Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ταξιδεύουμε...

Καλοκαιρινά μαθήματα με καύσωνα 
και ο Γιώργος μάς ταξιδεύει στο αγαπημένο του διάστημα, 
"γιατί έχει πάντα δροσιά".

Κανονικά το ταξίδι αφγανών κοριτσιών στις ΗΠΑ για διαγωνισμό ρομποτικής

Έλαβαν τελικά άδεια εισόδου στις ΗΠΑ οι νεαρές Αφγανές για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ρομποτικής στην Ουάσινγκτον από τις 16 ως τις 18 Ιουλίου, αφού αρχικά τους είχε απαγορευθεί η είσοδος στο αμερικανικό έδαφος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

«Τρέχει» και στην Ελλάδα η εκστρατεία «Say No!» για τον σεξουαλικό εκβιασμό των παιδιών

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετέχει ενεργά στηνκαμπάνια ενημέρωσης της Europol «Say No!». Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει τους πολίτες για τον σεξουαλικό εκβιασμό και εξαναγκασμό των παιδιών μέσω του διαδικτύου, γνωστού και ως «sextortion».

Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Say No!» για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο του σεξουαλικού εκβιασμού και εξαναγκασμού των παιδιών, μέσω του διαδικτύου ξεκίνησε να «τρέχει» στις 19 Ιουνίου 2017.Στην εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία της Europol, συμμετέχουν οι αρμόδιες Αρχές από το σύνολο των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη χώρα μας συμμετέχει ενεργά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας: Μαθήματα… Τοπικής Αυτοδιοίκησης από νέους πολίτες

Παλιά Μουσική, Δημαρχείο και Διοικητήριο με τη στήριξη του δήμου Καβάλας, της ΠΕ Καβάλας και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ θα φιλοξενήσουν 14-17 Ιουλίου 2017 την 1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας από φοιτητές

Μια ομάδα νέων εμπνεύστηκε μια προσπάθεια με την ονομασία «Διάλογος», όπου στην ουσία πρόκειται για ένα τριήμερο συνέδριο-προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη 14-17 Ιουλίου 2017, με τη στήριξη του δήμου Καβάλας, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας) και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Δράσεις για παιδιά και οικογένειες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα πραγματοποιεί τις ακόλουθες δράσεις για παιδιά και οικογένειες:

«Αρχαιολόγος για μια μέρα»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 9-12 χρονών, για να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο όλα τα στάδια εργασίας μιας ανασκαφής (γιατί και πώς γίνεται, πώς καθαρίζονται, συντηρούνται, σχεδιάζονται, φωτογραφίζονται, χρονολογούνται και καταγράφονται τα ευρήματα στο Ημερολόγιο της Ανασκαφής, αλλά και πώς στη συνέχεια εκτίθενται στις αίθουσες του Μουσείου). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των 10-15 ατόμων. 

Η μοναξιά των Πανελλαδικών

Μία και μοναδική ήταν η υποψήφια για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το νησί του Αγίου Ευστρατίου, η Μαρία Γιάννου, που έμελλε να γράφει μόνη της στην αίθουσα, περιτριγυρισμένη από τέσσερις επιτηρητές. «Θεωρώ ότι πρέπει να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ώστε μέσα από την ατομική προσπάθεια του κάθε παιδιού να φτάνουν στην εκπλήρωση των ονείρων τους», αναφέρει στην «Κ» η Μαρία και εξομολογείται το άγχος που είχε φοβούμενη ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στη Λήμνο για τις εξετάσεις.

Σεμινάριο στο εκπαιδευτικό πακέτο LEGO Education Mindstorms EV3 Core set

Σεμινάριο στο εκπαιδευτικό πακέτο LEGO Education Mindstorms EV3 Core set. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ Βάθμιας και Β'/ Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία εκπαίδευσης της LEGO Education. 

Στίβος – Πανελλήνιο Παμπαίδων: Ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες της Καβάλας

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παμπαίδων - παγκορασίδων Α’ που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στο «Ανθή Καραγιάννη».

Η περσινή άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του βορείου ομίλου τουΠανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ στο «Ανθή Καραγιάννη», που ήταν πρώτη σε τόσο υψηλό επίπεδο που φιλοξενήθηκε στην Καβάλα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, αποτέλεσε τα καλύτερα διαπιστευτήρια όχι μόνο να εμπιστευτεί και φέτος τους σπουδαίους αυτούς αγώνες ο ΣΕΓΑΣ στην πόλη, αλλά και οι ίδιοι οι σύλλογοι και οι αθλητές. Πως μπορεί άλλωστε να εξηγηθεί το γεγονός ότι οι συμμετοχές, που ήδη από πέρσι θεωρήθηκαν πολλές και ήταν περίπου 850, φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και θα αγγίξουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών τις 1100!

Μικροτραυματισμοί στις παιδικές χαρές: Τι να προσέχουν οι γονείς

Οι παιδικές χαρές είναι αγαπημένος τόπος ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Εκεί παίζουν και κοινωνικοποιούνται. Ωστόσο, ορισμένες φορές καραδοκούν κίνδυνοι για ατυχήματα και τραυματισμούς.

Η παιδική χαρά είναι ένα μέρος αναψυχής, στο οποίο όμως χρειάζεται να υπάρχει επίβλεψη από τους μεγάλους.

Κομοτηνή: Σχολική ετοιμότητα και παιχνίδι στις αλάνες

«Δεν μένουμε ποτέ σταθεροί σε ένα σημείο» δηλώνει η κα Χρύσα Ηλιάδου, λογοθεραπεύτρια μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την « σχολική ετοιμότητα» όλων εκείνων των παιδιών που θα αφήσουν το Νηπιαγωγείο για να πάνε στην 1η Δημοτικού παρακινώντας τους γονείς να μην εφησυχάζουν, αλλά και να μην είναι υπερβολικοί.

Survivor μεταξύ σχολείων με έπαθλο... την ανακαίνιση

Στις 4.55 χθες το απόγευμα, το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης προηγείτο με 7.484 ψήφους έναντι 7.389 του 14ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Στις 6.30, το 87ο είχε φτάσει ήδη τις 7.571 ψήφους, με το 14ο να ακολουθεί κατά πόδας με 7.468. Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για ντέρμπι που δεν θα κριθεί πριν από την εκπνοή του χρόνου, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ποιο από τα δύο σχολεία θα ανακαινιστεί;