Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Μάγια Αγγέλου: H εμβληματική συγγραφέας και ακτιβίστρια γίνεται Barbie

Η Barbie έχει μεγαλώσει γενιές κοριτσιών. Η κούκλα που άλλοτε ήταν συνώνυμο των άπιαστων προτύπων ομορφιάς, έχει πλέον μετατραπεί σε σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης.

Το 2018, κυκλοφόρησε η σειρά Inspiring Women™ Series, η οποία πήγε κόντρα στη μέχρι τότε στερεοτυπική εικόνα που προωθούσε, αποτίοντας φόρο τιμής σε ορισμένες από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ιστορίας. Το 2020, η Barbie δεσμεύθηκε να φέρει στο προσκήνιο εμβληματικές Μαύρες γυναίκες, όπως η Ρόζα Παρκς και η Έλα Φιτζέραλντ. Τώρα, στο πλευρό τους θα βρίσκεται και η εξαιρετική συγγραφέας, ποιήτρια, ακτιβίστρια κι εκπαιδευτικός Μάγια Αγγέλου.

Π. Ποϊράζη: "Ξέρουμε πια πολλά για τον εγκέφαλο του ανθρώπου"!

Η διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Mοριακής Bιολογίας και Bιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) στο ΙΤΕ μίλησε στο Livetalks για τις εξελίξεις στον τομέα των νευροεπιστημών

«Ξέρουμε πια πολλά σχετικά με τον εγκέφαλο του ανθρώπου, όχι όλα, αλλά πολλά! Αυτό που ακόμη προσπαθούμε να κατανοήσουμε είναι η ευφυία, όλα αυτά που αναζητούμε σήμερα για την τεχνητή νοημοσύνη» τόνισε μιλώντας στο LIVETALKS μια από τις κορυφαίες ερευνήτριες της χώρας η κ.Παναγιώτα Ποϊράζη ,διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Mοριακής Bιολογίας και Bιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Προβολή: Εκδήλωση «Οικογενειακό Δίκαιο: Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση;»

Η διαδικτυακή εκδήλωση της επιτροπής για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια με θέμα: «Οικογενειακό Δίκαιο: Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση;»

Ελβετία: Τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι δημοκρατία παίζοντας

Μέσω μιας διαδικασίας που θυμίζει παιχνίδι, μαγνητίζοντάς τους το ενδιαφέρον, παιδιά στην Ελβετία εξοικειώνονται με τις κάλπες, μαθαίνοντας τι είναι δημοκρατία.

Αφού φτιάξουν δικές τους κάλπες, τα παιδιά διδάσκονται ότι έχουν δικαίωμα μεγαλώνοντας να ψηφίζουν και να έχουν γνώμη για τον δημόσιο διάλογο, διαμορφώνοντας την πολιτική που ασκείται.

Μαθαίνοντας στα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση

Κάθε γονιός θέλει να δει το παιδί του να μεγαλώνει υγιές και σίγουρο για την προσωπικότητά του.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν όταν το παιδί είναι ακόμα μικρό, τα οποία θα το βοηθήσουν να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του από νωρίς.

Μερικά είναι πιο προφανή από άλλα, ωστόσο, όλα έχουν δοκιμαστεί από γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να «ανθίζουν».

Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια-Λύκεια-Τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή επιστροφή

Έπειτα από ένα διάστημα δυόμιση μηνών θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς, την επόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία τους. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές, τις περιοχές δηλαδή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Στις περιοχές αυτές, θα συνεχίσουν δια ζώσης τα μαθήματα μόνο τα γυμνάσια, ενώ τα λύκεια θα συνεχίσουν με τηλε-εκπαίδευση.

Η πανδημία της κατάθλιψης στα παιδιά

Mία άλλη υγειονομική κρίση εξελίσσεται τη χρονιά της πανδημίας. Πρόκειται για την κρίση της ψυχικής υγείας των παιδιών, που αν και ζουν κρυμμένα στην απομόνωση, γεμίζουν ανησυχία γονείς και εκπαιδευτικούς.