Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ξέρετε τι χρειάζεται ένα μωρό;

Όχι, η απάντηση δεν είναι απλώς γάλα, καθαρή πάνα, ξεκούραση και αγκαλιές!

Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν πως η υγιής ανάπτυξη ενός μωρού βασίζεται στην κάλυψη περισσότερων αναγκών από αυτές που εμείς θεωρούμε βασικές.

Ευτυχισμένοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά!

Αγάπη και αρμονία στην οικογένεια είναι οι λέξεις-κλειδί για ένα συναισθηματικά ασφαλές παιδί. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα τσακωθείτε μπροστά του, ξανασκεφτείτε το.
Ας είμαστε ρεαλιστές. Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, να διαφωνήσει, να νευριάσει. Το θέμα είναι από εκεί και πέρα τι γίνεται.

Εθελοντές στο Ανοιχτό Πανεπίστημιο Δήμου Θεσσαλονίκης

Ζητούνται 10 άτομα που θα προσφερθούν εθελοντικά να παρακολουθήσουν κάποιον από τους  κύκλους του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου (ανά δύο) με τα εξής καθήκοντα:

Οι ήχοι της φύσης…

Πρόκειται για την παλαιότερη και μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με ηχητικά αρχεία και βίντεο από πλήθος οργανισμών. Το τεράστιο αυτό αρχείο χρησιμοποιείται από ερευνητές για να μελετήσουν και να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο, από εκπαιδευτικούς για να εντάξουν στη διδασκαλία τους όμορφα και αξιόπιστα πολυμεσικά αρχεία από τη φύση και από τους καλλιτέχνες για την αναζήτηση νέων οδών έμπνευσης και δημιουργίας.

Αξιοποιώντας, με καλές πρακτικές, ψηφιακά μέσα και εργαλεία στη διδασκαλία των Μαθηματικών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Αξιοποιώντας, με καλές πρακτικές, ψηφιακά μέσα και εργαλεία στη διδασκαλία των Μαθηματικών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης», το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, 9.00– 14.00 / Θέατρο πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς

H Intel βοηθά τον Στίβεν Χόκινγκ καθώς η κατάστασή του επιδεινώνεται

Ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ ζήτησε τη βοήθεια της Ιntel προκειμένου να βελτιωθεί το σύστημα μέσω του οποίου επικοινωνεί, καθώς η κατάσταση της υγείας του σταδιακά επιδεινώνεται.

ΗΠΑ: Καθαριστές τζαμιών διασκέδασαν τα άρρωστα παιδιά νοσοκομείων

Μια ευχάριστη έκπληξη όπως αναφέρει το mymodernmet περίμενε τα παιδιά που νοσηλεύονται με σοβαρές ασθένειες στην παιδιατιατρική κλινική All Children's Hospital στο St. Petersburg της Florida στις 10 Ιανουαρίου απο όπου και οι εικόνες

Προετοιμασία υποψήφιων γονέων για τη... μεγάλη στιγμή!

Δίπλα σε μέλλοντες γονείς με μία ακόμα πρωτοβουλία βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν σωστά για τη μεγάλη στιγμή! Συγκεκριμένα, πρόκειται να λειτουργήσει δωρεάν τμήματα προετοιμασίας νέων γονέων και παροχής μαθημάτων ανώδυνου τοκετού.