Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μία διαφορετική διαφήμιση μπίρας


Μία διαφήμιση που καταρρίπτει το στερεότυπο των ανδρών που ασχολούνται μόνο με γυναίκες και την παρακολούθηση αθλητικών στην τηλεόραση και δείχνει το πραγματικό νόημα της φιλίας.

Το «Πείραμα» των πειραματικών σχολείων

Mε πλούσια ιστορία και ατέλειωτους καταλόγους προσωπικοτήτων που πέρασαν από τα θρανία τους, τα πειραματικά σχολεία βγαίνουν από τον «λήθαργο».

Της Βασιλικής Χρυστοστομίδου

Η πρώτη εντύπωση από την επίσκεψη στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ήταν μάλλον αδιάφορη: συμβατικά κτίρια, τυπικές αίθουσες. Πρέπει να «μπεις» στον κόσμο τους για να καταλάβεις τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Εχουν δασκάλους με ακαδημαϊκές περγαμηνές και φρέσκες ιδέες, που παρασύρει ο ένας τον άλλο σε δημιουργικούς τρόπους διδασκαλίας και μια ζωή «κοινή» με των μαθητών τους - εκτός ωραρίου και εκτός σχολείου, με ομαδικές επισκέψεις, δραστηριότητες, εξόδους για θέατρο ή σινεμά. Μαθητές που μιλούν με αγάπη για το σχολείο τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν τους καθηγητές σαν τους «απέναντι», με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου όπου είχαν την τύχη να βρεθούν. Και, το κυριότερο, είναι παιδιά με άποψη, που ξέρουν να μιλήσουν, να εκφραστούν.

Στον κοχλία ίσως βρίσκεται η θεραπεία της υπερκινητικότητας

Στο αυτί φαίνεται ότι βρίσκεται η λύση για την αντιμετώπιση της υπερκινητικότητας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Άλμπερτ Αϊνστάιν στη Ν. Υόρκη ανακάλυψαν ότι κάποια προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό τμήμα του αυτιού και συγκεκριμένα στον κοχλία ίσως ευθύνονται για την υπερκινητικότητα, καθώς εκείνος ευθύνεται τόσο για την ακοή, όσο και για το σύστημα που ελέγχει την ισορροπία!

Οδηγός για καλή σχολική χρονιά

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ασκεί μεγάλες πιέσεις σε μικρούς και μεγάλους, που αναγκάζονται να (ξανα)βάλουν αυστηρό πρόγραμμα στη ζωή τους και να ακολουθήσουν τους συχνά καταιγιστικούς ρυθμούς της σχολικής ζωής.

Δώσε το φάρμακο που δε χρειάζεσαι!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 
Be Χάπι: Δώσε το φάρμακο που δε χρειάζεσαι! 
Στην PRAKSIS η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων βασίζεται στην προσφορά συνανθρώπων μας και ιδιωτών Φαρμακοποιών. 

Το σωματικό βάρος ενός γονιού έχει άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά

Το σωματικό βάρος των γονέων επηρεάζει το βάρος των παιδιών τους. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σήμερα μια πληθώρα μελετών, εξετάζοντας τα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν και συσχετίζουν το σωματικό βάρος υπέρβαρων και παχύσαρκων γονέων με αυτό των παιδιών τους. 

Ψηφίστε τένις, γραφτείτε τένις!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και οι όμιλοι και σύλλογοι αντισφαίρισης σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν εγγραφές για τη νέα σεζόν περιμένοντας να μάθουν στα παιδιά τα μυστικά του τένις, προσφέροντας παράλληλα μια πολύ καλή επιλογή για αθλητισμό.

Έκκληση από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης για ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τα παιδιά

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα.

Δημιουργικό Εργαστήρι Δράματος για Παιδιά και Εφήβους

Η ΑΜΚΕ Δια-δρω-μές ξεκινούν από τον Οκτώβριο βιωματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά και εφήβους

Πως λειτουργεί το εκπαιδευτικό δράμα; Οι δάσκαλοι του εκπαιδευτικού δράματος σχεδιάζουν και υλοποιούν εργαστήρια χρησιμοποιώντας στοιχεία της θεατρικής τέχνης (όπως ρόλοι, φανταστική κατάσταση κλπ) και με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών, τα οποία μπαίνουν σε ρόλους και καλούνται να βιώσουν ένα φανταστικό πρόβλημα ή ένα δίλημμα υοθετώντας κάθε φορά διάφορες οπτικές γωνίες.