Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Στρατηγικές για να μάθουν μαθηματικά τα παιδιά με τύφλωση/ αμβλυωπία.

Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την εμπειρία του να μετρούν συγκεκριμένα (πραγματικά) αντικείμενα στην καθημερινή τους ζωή. Αυτές οι εμπειρίες είναι η βάση για την ανάπτυξη των αριθμητικών/μαθηματικών δεξιοτήτων. Δηλαδή τα παιδιά θα πρέπει να εκτίθενται στους αριθμούς, ακριβώς όπως είναι αναγκαία η έκθεσή τους στο αλφάβητο, σε όποια μορφή είναι προσβάσιμοι σε αυτά (γραπτός λόγο ή braille, προφορικός λόγος ή νοηματική). 

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε ένα παιδί με προβλήματα όρασης να αναπτύξει μαθηματικές δεξιότητες:

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017: Online Διαγωνισμός

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017 με αφετηρία ένα μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που προσφέρει πλούσια δώρα ξένων γλωσσών!

Για 5η συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες από 13 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Τα πολλά γλυκά στην εγκυμοσύνη αυξάνουν τον κίνδυνο αλλεργίας για το μωρό

Η μελέτη συσχέτισε την καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνη της, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών.

Πώς επιδρά το κατοικίδιο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού;

Της Λιλιάννας Μαραγκού*

Το πιο πιθανό είναι πως όλοι οι γονείς έχουν ακούσει ή θα ακούσουν κάποια στιγμή από τα παιδιά τους να λένε ότι θα ήθελαν ένα ζωάκι στο σπίτι. Ποια όμως θα πρέπει να είναι η απάντηση; Οι γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να διαπραγματευτούν, να συζητήσουν, να σκεφτούν αν είναι περισσότερα τα αρνητικά ή τα θετικά της συμβίωσης με ένα κατοικίδιο. Φυσικά, ένα κατοικίδιο πρέπει να θεωρηθεί από την αρχή ως, εν δυνάμει, μέλος της οικογένειας και πράγματι χρειάζεται να αποφασιστεί με σύνεση και υπευθυνότητα το αν μπορεί συνολικά η οικογένεια να αναλάβει τη φροντίδα του. Ωστόσο, μη βιαστείτε να απαντήσετε όχι στην ερώτηση των παιδιών σας. Το να αποκτήσετε ένα ζωάκι συντροφιάς μπορεί τελικά να έχει πολλά περισσότερα οφέλη από ό,τι είχατε σκεφτεί.

Bexsero : Εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και χορηγείται σε ομάδες αυξημένου κινδύνου

Tο εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκο τύπου Β’ (Bexsero) εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων 2017 και χορηγείται σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως ανακοινώθηκε σε σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Δείτε σε ποιές περιπτώσεις δικαιολογείται:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τα ΑμεΑ δεν ταξιδεύουν…

Για ακόμα μια φορά τα Άτομα με Αναπηρία αντιμετωπίζονται με «άλλο τρόπο»… Ένα τρόπο που φυσικά οδηγεί στον αποκλεισμό και στη «διαφορετικότητα» που στέκεται εμπόδιο ακόμα και στη μετακίνηση τους

Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 40.000 παιδιά

Περισσότερα από 40.000 παιδιά αναμένεται να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δράσης «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2017-2018» που οργανώνεται από τον αυτοδιοικητικό φορέα ΕΕΤΑΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο φορέας, οι δικαιούχοι Voucher είναι 92.231 έναντι 84.800 της τελευταίας χρονιάς. Οι έγκυρες υποψηφιότητες για φέτος ήταν 132.982, ενώ το 2016 ανέρχονταν σε 121.569.

Παιδιά χωρίς γονείς πεθαίνουν στην αγκαλιά αυτού του άνδρα

Την ιστορία του Μοχάμεντ Μπζικ διηγούνται βίντεο των LA Times, αλλά και της ιστοσελίδας GoFundMe. Η τελευταία σελίδα καλεί μάλιστα τον κόσμο να τον στηρίξει οικονομικά για το έργο που επιτελεί.

ΙΟΒΕ: Το 36% των νέων που αποφοίτησαν μετά το 2011 είναι άνεργοι

Νέα έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) αποτυπώνει τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας.

Το 36% των αποφοίτων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και το 57% όσων απέκτησαν πτυχίο από το 2011 και μετά, και σήμερα εργάζονται, λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές 400 - 800 ευρώ.

Παιδικοί έρωτες

«Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς έχει ανάγκη ένα παιδί. Να θέτει ερωτήματα σε έναν ενήλικα και ο ενήλικας να αισθάνεται ότι αυτά τα ερωτήματα τον επερωτούν και να μην απαντά ό,τι να ΄ναι». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Φρανσουάζ Ντολτό. Εμείς συμπληρώνουμε πως την ίδια ανάγκη έχουν και οι γονείς, ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται πάντοτε. Σε έναν ιδανικό κόσμο, σε ένα παράλληλο σύμπαν, θα υπήρχε ένας τόπος, όπου μπαμπάδες και μαμάδες θα συναντιούνταν σε εβδομαδιαία βάση, σε μια σχολή καθορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας, με υποχρεωτική φοίτηση, ώστε να θέτονται και να απαντώνται σημαντικές ερωτήσεις ανήσυχων και μη γονέων!