Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ο αντίκτυπος της αστικής διαβίωσης στην πρώιμη παιδική ανάπτυξη



Αναμένεται ότι έως το 2030 περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε αστικές περιοχές. Νέα έρευνα υπογραμμίζει το ευρύ φάσμα των αστικών εκθέσεων κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, από την ατμοσφαιρική ρύπανση και τον θόρυβο μέχρι τον συνωστισμό και τον περιορισμένο χώρο πρασίνου, που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη.

Roblox: Συντομος οδηγός για γονείς

Το Roblox είναι μια πλατφόρμα online παιχνιδιού που επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και να παίζουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων παιχνιδιών που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Διαφημίζεται ως «πλατφόρμα φαντασίας» που επιτρέπει στους χρήστες της να αναπτύξουν ή να παίξουν εκατομμύρια τρισδιάστατα διαδικτυακά παιχνίδια. Περιγράφεται ως ιστότοπος που δημιουργήθηκε για παίκτες από παίκτες. Η άλλη κύρια λειτουργία της πλατφόρμας είναι η κοινωνικοποίηση. Oι χρήστες ενθαρρύνονται να γίνουν φίλοι με άλλους διαδικτυακούς παίκτες.

Παιδί: Απόρριψη από τους συνομηλίκους; Έτσι θα το βοηθήσετε

H απόρριψη από τους συνομηλίκους δεν είναι δυστυχώς για ένα παιδί κάτι «ξένο». Πολλά παιδιά μπορεί να τη βιώσουν, είτε επειδή παίρνουν υψηλούς βαθμούς στο σχολείο, είτε επειδή σωματικά διαφέρουν από τα άλλα, είτε επειδή τους αρέσει να ντύνονται με διαφορετικό τρόπο, είτε πάλι χωρίς καμιά απολύτως αφορμή…

Πανελλήνιες 2024: Ποιά Τμήματα άλλαξαν για εφέτος τους συντελεστές της ΕΒΕ

Οι περισσότερες αλλαγές καταγράφονται στα περιφερειακά Ιδρύματα, με τα τμήματα που τα τελευταία χρόνια πραγματεύονται δημοφιλή αντικείμενα σπουδών να αυξάνουν το συντελεστή τους.

Μόλις 36 τμήματα από τα άνω των 400 προχώρησαν σε αλλαγές στο συντελεστή τους για την ΕΒΕ φέτος, με αντικείμενα όπως η Πληροφορική, με Πολυτεχνικές Σχολές όπως η Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και τα Παιδαγωγικά να δυσκολεύουν την εισαγωγή, ζητώντας επί της ουσίας υψηλότερου προφίλ φοιτητές.

ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ: Αιτήσεις Συνοδών παιδιών και ατόμων με αναπηρία 2024

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις Συνοδών για τις περιόδους παιδιών και ατόμων με αναπηρία για το καλοκαίρι του 2024!

Συγκεκριμένα:Πρόγραμμα “ΜΑΖΙ” ένταξης παιδιών με αναπηρία (6 – 16 ετών) 11 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου
Α 10ήμερο ατόμων με αναπηρία 25 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου
Β 10ήμερο ατόμων με αναπηρία 3 Σεπτεμβρίου έως 12 Σεπτεμβρίου

Αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδιο για την ενίσχυση του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες»

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες» σας καλεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Βασιλείου σε έναν αγώνα για την οικονομική ενίσχυση του φορέα. Η Κ.Α.Ε Παναθηναϊκός ΑμεΑ και ο Γ.Σ Κρόνος παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του μπάσκετ με αμαξίδιο . 
Στην επίδειξη θα συμμετέχει μια δεκαμελής ομάδα του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες». 

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Λάθη στην εγκύκλιο για την εργασία συνταξιούχων με αναπηρία οδηγούν σε επιπλέον ταλαιπωρία

Στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Τσακλόγλου διαμαρτύρεται με έγγραφό της η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με τον αυθαίρετο, όπως λένε χαρακτηριστικά, τρόπο που ορίστηκαν στην υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 61423/15.01.2023 εγκύκλιο αρ. 1, του e-ΕΦΚΑ, οδηγίες για την απασχόληση συνταξιούχων με αναπηρία, χωρίς να ζητηθεί πρώτα η σύμφωνη γνώμη της Συνομοσπονδίας.

Το φαινόμενο «το είδα στο Tik Tok και το αγόρασα»

Η υστερία που έχει καταλάβει πλέον όχι μόνο τη Gen Z αλλά και όλους τους καταναλωτές-χρήστες των σόσιαλ μίντια με τα συγκεκριμένα ανοξείδωτα φλασκιά με ενσωματωμένο καλαμάκι είναι μεν προϊόν μάρκετινγκ, αλλά και αυτή η τάση γιγαντώθηκε με τη βοήθεια του Tik Tok. 

Ένθετο Παιδεία: MIT «EMTECH EUROPE» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μουσικής φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά το συνέδριο του ΜΙΤ «Εm Tech Europe». Την κύρια θεματική του αποτέλεσε η επίδραση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας. Μια μεγάλη ενότητα απασχόλησε και το ζήτημα της εκπαίδευσης με την βοήθεια της τεχνικής νοημοσύνης και τα οφέλη που θα μπορεί να προσφέρει τόσο σε μαθητές όσο και καθηγητές η τεχνολογική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα “Διεπαφή” στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μαθητές, νέοι και νέες αλλά και ενήλικοι με αναπηρία, ωφελούμενοι και ωφελούμενες των ΚΔΑΠ-μεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών επισκέφτηκαν μαζί με τους συνοδούς τους το 5ο δημοτικό σχολείο Συκεών και συμμετείχαν σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με τους μαθητές.