Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Τα εκπαιδευτικά οφέλη του οριγκάμι

Χωρίς κόλλα, χωρίς ψαλίδι’ μόνο με ένα τετράγωνο χαρτί. Η τέχνη του Origami μετατρέπει ένα απλό χαρτί σε πολλά συναρπαστικά πράγματα. Πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρει, όμως, το οριγκάμι έχει πολλά εκπαιδευτικά οφέλη.

Οικογένεια: Η ευτυχία βρίσκεται στα… απλά

Μην ψάχνετε μακριά για να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα συναισθηματικά υγιές και ισορροπημένο κλίμα μέσα στην οικογένεια.

Μπορεί η ευτυχία να είναι αντί για στόχος, τρόπος ζωής για όλη την οικογένεια; Το πρώτο «μαμά» και «μπαμπά», το πρώτο «σ’ αγαπώ» του μωρού σας, εκείνη η ταινία με την οποία ξεκαρδιστήκατε παρέα, όλα αποτελούν «μικρές» ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές που δεν καταγράφονται στο… κινητό, αλλά μένουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μικρών και μεγάλων.

Η παχυσαρκία στους εφήβους είναι και θέμα οικονομικό

H οικονομική κατάσταση της οικογένειας ορίζει αν ένας έφηβος θα είναι παχύσαρκος ή υπέρβαρος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Η χώρα μας εμφανίζει από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, καταλαμβάνοντας την 7η θέση στην κατάταξη της συχνότητας παχύσαρκων και υπέρβαρων εφήβων συνολικά και την 2η θέση στους 15χρονους.

Ημερίδα "Αναπηρία, βία, νεολαία: Διασταυρούμενοι δρόμοι υποστήριξης και πρόληψης"

Ημερίδα "Αναπηρία, βία, νεολαία: Διασταυρούμενοι δρόμοι υποστήριξης και πρόληψης"
Σάββατο 1 Ιουνίου 2024
Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Κύριος στόχος της ημερίδας είναι η καλύτερη κατανόηση του φαινομένου της βίας που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι/ες νέοι/ες, μέσα από το πρίσμα της υποστήριξης και της πρόληψης.

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 – Τι προβλέπει

Παρεμβάσεις στις παροχές αναπηρίας, τις οποίες σήμερα λαμβάνουν περίπου 200.000 συμπολίτες μας, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030:

Η Ξένια Καλογεροπούλου στην Κόκκινη Αλεπού


Είναι η δεύτερη φορά που συνομιλώ με την Ξένια Καλογεροπούλου και αν και πάντα η επανάληψη φοβίζει μην τυχόν και ειπωθούν ξανά κάποια ίδια πράγματα, η δημιουργός έχει κάθε φορά κάτι να προσθέσει σε αυτά που ήδη έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις της ή στα βιβλία της. Δεν είναι άλλωστε πολύς ο καιρός που κυκλοφόρησε το βιβλίο της για το παιδικό θέατρο (Πριν τα ξεχάσω: Μισός αιώνας θέατρο για παιδιά, εκδ. Εθνικό Θέατρο, 2023) και όσοι έχουν διαβάσει και το “Γράμμα στον Κωστή” (εκδ. Πατάκη, 2015) έχουν σίγουρα μια πολύ ολοκληρωμένη άποψη για το έργο της στο θέατρο κυρίως αλλά και τη ζωή της.

Οι κινηματογραφιστές του αύριο στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στο Ολύμπιον

Ταινίες παιδιών και νέων επίδοξων κινηματογραφιστών, που στη διάρκεια της χρονιάς εργάστηκαν σε οργανωμένα προγράμματα της Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου με φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ και με εκπαιδευτικούς των σχολείων τους θα προβληθούν στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών, που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαΐου 2024 στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στη Θεσσαλονίκη.

Δήμος Ζωγράφου: “Διακοπές στα Σχολεία 2024”

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο της φροντίδας για τα παιδιά του Δήμου, θα υλοποιήσει για ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου, που έχουν γεννηθεί από το 2012 έως και το 2018. Το Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης, είναι δωρεάν και έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά ημερήσια δημιουργική απασχόληση ψυχαγωγίας και γνώσης, μέσα από διάφορες δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα και παράλληλα να βοηθήσει τους γονείς – κατοίκους της πόλης μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Celine Dion: Συγκλονίζει το trailer του ντοκιμαντέρ - Αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα μπουσουλήσω

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για το «I Am: Celine Dion», ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για την πορεία της Σελίν Ντιόν, το οποίο προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Το ντοκιμαντέρ μας δείχνει την ανθρώπινη πλευρά της Ντιόν και τη μάχη της με το σύνδρομο Stiff Person (Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου). Ξεκινάει με πλάνα από τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι και καταλήγει στο σήμερα. Η Σελίν Ντιόν μιλάει στην κάμερα με δάκρυα στα μάτια.

Άποψη: Μαρία Δεδούση - Δεν ντρέπεστε καθόλου;

Η είδηση σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου. Ή, μάλλον, θα σε έκανε να τραβάς τα μαλλιά σου, αν δεν ζούσες σε αυτήν τη χώρα και δεν ήξερες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στη Σκιάθο από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια τού ζητούν να καλύψει τα ενοίκια των 2.500 (δύο χιλιάδων πεντακοσίων) ευρώ τον μήνα που τους ζητούνται από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών.