Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινές κατασκευές με χαρτί: καρπούζια

 

Τα πατρόν για τις κατασκευές μπορείτε να τα βρείτε στο krokotak

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώνονται οι βαθμοί - Οι τρεις τρόποι να τους μάθετε

Την Τρίτη μετά τις 13.00 θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Ερευνητές σχεδίασαν ένα «έξυπνο» γιλέκο για άτομα με προβλήματα κινητικότητας

Ερευνητές στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH) ανέπτυξαν έναν εξωσκελετό για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Πρόκειται για ένα γιλέκο που λειτουργεί ως ένα επιπλέον στρώμα μυών και στοχεύει στην ενίσχυση της σωματικής δύναμης και αντοχής στο άνω μέρος του σώματος των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας.

«Αν και τα νοσοκομεία διαθέτουν πολυάριθμες καλές συσκευές θεραπείας, συχνά είναι πολύ ακριβές και δύσχρηστες. Επίσης, υπάρχουν λίγα τεχνικά βοηθήματα που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασθενείς στην καθημερινότητά τους και για την εκτέλεση ασκήσεων στο σπίτι. Θέλουμε να καλύψουμε αυτό το κενό», δήλωσε η Μαρί Γεωργαράκη, πρώην διδακτορική φοιτήτρια στο Εργαστήριο Αισθητικοκινητικών Συστημάτων του ETH Ζυρίχης.

"Μαθήματα" σε Δημοτικά Σχολεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ανάπτυξη του σεβασμού για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες

Την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με στόχο την επαφή και γνωριμία μαθητών με τα θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ανάπτυξη του σεβασμού για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, σχεδιάζει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Συγκεκριμένα αρχικά θα πραγματοποιηθούν 100 επισκέψεις σε ισάριθμα Δημοτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα από κλιμάκια ειδικών συνεργατών για την παρουσίαση του επιμορφωτικού υλικού.

Διαδραστικό μουσείο με θέμα τους 12 θεούς του Ολύμπου

Δεν είναι μόνο τα στατικά εκθέματα που συναντά κανείς κατά την επίσκεψη σε ένα Μουσείο. Τι θα συνέβαινε, για παράδειγμα, αν το έκθεμα «ζωντάνευε» και ξεκινούσε έναν διάλογο με τον επισκέπτη; Αυτό το ερώτημα και η σημασία της τεχνολογίας στην κατανόηση και τη διερεύνηση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης - επίδειξης της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, με θέμα τους 12 θεούς του Ολύμπου.

Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος: Εκπαίδευση - ενημέρωση συνοδών για κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2022

Ακολουθεί η ανακοίνωση από την Eταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος για την  εκπαίδευση - ενημέρωση συνοδών για κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2022

Αγαπητή/έ φίλη/ε, 
Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις σαν συνοδός ΑμεΑ στις κατασκηνώσεις της Ε.Σ.Β.Ε. σε ενημερώνουμε τα εξής: 
Η κατασκήνωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα πραγματοποιηθεί μετά από τα μέσα Ιουλίου αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ημερομηνίες.

Η οικογένεια του Μεγαλοπατούσα: Νέα ταινία κινουμένων σχεδίων με την πιο ιδιαίτερη οικογένεια!

Ο αγαπημένος Μεγαλοπατούσας και η οικογένειά του επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για μια αξέχαστη περιπέτεια!

Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.

Ήξερες ότι υπάρχουν ομάδες υποστήριξης για μπαμπάδες;

Οι σημερινοί μπαμπάδες «μεγάλωσαν» και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι από τους δικούς τους. Αναζητώντας τον νέο τους ρόλο στην οικογένεια, χρειάζονται κι εκείνοι στήριξη. Αυτό ακριβώς βρίσκουν στις ομάδες υποστήριξης.

Μέχρι πρόσφατα η μητέρα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις πρώτες σχέσεις που αναπτύσσει το βρέφος. Επιστήμονες και ειδικοί κάθε είδους διατυμπάνιζαν τη σημασία της σχέσης τους για τον ψυχισμό του παιδιού, τοποθετώντας τον πατέρα σε ρόλο επικουρικό, υποστηρικτικό. Ο μπαμπάς υποστηρίζει τη μαμά, που με τη σειρά της διαμορφώνει το μωρό.

Πώς θα μειώσεις τον χρόνο που περνάει το παιδί σου μπροστά σε μια οθόνη

Το πρόβλημα έγινε πολύ έντονο, ιδιαίτερα μετά την κλεισούρα της πανδημίας. Υπάρχουν παιδιά, που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στον κόσμο μόλις τώρα. Οπότε και είναι απόλυτα φυσιολογικό, να είναι περισσότερο συνδεδεμένα με το τάμπλετ, παρά με την φύση και τον έξω κόσμο.

Πλέον, το όνειρο του κάθε γονέα είναι να δει το παιδί του να παίζει έξω, να ζωγραφίζει και να κάνει χειροτεχνίες και φυσικά να διαβάζει βιβλία. Κι επειδή ακριβώς, δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά, οι γονείς ανησυχούν ολοένα και πιο πολύ.

Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών: Για 5η φορά νικητής ο ΠΟΚ!

Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών (ΠΟΚ) θριάμβευσε επί της Παρί με 2-0, στον τελικό του 13ου Champions League Κωφών, που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (25/6) και κατέκτησε τον τίτλο για πέμπτη φορά στην ιστορία του. Πρόκειται πλέον για τον πολυνίκη του θεσμού και την ομάδα – θρύλο στο ποδόσφαιρο Κωφών, που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Το βαρύ τίμημα που πληρώνουμε για τα social media

Πόσοι από εμάς προσπαθούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο και το μάτι μας πέφτει συνέχεια στο κινητό για να δούμε μια ειδοποίηση; Πόσοι επιλέγουμε να ακούμε (και όχι να βλέπουμε) μια ταινία στο Netflix χαζεύοντας ταυτόχρονα στο Facebook; Και πόσες φορές γυρίζουμε πίσω την αναπαραγωγή της ταινίας γιατί χάσαμε κάτι σημαντικό; 

Πόσοι από εμάς γράφουμε ψυχαναγκαστικά σε γκρουπ του Messenger και του WhatsApp, ακόμη και όταν οδηγούμε ή τρώμε, για να μην αφήσουμε παραπονεμένους όσους περιμένουν την απάντησή μας;