Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Διαβάσαμε στο 18ο τεύχος της Σχεδίας και μας άρεσε...

Η Σχεδία συνεχίζει να ανοίγει νέους ορίζοντες, όχι μόνο στους πωλητές της, αλλά και σε όλους εμάς, τους αναγνώστες της με τα αξιόλογα και άκρως ενδιαφέροντα άρθρα της. Αυτό το μήνα, η εκπαίδευση φαίνεται να έχει την τιμητική της. 

Διαβάστε το υπέροχο άρθρο “Σχολικές δημοκρατίες” (σελ. 30- 34) και μάθετε περισσότερα πράγματα για τα ελεύθερα και αυτοδιαχειριζόμενα σχολεία που αμφισβητούν το παραδοσιακό μοντέλο εκπαίδευσης και στοχεύουν στη δημιουργία ευτυχισμένων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός βίντεο «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό»

Είσαι μαθητής από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου σχολείου στην Ελλάδα;
Σου αρέσει να εργάζεσαι σε ομάδα με τους φίλους σου;
Θέλεις να αναδείξεις την ισότητα και την αποδοχή του διαφορετικού;
Πιστεύεις στις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;

Εάν ναι, τότε μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό και να αποκτήσεις μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία!

Φαρμακευτική αγωγή μαθητών εντός σχολικού ωραρίου

Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές ή φαρμακευτικές γνώσεις, ώστε να συνεισφέρουν με εξειδικευμένες πράξεις (χορήγηση φαρμάκου από το στόμα, ή σε ενέσιμη μορφή) σε ειδικού τύπου ασθένειες των μαθητών (εφηβικός ζαχαρώδης διαβήτης, επιληπτικές κρίσεις και άλλα) αλλά και σε εποχιακές ιώσεις. Αυτό δεν αποκλείει την υποχρέωση του εκπαιδευτικού να παρέχει τις στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες στους μαθητές του σχολείου του.

Μικροί επιστήμονες στο ... σκουπιδότοπο

Η νέα παιδική σειρά του Amazon.com, "Annedroids", αποδεικνύει ότι η εκπαιδευτική τηλεόραση μπορεί να είναι διασκεδαστική, συνδυάζοντας την κωμωδία με τη δράση.

Πώς θα αισθανόσαστε αν το εντεκάχρονο παιδί σας περνούσε όλη τη μερα του κατασκευάζοντας επιστημονικές συσκευές από σκουπίδια και συχνά πυκνά ανατίναζε μερικά από αυτά; Τι θα κάνατε αμ το βλέπατε να κυκλοφορεί συντροφιά με ανδροειδή, ντυμένο με ρούχα συναρμολογημένα με ... φαντασία; Αν η απάντησή σας είναι "θα με έπιανε πανικός", σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε τη νέα σειρά του Amazon.com, "Annedroids".

Επικίνδυνα και πανάκριβα σχολικά είδη και παιχνίδια -Ποια είναι και τι να προσέχουν οι γονείς

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς στην επιλογή των σχολικών ειδών αλλά και των παιχνιδιών που επιλέγουν για τα παιδιά τους.

Λίγες ημέρες πριν από το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι ήδη στα ράφια των καταστημάτων υπάρχουν επικίνδυνα και αδικαιολόγητα πανάκριβα σχολικά είδη και παιχνίδια.