Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ιστολόγιο: Φτωχός και Άγιος

"Ονομάζομαι Σωκράτης, είμαι 14 ετών και φοιτώ στην Β’ γυμνασίου. Το συγκεκριμένο ιστολόγιο είναι αφιερωμένο στον Έλληνα πεζογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό »100 χρόνια μετα..». Αν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθειά μου, αφήστε το σχόλιό σας ή μοιραστείτε την σελίδα στο facebook. Σημείωση:Όλες οι σελίδες είναι προιόν ατομικής ερεύνας και όχι copy-paste.
Ευχαριστώ πολύ"
Επισκεφτείτε το πολύ αξιόλογο ιστολόγιο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Υπογράψτε για την Ιταλική Νοηματική Γλώσσα


Ádám Kósa: Δεν είναι η αναπηρία που με εμποδίζει αλλά η κοινωνία



Επιτακτική η ανάγκη προστασίας των ματιών από τον ήλιο

Την επιτακτική ανάγκη προστασίας των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία με τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου τόνισαν για μια ακόμη φορά οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ). 

Παιδί προς πώληση στο eBay

Με έκπληξη διαβάσαμε την παρακάτω είδηση στο Έθνος:
Μια γυναίκα από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ δοκίμασε να δημοπρατήσει στο eBay τη δίχρονη ανιψιά της. «Ήταν απλώς ένα αστείο, το πήρατε πολύ σοβαρά», ισχυρίστηκε η ίδια στους αστυνομικούς που της χτύπησαν την πόρτα.

Μεγάλο ποσοστό μαθητών αγροτικών περιοχών αγνοούν τον οδοντίατρο...

Παρά την επαρκή ενημέρωση στις μέρες μας για την αναγκαιότητα της φροντίδας της στοματικής υγιεινής από την παιδική ηλικία, ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών των αγροτικών περιοχών του δήμου Μουζακίου, στην περιοχή της Καρδίτσας δεν έχει επισκεφθεί οδοντίατρο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας των οδοντιάτρων Νικολάου Μαχαιρά και Βασιλικής Τζούνας, του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Εργαστήριο Σκηνικής Παρουσίας & Ερμηνείας Τραγουδιού

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. οργανώνει 12ωρο βιωματικό εργαστήριο σκηνικής παρουσίας και ερμηνείας τραγουδιού υπό τη διδασκαλία της σκηνοθέτιδος- θεατρολόγου Μαρίνας Μέργου. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε τρεις (3) τετράωρες συναντήσεις από Παρασκευή έως και Κυριακή 10-12 Ιουνίου 2011.

Υδρόγειος σφαίρα- πίνακας

Τι θα χρειαστούμε:
- Χρώμα μαυροπίνακα σε μία ή δύο αποχρώσεις
- Πινέλα (σε διάφορα μεγέθη)
- Χρώμα (ακρυλικό) για το περίγραμμα
- Κιμωλίες
- Μια παλιά υδρόγειο σφαίρα

Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας

Ενώ τα τελευταία χρόνια έχει συνταχθεί μια νομοθεσία που εμφανίζεται να προσπαθεί να προστατέψει τους ψυχικά πάσχοντες αλλά και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο σύστημα ψυχικής υγείας, από ακραίες πράξεις κοινωνικής βίας, στην καθημερινή πρακτική αυτό δεν επιτυγχάνεται.

Ρέθυμνο: Βραβείο στο 1ο Γυμνάσιο για το «Παραμυθοδάσος»

Το βραβείο για το σχολικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Το Παραμυθόδασος» κέρδισε το 1o Γυμνάσιο Ρεθύμνου σε διαγωνισμό, που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και η Β' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, στο πλαίσιο του διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση».

Μαθητική διαρροή στην Ελλάδα

Η Ηλεία είναι ο νομός με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητικής διαρροής στη χώρα, σύμφωνα με απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη.

Συζητήσεις για τον Λόγο στο Αιγινήτειο: Υποσυστήματα νου και γλώσσας: αναπτυξιακά παραδείγματα

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛOΓΟ
Μονάδα Νευροψυχολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αμφιθέατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου
Νοσοκομείο Αιγινήτειο, Βασ. Σοφίας 72-74, Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Προβολή: Le ombre