Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα φιλικά για Κ/κωφά και βαρήκοα παιδιά

Οι μέρες των γιορτών και οι συναντήσεων με φίλους και συγγενείς μπορεί να είναι δύσκολες για τα κωφά παιδιά ή/και νεαρά άτομα. Τα Χριστούγεννα, τα γενέθλια, οι γάμοι και οι άλλες γιορτές μπορεί να είναι πολύ ευχάριστες καταστάσεις, ωστόσο περιλαμβάνουν χρόνο με άτομα που δεν γνωρίζουν πολλά στοιχεία για την κώφωση και τις ανάγκες των κωφών ατόμων. 

Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα κωφά άτομα παιδικής/νεαρής ηλικίας να μην αισθάνονται απομονωμένα την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Αυτισμός – Σχιζοφρένεια: Έρευνα αποκαλύπτει παράγοντα «κλειδί» των νευρολογικών διαταραχών

Η σοβαρή φλεγμονή στην πρώιμη παιδική ηλικία αποτελεί κλινικά γνωστό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη του φάσματος του αυτισμού αλλά και σχιζοφρένειας. Για πρώτη φορά, ωστόσο, επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Maryland ανακάλυψαν ακριβώς τον μηχανισμό που οδηγεί σε αυτό.

Παιδιά: Πόσα παιχνίδια χρειάζονται πραγματικά;

Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας. Μπορούν να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, με τη φαντασία τους και τα ίδια τους τα χέρια. Όμως δεν χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να είναι ευτυχισμένα.

Η συμπεριφορά που μαρτυρά ότι το παιδί έχει άγχος – Οκτώ τρόποι να το βοηθήσουν οι γονείς να το ξεπεράσει

Αν το παιδί σας έχει άγχος, ξέρετε πολύ καλά να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα, μερικά από τα οποία είναι:

Κολλάει επάνω σας και δε σας αποχωρίζεται
Δε θέλει να πάει σχολείο
Δεν έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του
Δε συγκεντρώνεται

Νέοι Γονείς: «Εκπληρώνοντας τον πιο υπεύθυνο ρόλο»

Τα ζευγάρια που γίνονται για πρώτη φορά γονείς συχνά μιλούν για μία από τις πιο χαρούμενες, ξεχωριστές, και παράλληλα, πιο εξαντλητικές και αγχωτικές εμπειρίες της ζωής τους. 

H No1 συμβουλή για ευτυχισμένα και επιτυχημένα παιδιά – Απλή αλλά και δύσκολη

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όλοι οι γονείς φωνάζουν στα παιδιά τους κάποια στιγμή, όσο συνειδητά και εάν προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

«Ακόμα και οι καλύτεροι γονείς, αυτοί που έχουν τις καλύτερες προθέσεις, θα το χάσουν πού και πού», λέει στο CNBC η κλινική ψυχολόγος Jazmine McCoy.

Αλεξανδρούπολη: Το «ευχαριστώ» των μαθητών του Απαλού στους ήρωες πυροσβέστες

Μ ένα ημερολόγιο, οι μαθητές του Απαλού Αλεξανδρούπολης, δείχνουν την αγάπη τους στους ήρωες πυροσβέστες που σ αυτή την πυρκαγιά του Αυγούστου αλλά και σε πολλά άλλα δυσάρεστα γεγονότα μπαίνουν μπροστά για να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων.

Σεβαστός Κουμτζής: Τυφλός αριστούχος ΑΠΘ ετοιμάζεται για διδακτορικό στην Αγγλία – Κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία λόγω TOEFL

Ο Σεβαστός Κουμτζής ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ τελείωνοντας της Σχολή Μηχανολόγων και Μηχανικών με άριστα και τώρα ετοιμάζεται για τη διδακτορική του διατριβή σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που καταφέρνει να ολοκληρώσει αυτή τη σχολή και μάλιστα με βαθμό που η πλειοψηφία των φοιτητών δεν πιάνει.

Μαθητής του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης κατέκτησε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

Πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατέκτησε ο μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Δελιακίδης, ύστερα από ένα σερί επιτυχιών σε διαγωνισμούς, συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και στην απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας στην ηλικία των 16 χρόνων.

Τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων πορεύονται στην Ελλάδα με μόνη πυξίδα τα όνειρά τους

Η 18η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Μεταναστών, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία των μεταναστών σε παγκόσμιο επίπεδο.