Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

NBC: Τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή μαχητικό ντετέκτιβ με παραπληγία


Το IRONSIDE είναι μια νέα τηλεοπτική σειρά του αμερικάνικου καναλιού NBC που θα προβληθεί το προσεχές φθινόπωρο (από 2 Οκτωβρίου). Πρωταγωνιστής είναι ο αστυνομικός ντετέκτιβ Robert Ironside που, σύμφωνα με το σενάριο, απέκτησε παραπληγία πριν δυο χρόνια λόγω πυροβολισμού, εν ώρα υπηρεσίας, και χρησιμοποιεί αναπηρικό κάθισμα. Ο Ironside είναι δυναμικός και αυστηρός, με προφίλ «σκληρού» αστυνομικού.


Κλήμης Πυρουνάκης: Καινοτομία και το μέλλον της εκπαίδευσης

Το έργο του Κλήμη Πυρουνάκη είναι γνωστό. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέχρι το 2012 διευθυντής και καθηγητής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών. Σήμερα, παραμένει εκεί εθελοντικά ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.

Η εισαγωγή ημι-στερεών τροφίμων στη διατροφή του βρέφους παρέχει ποικίλα οφέλη

Η εισαγωγή ημιστερεών και στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους αποτελεί ένα θεμελιώδες κεφάλαιο στην ανάπτυξη αυτού. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους πρέπει να γίνεται μεταξύ του 4ου και 6ου μήνα ζωής.

"Burka Avenger"

Ένας θηλυκός χαρακτήρας σούπερ ήρωα ντυμένος με μπούργκα και με την ονομασία Burka Avenger -ο εκδικητής με τη μπούργκα- θα κάνει το ντεμπούτο του σε πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο τον επόμενο μήνα.

Η καρτούν - πρωταγωνίστρια, που εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί της "Burka Avenger", έχει άλλη προσωπικότητα το πρωί και άλλη το βράδυ, όπως συνηθίζεται με τους σούπερ-ήρωες.

Μήπως προκαλούμε στρες στο παιδί μας;

Κάποιες αρκετά διαδεδομένες συνήθειες πολλών γονιών μπορεί να ευθύνονται για το άγχος των παιδιών.

Το άγχος είναι κατά κύριο λόγο κάτι που «μαθαίνεται» -γι’ αυτό και τα αγχωμένα παιδιά προέρχονται στην πλειοψηφία τους από αγχωμένους γονείς. Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνεται από έρευνες,περισσότεροι από το 50% των ενηλίκων που υποφέρουν από στρες δηλώνουν ότι το πρόβλημα ξεκίνησε κατά την παιδική τους ηλικία. Εάν λοιπόν έχετε διαπιστώσει ότι το παιδί σας έχει μια «κλίση» στο να νιώθει αγχωμένο, αναρωτηθείτε μήπως υπάρχει κάτι στη δική σας συμπεριφορά που πυροδοτεί αυτό το αίσθημα, όπως:

Πανελλαδικό Συνέδριο Καλλιτεχνικής Παιδείας

H Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων διοργανώνει Ετήσιο Συνέδριο με θέματα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Εργαστηριακών Εφαρμογών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 3 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2013, στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών (Τ. Φιλήμονος & Τσόχα) και ώρες 09.00 – 14.00 και 16.00 – 20.00.

Στίβεν Χόκινγκ: «Οι γιατροί είχαν προτείνει στη γυναίκα μου να με βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη»



Αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή κάνει ο Στίβεν Χόκινγκ σε ντοκιμαντέρ καθώς και στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «My brief history» που «γράφει» ο ίδιος με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο διαπρεπής θεωρητικός φυσικός αποκαλύπτει στην κάμερα του ντοκιμαντέρ «Hawking» που θα προβληθεί στα τέλη του 2013, ότι το 1985 η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο σοβαρή που οι γιατροί πρότειναν στη σύζυγό του να αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη και να τον αφήσουν να πεθάνει.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών δήλωσαν αντί για σχολή... πόλη

Δεν δήλωσαν σχολή αλλά... πόλη. Οι περισσότεροι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων έθεσαν σε δεύτερη μοίρα αυτό που πρωτίστως επιθυμούσαν να σπουδάσουν, με γνώμονα την αποφυγή του υψηλού κόστους σπουδών.

5ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Γερμανική ως Ξένη Γλώσσα

Τι είναι αυτό που κάνει το μάθημα πολύ καλό; Οι περισσότεροι μαθητές γνωρίζουν και διαισθητικά ότι η σημαντικότερη παράμετρος ενός καλού μαθήματος είναι η παρουσία και η συμβολή του εκπαιδευτικού. Πρόσφατα μια μεγάλη μελέτη του Νεοζηλανδού John Hattie, ειδικού σε θέματα παιδείας και διδασκαλίας, επιβεβαίωσε ότι από όλους τους παράγοντες που συντελούν στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας ένας είναι ο πιο σημαντικός: ο καλός και δραστήριος εκπαιδευτικός.