Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Προβολή: "Explorations: Making Curiosity Part of the Curriculum"

Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο και τους εαυτούς τους. 

Ανακαλύψτε τα οφέλη του παιχνιδιού στο παιδί

Το παιχνίδι είναι η δουλειά της παιδικής ηλικίας, επιτρέποντας στο παιδί να νιώσει ελεύθερο στο να πειραματιστεί με τον κόσμο γύρω του αλλά και το συναισθηματικό κόσμο μέσα του

Για εκείνο, δεν είναι απλά παιχνίδι. Είναι λύσιμο προβλημάτων, χτίσιμο ικανοτήτων, και υπερπήδηση σωματικών και πνευματικών εμποδίων. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να το βοηθήσετε κι άλλο;

Δήμος Αθηναίων: Ιδέες και προτάσεις για δράσεις αναζητούν τα Ανοιχτά Σχολεία

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων επιστρέφουν για 4η συνεχή χρονιά. Ένας θεσμός, τον οποίο μέχρι σήμερα έχουν αγκαλιάσει περισσότεροι από 27.000 κάτοικοι της Αθήνας, που κρατά ανοιχτά τα σχολεία μέχρι το βράδυ (καθημερινά έως τις 21.30) και τα καθιστά πυρήνα ζωής στη γειτονιά, με 400 δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης, δεξιοτήτων, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Στα άδυτα του Bernabeu 2.0 – περισσότερες θέσεις για άτομα με αναπηρία το νέο γήπεδο της Ρεάλ

Σε μία θεαματική αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση του ιστορικού της γηπέδου προχωρά η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνονται οι εντυπωσιακοί χώροι του νέου «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το γήπεδο αλλάζει όψη και γίνεται πολύ πιο σύγχρονο και όμορφο για να αφήνει ευχαριστημένο και τον πιο απαιτητικό φίλο της Ρεάλ. 

Πώς επηρεάζει τα παιδιά η πολύωρη έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες;

Τα tablets, τα smartphones και όλες αυτές οι συσκευές, μπορεί καμιά φορά να αποτελούν τεράστια βοήθεια για τους γονείς, επειδή απασχολούν τα παιδιά, όταν εκείνοι έχουν κάποια υποχρέωση ή τααποσπούν όταν χρειάζονται λίγη ηρεμία, όμως η πολύωρη έκθεση σε αυτές μπορεί να τους κάνει πολύ κακό.

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα μαθήματα για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ ο καθορισμός των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των υποψηφίων Επαγγελματικού Λυκείου για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2018-2019.

Γονείς και παιδιά έτρεξαν μαζί στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 2.000 γονείς και παιδιά συμμετείχαν στις αθλητικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από το Ολυμπιακό Μουσείο - Protergia στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικογένεια ξεκίνησε με το «Family Olympics» που έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές και τους γονείς τους να βιώσουν την εμπειρία των ολυμπιακών αθλημάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με φόντο τον Θερμαϊκό. 

Διευκρινίσεις για το ωράριο των Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μετά από επανειλημμένα ερωτήματα των μελών της Ομοσπονδίας σε σχέση με το ωράριο των σχολικών νοσηλευτών (ΠΕ 25) και τις ασάφειες που παρατηρούνται σε σχέση με αυτό έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η Ομοσπονδία με επίσημο έγγραφο της προς τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στις 11/06/2018 και Αρ. Πρωτ: 107 ζητούσε να της απαντηθεί επίσημα και εγγράφωςγια το ποιο είναι το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο του υποστηρικτικού έργου των Σχολικών Νοσηλευτών στη Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.