Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εργαστήρι για παιδιά: «Παίζοντας με τα μάτια»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:
«Παίζοντας με τα μάτια»
(Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,
Κυριακή 1η Απριλίου 2012, 12:00-14:00)

Αξιολόγηση των αντιλήψεων των εκπαιδευτικών ως προς την επάρκεια εκπαίδευσης στην ειδική φυσική αγωγή: μία πιλοτική μελέτη

Εισαγωγή: Η διαμόρφωση επιμορφωτικών προγραμμάτων των εκπαιδευτικών σε θέματα διδασκαλίας μαθητών με αναπηρία προϋποθέτει την πρότερη καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης ως προς την επάρκεια της εκπαίδευσης που έχουν δεχθεί οι καθηγητές ΦΑ σε θέματα αναπηριών προτού η εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων καταστεί δυνατή.

Ανοιξη και εκπαίδευση στο Μουσείο Γουλανδρή

Εκπαιδευτικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τη ζωή στο δάσος και στη θάλασσα, τον Ηρακλή, τους Δεινόσαυρους και τη δημιουργία βιβλίων. Παραστάσεις για την επιστήμη της οικολογίας που έχουν σχεδιαστεί από επιστήμονες με χιούμορ για να συναρπάσουν τους επισκέπτες.

Πρόγραμμα υποτροφιών Βραζιλίας - Science without Borders

Η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε την προκήρυξη του προγράμματος υποτροφιών Βραζιλίας για παροχή ευκαιριών αμφίδρομης κινητικότητας μεταξύ Βραζιλίας και Ε.Ε., για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και επισκέπτες ερευνητές ιδιαίτερα στα πεδία των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών

Ξεναγήσεις στα αρχοντικά της Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα ξεναγήσεων στους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ξεκινά με πρωτοβουλία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Την Κυριακή 8 Απριλίου η πρώτη ξενάγηση θα ξεκινήσει από τη Βίλλα Αλλατίνη (σημείο συνάντησης) και θα περιλαμβάνει τα διατηρητέα αρχοντικά Βίλλα Μορπούργκο, Οικισμός Ουζιέλ, Casa Bianca, Βίλλα Μορντώχ, Οικία Σιάγα, Chateau mon Bonheur και Οικία Μεχμέτ Καπαντζή (ΜΙΕΤ).

Άποψη: Σ. Κολοτούρου "Μεταγλωσσική κώφωση"



Εκπαιδευτική και περιβαλλοντική προσέγγιση

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Μολάων προγραμματίζει τη διοργάνωση σεμιναρίου Β’ επιπέδου στα πλαίσια του Εθνικού θεματικού δικτύου: “Κάστρο: Ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει” με τίτλο:

Τα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών στερούνται πρόσβασης σε καθαρό νερό

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού η UNICEF επισημαίνει ότι κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, το σώμα του θα περάσει από την πιο θαυμαστή φάση της ανάπτυξης.

ΚΑΒΑΛΑ Παράσταση για παιδιά, παρέα με ένα… παιδί

Μια πρωτότυπη παράσταση για μαθητές γυμνασίου και λυκείου παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Καβάλας κατά την περίοδο 19 Μαρτίου έως 6 Απριλίου. Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς παρουσιάζει σε διασκευή και σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.