Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Καλημέρα!



Τα εργαλεία της πειθαρχίας του παιδιού σε όλες τις ηλικίες

Όσο προετοιμασμένος και να είναι κάποιος για τις υστερίες σε όλες τις ηλικίες του παιδιού, πάντα αποτελεί πρόκληση το πώς θα τα πειθαρχήσουμε χωρίς να είμαστε πολύ αυστηροί

Αυτό που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος όπου το παιδί θα νιώθει σεβασμό, φροντίδα και κατανόηση.

Όταν οι Γυναίκες στην Ελλάδα Μπήκαν στην Εκπαίδευση

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Ανώτερα Γυναικεία Σχολή (1921-1923)»

Ο καινοτόμος και ριζοσπαστικός χαρακτήρας των απόψεων του Δημήτρη Γληνού για τη γυναικεία εκπαίδευση και το εγχείρημα της ίδρυσης της Α.Γ.Σ. φαίνονται ολοκάθαρα αν τις δούμε σε σχέση με τις αντιλήψεις που επικρατούσαν μέχρι εκείνη την εποχή για τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας και τη συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Πανελλαδικές : Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις – Που σημειώνεται άνοδος και που πτώση

Μέσα Αυγούστου και το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί. Όπως και η αγωνία των υποψηφίων για το πού θα κυμανθούν εν τέλει οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ανακοίνωσή τους, αναμένεται με μικρή καθυστέρηση φέτος, προς το τέλος του μήνα -μετά τις 27 Αυγούστου-, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

O «παιδικός» διαβήτης μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για την καρδιά

Οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με διαβήτη τύπου 1 σε νεαρή ηλικία, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων και έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σε σχέση με όσους έχουν ίδια διάγνωση αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-σουηδική επιστημονική μελέτη.

Το μαρτύριο των ΑμεΑ σε φέρι μποτ

Μέσα στα γκαράζ επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων τύπου φέρι μποτ αναγκάζονται να ταξιδεύουν το 2018 τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται εξαιτίας ελλείψεων στα συγκεκριμένου τύπου πλοία να ταξιδεύουν μέσα ή ανάμεσα στα αυτοκίνητα στα γκαράζ. 

Γιατί τα μωρά σε καροτσάκια είναι σε περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά στα καροτσάκια εκτίθενται συστηματικά σε ρύπανση έως 60% μεγαλύτερη σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Αυτό, κατά τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι τα καροτσάκια βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, με συνέπεια τα παιδάκια να είναι εκτεθειμένα περισσότερο στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.