Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Προβολή: Δράση για το Κάτι Άλλο, Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ

Γραμμή στήριξης: 901.901.42.88
1,20 ευρώ/κλήση από σταθερό
1,28 ευρώ/κλήση από κινητό

Τα έμβρυα ακούν λέξεις

Τα έμβρυα όχι μόνο ακούν ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον αλλά επί πλέον σχηματίζουν αναμνήσεις των λέξεων που ακούν συχνά ενώ βρίσκονται στη μήτρα. Αυτό ανακάλυψαν φινλανδοί επιστήμονες εντοπίζοντας αυτές τις αναμνήσεις στον εγκέφαλο νεογέννητων μωρών. Η ανακάλυψη, η οποία επιβεβαιώνει για πρώτη φορά με «απτό» τρόπο προηγούμενα ευρήματα, υποδηλώνει ότι η μάθηση της γλώσσας αρχίζει προτού καν γεννηθούμε.

Άποψη: Γ. Παπαδάκης "Ο Θωμάς και τα προβλήματα της εκπαίδευσης"

Κείμενο του Γ.  Παπαδάκη, δημοσιευμένο στο protagon.gr

Όταν ήμουν μικρός είχα έναν καλό φίλο και συμμαθητή, τον Θωμά. Ο Θωμάς ζωγράφιζε πραγματικά υπέροχες αγιογραφίες και είχε ήδη τους πρώτους του πελάτες από το δημοτικό.

Δωρεάν μαθήματα ιππασίας σε μαθητές ειδικών σχολείων

Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας, διάρκειας έξι μηνών, για μαθητές Ειδικών Σχολείων ξεκινά - για πρώτη φορά - με την έναρξη της σχολικής περιόδου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας.

Κοινωνικό Φροντιστήριο από το Βαφοπούλειο

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για 2η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, σε μαθήματα κατεύθυνσης Β΄ και Γ΄Λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2013-2014, για όλα τα μαθήματα εκτός της Φυσικής.

Λιβερία: Ούτε ένας πρωτοετής φοιτητής φέτος στο Πανεπιστήμιο

Κανένας από τους 25.000 απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Λιβερίας φέτος.

Η υπουργός παιδείας Ετμόνια Νταβίντ-Ταρπέχ σοκαρίστηκε και σκοπεύει να συναντηθεί άμεσα με πανεπιστημιακούς για να συζητήσουν την παταγώδη φετινή αποτυχία. «Τα αποτελέσματα μοιάζουν με μαζική δολοφονία», δήλωσε.

Εγκύκλιος αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 2013-2014

Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2013-2014 

Σε ποια ηλικία φαίνεται αν ένα παιδί θα πετύχει στη ζωή του;

Αν θέλετε να δείτε αν ένα παιδί θα επιτύχει αργότερα στη ζωή του ως ενήλικας, τότε… μπείτε σε μια αίθουσα της Β’ τάξης του Δημοτικού.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκοτίας, οι δεξιότητες στα μαθηματικά και την ανάγνωση που αναπτύσσονται στην ηλικία των 7 ετών μπορούν να προβλέψουν το κοινωνικό και οικονομικό status για αρκετές δεκαετίες αργότερα. 

Πρόσωπο: Νικόλαος Σιούτας

Στόχος του πριν από δύο χρόνια, όταν έγινε διευθυντής, ήταν να δημιουργήσει ένα σχολείο με όραμα και ανοιχτό στην κοινωνία. Οι προσπάθειές του δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Το σχολείο είναι περιζήτητο και πολλοί γονείς επιδιώκουν να στείλουν σε αυτό τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κύτταρο ζωής για ολόκληρη τη γειτονιά. Ολα αυτά, διότι το σχολείο του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα