Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τangram: Πώς ένα παραδοσιακό παιχνίδι μπορεί να βελτιώσει τη χωρική και μαθηματική ικανότητα των παιδιών.

Όπως και τα κυβάκια (για χτίσιμο/ κατασκευές), έτσι και το Τangram μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια του χώρου και των χωρικών σχέσεων. Μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν γεωμετρικούς όρους και να αναπτύξουν ισχυρότερη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Ενδέχεται μάλιστα να βοηθούν τα παιδιά να αποδίδουν καλύτερα γενικά στα μαθηματικά. 

Τι είναι το Tangram;

Πρόκειται για ένα κινέζικο παζλ που αποτελείται από 7 κομμάτια: 5 τρίγωνα (2 μεγάλα, 1 μεσαίο και 2 μικρά), 1 τετράγωνο και 1 παραλληλόγραμμο. Με την κατάλληλη διάταξη των κομματιών σχηματίζεται ένα μεγάλο τετράγωνο, ένα παραλληλόγραμμο ή ένα τρίγωνο αλλά και πολλά άλλα σχήματα. 

Χριστούγεννα... ζάχαρη

Γράφει η Κλειώ Δημητριάδου στο τaλκ

Η περίοδος των γιορτών μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος για το θέμα της διατροφής τόσο των ενηλίκων όσο και των γονιών για τα παιδιά τους. Τα εδέσματα είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά και βρίσκονται παντού. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντισταθεί κανείς, αλλά πιο δύσκολο είναι να βρεθεί το μέτρο και η ισορροπία.

Χριστούγεννα, τα οικονομικά

Γράφει η  Έλλη Τσομπανίδη στο τaλκ

Ας το παραδεχτούμε, οι μέρες αυτές είναι γεμάτες υπέρ-βολές, υπέρ-κατανάλωση, υπέρ-διέγερση με απώτερο στόχο υπέρ-οχες στιγμές! Και μόνο το γεγονός ότι σε 12 μόλις μέρες υπάρχουν τόσες γιορτές μαζεμένες, απαιτεί υπερ-προσπάθεια για να καταφέρει κάποιος να φέρει όλα όσα προϋποθέτονται γι’ αυτές εις πέρας. Και αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι μπορεί η προσπάθεια να είναι υπερ-άνθρωπη!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Έκτακτο εναέριο ανακοινωθέν

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ευγένιος Τριβιζάς, αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, έχει ξεκινήσει από το Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του και κατευθύνεται ολοταχώς προς το ΚΠΙΣΝ.

Μπορεί ένα δώρο να βλάψει την ψυχική υγεία του παιδιού;

Οδηγίες από την επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων

Με αφορμή την εορταστική περίοδο, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, καλεί τους γονείς και όσους φροντίζουν παιδιά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ως προς την επιλογή και χρήση παιχνιδιών και άλλων καταναλωτικών προϊόντων που απευθύνονται σε παιδιά, τα οποία, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορούν να βλάψουν την ψυχική υγεία τους.

Τι πραγματικά περιμένουν τα παιδιά από τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα, μια τόσο όμορφη και λαμπερή γιορτή, που θα μπορούσε κανείς να πει πως την περιμένουμε με μεγάλη προσμονή όλο τον χρόνο.

Μια γιορτή πλούσια από χαμόγελα, αφιερωμένη στα παιδιά. Τα συναισθήματά μας είναι πολλά και γεμάτα χαρά, ενθουσιασμό, γέλιο, ανυπομονησία αλλά πολλές φορές ακόμη και θλίψη, ανησυχία και μελαγχολίας.

Γιορτινές ημέρες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας!

Αγαπημένες γιορτινές ιστορίες, παιδικά βιβλία, φανταστικά ταξίδια, ζωγραφική, ρομποτική, τρισδιάστατες εκτυπώσεις, ζαχαροπλαστική, φωνές, μουσική, κάλαντα και πολλές ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα από την αγαπημένη σας Βιβλιοθήκη.

Τρίκαλα: Πρόγραμμα χάντμπολ σε σχολεία

Συνεργασία για την προώθηση του χάντμπολ (χειροσφαίριση) στα σχολεία, αναπτύσσουν Δήμος Τρικκαίων, Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων. Σε ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας, χθες το πρωί δόθηκε συνέντευξη Τύπου (στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων)για τη συνεργασία αυτή.

Λέσβος: Το «Μουσικό κλειδί» στα σχολεία Πλωμαρίου και Άντισσας

Ξεκίνησε εχθές, ο 2ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, “Μουσικό Κλειδί”, που στόχο έχει να ξεκλειδώσει την φαντασία, την ευαισθησία και την δημιουργικότητα των παιδιών & των νέων.