Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ομάδες υποστήριξης γονέων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες σκοπεύει να οργανώσει και φέτος ομάδες υποστήριξης παιδιών και γονέων. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με τους σκοπούς και τους στόχους των ομάδων, μέρες, τόπο και ώρες λειτουργίας στην προσεχή συνέλευση που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου. 

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τα Γυμνάσια όλης της χώρας

Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας»

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων βίας σε αθλητικούς χώρους,προκηρύσσεται Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων όλης της χώρας. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να επικοινωνήσει στους μαθητές το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης στους αθλητικούς χώρους.

Έδεσσα: Θερμοκήπιο ... ελπίδας για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ένα θερμοκήπιο, στο οποίο δεν φυτρώνουν μόνο λουλούδια, αλλά φυτρώνει και η … ελπίδα, δημιουργήθηκε στην πόλη της Έδεσσας. Στον ξεχωριστό αυτό χώρο, μία ομάδα παιδιών με ειδικές ανάγκες "ξεδιπλώνει" καθημερινά το πολύπλευρο ταλέντο της και επιχειρεί να αποδείξει πως, εάν της δοθεί η ευκαιρία, μπορεί να ενταχθεί ισότιμα στην κοινωνία.

Ο ήχος της μάθησης: Albano Berberi

Τι να τρώει το παιδί σας το πρωί;

Ποιες τροφές να προτιμούν οι γονείς για το πρωινό του παιδιού; Ποια θρεπτικά συστατικά περιέχουν και πως συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού του;
Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα και αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο στην προετοιμασία του. Τι όμως να προσφέρουμε στα παιδιά;

Τα καλύτερα websites για τους μαθητές

Astroparty στο Νόησις

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος το AstroParty, συμμετέχοντας στις Πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις της «Βραδιάς Ερευνητών 2010», την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010.

Βουλγαρία: Εκθεση αποκαλύπτει θανάτους και κακοποιήσεις παιδιών σε ιδρύματα

Έρευνα για τους θανάτους 166 παιδιών σε ιδρύματα για παιδιά με νοητική υστέρηση στη Βουλγαρία ξεκινά η βουλγαρική εισαγγελία, μετά τη διαπίστωση περιστατικών κακοποίησης που καταγράφει έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεκάδες παιδιά υποσιτίζονταν, ενώ πολλά παρέμεναν δεμένα για μέρες σε κρεβάτια και αναπηρικές καρέκλες.