20.00 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Το Yπ. Παιδείας για τα «συσσίτια στα σχολεία»

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», με τίτλο «Tα συσσίτια επιστρέφουν στα σχολεία» η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

"Οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) αφορούν περιοχές της χώρας μας, οι οποίες παρουσιάζουν υψηλούς δείκτες κοινωνικών ανισοτήτων και υψηλά ποσοστά σχολικής διαρροής.

Πορεία ΑμεΑ στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο όταν έφτασαν στο Σύνταγμα, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση.

Οι 14 πληγές στα δημόσια σχολεία στην εποχή της κρίσης

Δύσκολη προμηνύεται η νέα χρονιά για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καταγράφουν 14 «ανοιχτές» πληγές. Χτες εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ κατήγγειλαν ότι οι σχολικές επιτροπές σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε για πετρέλαιο. Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές απειλούν με απεργία διαρκείας στην περίπτωση που η εφεδρεία επεκταθεί και στην εκπαίδευση.

Ιστότοπος: Swedish Deaf Association

Η Σουηδική Ένωση Κωφών απέκτησε ένα νέο ιστότοπο με την ονομασία "Tillgänglighet genom Teckenspråk" (πρόσβαση μέσω της νοηματικής γλώσσας), στον οποίο υπάρχουν βίντεο που αφορούν την πρόσβαση και συνοδευτικά κείμενα που εξηγούν τη σχέση των περιπτώσεων αυτών με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία που αξίζει να τη μιμηθούν και άλλες εθνικές ενώσεις. Δείτε σχετικά βίντεο εδώ.

Συνταγή: Παστελάκια με αμύγδαλο

Μια γλυκιά συνταγή διαβάσαμε στη Μικρή Κουζίνα και είπαμε να τη μοιραστούμε μαζί σας! Φτιάξτε κι εσείς με τα χεράκια σας παστέλι με αμύγδαλο. Δεν είναι δύσκολο - τουλάχιστον αν ακολουθήσετε τις οδηγίες της Μικρής Κουζίνας (η φωτογραφία είναι από την ίδια πηγή).

YouTube για σχολεία!


Η Google ανακοίνωσε ένα ειδικό site για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το YouTube Schools που περιλαμβάνει εκατοντάδες ώρες βίντεο εκπαιδευτικού περιεχομένου έχοντας αφαιρέσει ότι μπορεί να αποσπάει την προσοχή των μαθητών.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο  του Τζάνι Ροντάρι "ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ, ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Στο δρόμο ενός νέου Τεχνολογικού Λυκείου

«Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, επιδιώκει την ποιοτική αναβάθμισή της και την αύξηση του μαθητικού δυναμικού της, έως τουλάχιστον τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικίνδυνες σχέσεις για τους εφήβους στη χώρα μας...

Τρεις στους δέκα εφήβους δεν χρησιμοποιούν σωστά το προφυλακτικό, με αποτέλεσμα να εκθέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), τα οποία παρουσιάζουν έξαρση στις νεαρές ηλικίες.

H ειδική αγωγή γίνεται επιτέλους προτεραιότητα

Μέσω του προγράμματος «Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», ένα πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ προχώρησε τα τρία τελευταία σχολικά έτη σε νέες προσλήψεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Νέα μέθοδος - ελπίδα για καρκινοπαθείς που θέλουν να γίνουν μητέρες

Ελπίδες για τις γυναίκες, οι οποίες πάσχουν από καρκίνο, να γίνουν μητέρες μέσω της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δίνουν οι επιστήμονες. Αυτό καθίσταται δυνατό με την κατάψυξη του ωοθηκικού ιστού στους μείον 196 βαθμούς Κελσίου και την απόψυξή του.

Χριστουγεννιάτικα προγράμματα στον "Ελληνικό Κόσμο"



Ανακαλύψτε τη μαγεία των γιορτών στον Ελληνικό Κόσμο με προγράμματα για νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Το βραβείο ευρωπαϊκής προσβάσιμης πόλης κερδήθηκε από την αυστριακή πόλη Σάλτσμπουργκ

Με κριτήριο την εξαιρετική πρόοδο που έχει επιτύχει την τελευταία πενταετία σε όλους τους σημαντικούς τομείς της προσβασιμότητας το Σάλτσμπουργκ (Salzburg) ήταν η νικήτρια πόλη του ευρωπαϊκού βραβείου της πλέον φιλικής πρός τα άτομα με αναπηρία πόλης για το 2012 (access city award).