Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ντύστε το παιδί σας... γλάστρα

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας το αποκριάτικο κοστούμι του παιδιού σας, μια καλή ιδέα είναι να ντυθεί... γλάστρα. Γενικά, θα σας φανεί χρήσιμο εάν δουλεύετε με μικρά παιδιά και διοργανώνετε γιορτούλες για την άνοιξη, το καλοκαίρι ή θέλετε να εμπλουτίσετε τη διδασκαλία σας! Δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να κατασκευάσετε τη στολή της φωτογραφίας. Η φωτογραφία προέρχεται από το clumsycrafter.

Ομάδα μονογονέων των Δήμων Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού: «Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία»

Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ διοργανώνει ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ με τίτλο, «Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία».Ποιους ρόλους καλείται να παίξει ο γονιός; Ποια συναισθήματα βιώνει, τόσο ο ίδιος όσο και το παιδί του; Ποιες δυσκολίες συναντάει σε επίπεδο σχέσεων, επικοινωνίας, ορίων; Ποιες είναι οι προκλήσεις για προσωπική εξέλιξη και ενδυνάμωση;

Το έργο Three Rs φέρνει νέους πόρους για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το έργο Three Rs – Replacement, Reduction and Refinement of animal use in Science – ανέπτυξε νέο υλικό για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο αποτελείται από νέα σενάρια μάθησης και πρόσθετους πόρους, με βάση τις τρεις βασικές αρχές των Τριών Rs, συγκεκριμένα Replacement, Reduction και Βελτίωση της χρήσης των ζώων στην επιστημονική έρευνα και που συνήθως υιοθετούν διεπιστημονική προσέγγιση.

Ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές: Γιατί αξίζει να τις δημιουργήσετε

Μπορεί η ευτυχία να είναι αντί για στόχος, τρόπος ζωής; Το πρώτο «μαμά» και «μπαμπά», το πρώτο «σ’ αγαπώ» του μωρού σας, εκείνη η ταινία με την οποία ξεκαρδιστήκατε οικογενειακώς, όλα αποτελούν «μικρές» ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές που δεν καταγράφονται σε βίντεο, αλλά μένουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας.

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης»

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν πενθήμερη εκδήλωση, με θέμα: «Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 6, 7, 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου 2023, και ώρες 9:00 με 14:00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση τους, σε σχέση με τις δυνατότητες και προοπτικές σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί» – Έφηβοι στις ΗΠΑ πετούν τα smartphones

«Η Λόγκαν Λέιν παράτησε το κινητό της τηλέφωνο. Αυτό άλλαξε τη ζωή της», γράφουν οι New York Times, παρουσιάζοντας το προφίλ της 17χρονης που «ηγείται του κινήματος για την απελευθέρωση από τα smartphones»

Πόσες ώρες περνάτε μπροστά στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου ημερησίως; Η απάντηση, εάν κάποιος μπει στη διαδικασία όντως να την υπολογίσει, μπορεί να σοκάρει καθώς οι ώρες θα είναι κατά πάσα πιθανότητα περισσότερες από όσες φαντάζεται.

Διεθνές Συνέδριο SMOOTH: Εκπαιδευτικά Κοινά Και Ενεργή Κοινωνική Ένταξη (26-28/5/23)

To Διεθνές Συνέδριο SMOOTH θα διεξαχθεί από τις 26/05/2023 έως τις 28/05/2023 στο Παν/μιο Θεσσαλίας.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ερευνητικό πρόγραμμα SMOOTH (Horizon2020) οργανώνει διεθνές συνέδριο, με σκοπό να φέρει κοντά ερευνητές/ήτριες, φοιτητές/ήτριες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, οργανώσεις κοινωνικής δράσης, ακτιβιστές/ίστριες, δημοσιογράφους και φορείς χάραξης πολιτικής για την εκπαίδευση, ώστε να συζητήσει τις προκλήσεις και τις δυνατότητες που έχει μια προσανατολισμένη στα κοινά εκπαίδευση, προκειμένου: α) να συζητηθούν οι δυνατότητες μιας εκπαίδευσης βασισμένης στα κοινά για την αντιστροφή των ανισοτήτων και β) να παρουσιαστούν καλές πρακτικές των κοινών.