Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Aγγλική παμπ διοργανώνει μηνιαίες «Ήσυχες Νύχτες» για αυτιστικούς θαμώνες

Η έξοδος με μερικούς φίλους για ένα ποτό είναι ένας καλός τρόπος για να περάσετε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα και να χαλαρώσετε. Για τα αυτιστικά άτομα, ωστόσο, η αισθητηριακή εμπειρία σε μια παμπ μπορεί συχνά να είναι λίγο υπερβολική. Γι' αυτό μια παμπ στην Αγγλία αποφάσισε να έχει ξεχωριστές “ήσυχες βραδιές” και να είναι ένας πιο φιλόξενος χώρος για νευροδιαφορετικούς θαμώνες.

Πώς βιώνει ένας τυφλός το φαγητό σε εστιατόριο

Για τους βλέποντες το να δειπνήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους στο απόλυτο σκοτάδι είναι μια ακόμα εμπειρία, γνωρίζοντας ότι στο τέλος θα βγάλουν τη μάσκα, θα ανάψουν τα φώτα και θα επιστρέψουν ξανά στην καθημερινότητά τους. Για τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία, ωστόσο, ισχύει μία άλλη πραγματικότητα όταν επιθυμούν να επισκεφτούν ένα εστιατόριο για φαγητό. Αλήθεια, πώς είναι να τρως έξω όταν είσαι τυφλός;

Ύπνος: Γιατί οι έφηβοι δεν πρέπει να χάνουν ούτε λίγο

Οι περισσότεροι έφηβοι μάλλον θα γελούσαν ή θα αντιδρούσαν αν επιμέναμε να κλείσουν 8 ώρες ύπνου τη νύχτα. Στην πραγματικότητα, πολλά παιδιά σε αυτήν την ηλικία τον στερούνται για ποικίλους λόγους, γεγονός που συχνά ανησυχεί τους γονείς μιας και ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γαι το πόσο υγιή θα είναι τα παιδιά όχι μόνο τώρα αλλά και μεγαλώνοντας.

Γιατί ακριβώς πρέπει να κοιμούνται αρκετά;

Ενας στους δύο μαθητές δεν παρακολουθεί τον καθηγητή στη διδασκαλία

Οταν ανακοινώθηκαν, πριν από ημέρες, τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού PISA, μοναδικό αντικείμενο συζήτησης ήταν οι κακές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών, που ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 10 ετών, και οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτές. Από μια δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων της PISA 2022 προκύπτουν κάποια επιπλέον στοιχεία, τα οποία συμβάλλουν σε έναν βαθμό στην κατανόηση των λόγων που οι Ελληνες μαθητές δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και μπορεί να λειτουργήσουν επικουρικά στον μελλοντικό ανασχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Πόσοι νέοι αθλητές πεθαίνουν αιφνιδίως κάθε χρόνο – Η πρόληψη και οι επεμβάσεις που σώζουν ζωές

Τελευταία έρχονται συχνά στην δημοσιότητα ειδήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο ενός μικρού παιδιού ή νέου αθλητή. Ευτυχώς είναι σπάνιο φαινόμενο, που οφείλεται σε συγκεκριμένα υποκείμενα καρδιολογικά προβλήματα, «ύπουλα», γιατί συνήθως παραμένουν ασυμπτωματικά έως την μοιραία στιγμή.

Η Ευρωπαϊκή Αρρυθμιολογική Εταιρεία έχει υπολογίσει ότι 1–2/100.000 αθλητές μεταξύ 12 και 35 ετών πεθαίνουν αιφνιδίως κάθε χρόνο.

ΕΕΤΤ: Καθορισμός μέτρων ισοδύναμης πρόσβασης ΑμεΑ σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Σειρά απαιτήσεων-μέτρων που πρέπει να πληρούν οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι τελικοί χρήστες με αναπηρία έχουν ισοδύναμη πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ισότιμες επιλογές με τους υπόλοιπους χρήστες, προβλέπει ο νέος Κανονισμός της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Παγκόσμιοι Αγώνες Νεότητας Κωφών: Ο Φίλιππος Ράπτης θα αγωνιστεί στην κολύμβηση

Στην πρώτη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Νεότητας Κωφών, που θα διεξαχθεί στο Σάο Πάολο, της Βραζιλίας (15-20/1) θα δώσει το παρόν η ΕΟΑΚ. Ο κολυμβητής Φίλιππος Ράπτης, με τον Ομσσπονδιακό προπονητή Χαράλαμπο Παπανικολάου και τη Γ’ Αντιπρόεδρο της ΕΟΑΚ Μάρθα Μπάμπη, αναχωρούν αύριο (Σάββατο 13/1) για τη χώρα της Νοτίου Αμερικής, που είχε φιλοξενήσει και τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Special Olympics Hellas / Εκδήλωση για την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού

Εκδήλωση με θέμα «Η ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού. Η σημασία του εθελοντισμού μέσα από το έργο των Special Olympics Hellas» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 12:00 στο αμφιθέατρο «Άτρακτος» (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος).

Εγκλωβισμένοι στη Βόρεια Κύπρο


Ένα ντοκιμαντέρ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου και τις εγκληματικές δραστηριότητες που ανθίζουν γύρω από αυτή.

Τάσεις και προοπτικές στο επάγγελμα του δασκάλου κατά τα έτη 2025 -2040

Mεταξύ των ετών 2027-2036, αναμένεται να ενταθεί το κύμα αποχωρήσεων Δασκάλων από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση