Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

26 φράσεις για να ηρεμήσουμε ένα θυμωμένο παιδί

Είτε το παιδί σας ξεσπάει απότομα και γρήγορα, είτε χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει στα όριά του, σίγουρα θα έχει όφελος από τις δεξιότητες διαχείρισης του θυμού.Την επόμενη φορά που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα θυμού ενός νηπίου ή την ψυχρή αδιαφορία και την απάθεια ενός εφήβου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω φράσεις.

Πανελλήνιες 2023: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό - Οδηγίες για το πώς θα το συμπληρώσετε

Tο ενδιαφέρον των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στρέφεται πλέον στη συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας άνοιξε την Παρασκευή και θα παραμείνει ανοικτή για δέκα συνολικά ημέρες, έως τις 17 Ιουλίου.

Κίνητρο και παιδιά: Αντί για ανταμοιβές και τιμωρίες, δοκιμάστε αυτό

Το κίνητρο για καθετί που κάνουν τα παιδιά ιδανικά θα πρέπει να προέρχεται από τα ίδια και όχι από κάποιον εξωτερικό παράγοντα. Ως γονείς πιθανόν θα αναρωτιέστε πώς μπορεί να είναι αυτό εφικτό. Για να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, απαλλαγμένος από υποσχέσεις και τιμωρίες, θα πρέπει πρώτα να δούμε τι σημαίνει «κίνητρο».

Βλέπουμε: Τα Κρυμμένα Παιδιά

"Αν τα παιδιά σας δεν έχουν συναναστραφεί ανάπηρα παιδιά, θυμώστε. Γιατί σημαίνει ότι το 10% του πληθυσμού κάπου κρύβεται" και "Στη χώρα μας τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία παραβιάζονται συστηματικά από την στιγμή που θα γεννηθούν και συνεχώς" είναι φράσεις του ντοκιμαντέρ " Τα Κρυμμένα Παιδιά" που ξεχωρίζουν.

Καλοκαίρι στον Πειραιά με δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά

Εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους του Πειραιά έχει προγραμματίσει ο τοπικός δήμος, με ένα πολυθεματικό πρόγραμμα, χαρίζοντας στιγμές χαράς και διασκέδασης έως το τέλος Ιουλίου, σε πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές και στις πέντε δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Θεσμός οι ταξικές και φυλετικές διακρίσεις στα αμερικανικά ΑΕΙ

Η προ ημερών και δι’ αποφάσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ κατάργηση των προνομίων των μαύρων και των μειονοτικών όσον αφορά την εισαγωγή τους στα (δημόσια κατά βάση) ΑΕΙ έχει ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυριών στις οποίες πρωταγωνιστούν οι Δημοκρατικοί. Φυσικά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, οι Αφροαμερικανοί και οι διάφορες εθνικές μειονότητες, έχουν εξοργιστεί. 

Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις απαγορεύσεις θεατρικών έργων λόγω ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου

Οι βιβλιοθήκες δεν είναι δυστυχώς τα μόνα μέρη στα οποία εμφανίζεται έντονη λογοκρισία κατά του ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου. Στα σχολικά τμήματα θεατρικών παραστάσεων αναπτύσσονται διαμάχες από γονείς και σχολικούς υπαλλήλους σχετικά με το ποια σχολικά θεατρικά έργα θεωρούνται κατάλληλα για τα παιδιά. 

Τα παιδιά ΑμεΑ στα Χανιά απέκτησαν τον δικό τους χώρο δημιουργικής απασχόλησης

Μια νέα κοινωνική δομή αποκτούν τα Χανιά. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, ολοκληρώθηκε και θα λειτουργεί από το ερχόμενο φθινόπωρο στα Περιβόλια.

Αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της κοινότητας ΑμεΑ, με ειδικό βάρος και ξεχωριστή αξία για τα ίδια τα άτομα που θα συμμετέχουν, αλλά για τις οικογένειες τους.

Γιατί η Ομήρου «Οδύσσεια» θεωρείται η ωραιότερη ιστορία του κόσμου;

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, μια συναρπαστική ιστορία. Το έπος των 12.110 στίχων, αναμφίβολα, συμπεριλαμβάνεται στα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα, ασκώντας διαχρονικά τεράστια επίδραση στη λογοτεχνία, στην ποίηση και στην τέχνη.