Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«Εστία Άγιος Νικόλαος»: κοινότητα συμβίωσης ατόμων με και χωρίς ειδικές ανάγκες στο Γαλαξίδι

Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την «Εστία Άγιος Νικόλαος», μία πρωτοποριακή για την Ελλάδα κοινότητα συμβίωσης ενηλίκων ατόμων με και χωρίς ειδικές ανάγκες. Η «Εστία Άγιος Νικόλαος» δημιουργήθηκε τo 1992 από την οικογένεια Eisenmeier. Η ίδια οικoγένεια ίδρυσε δυο από τα πρωτοποριακά κέντρα στο Sassen & Richtof E.V. στην Γερμανία.

Γιατί πρέπει να πίνουν τα παιδιά νερό με το φαγητό

Αν θέλετε να τρώνε τα παιδιά σας λαχανικά, φροντίστε να τους δίνετε νερό μαζί με το φαγητό. Αυτό συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες, που υποστηρίζουν ότι η συσχέτιση έχει να κάνει με τους νοερούς συνδυασμούς που κάνουμε στις γεύσεις.

Αν πάθει έγκαυμα το παιδί..

Διαβάσαμε στο Gold Mum τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που πάθει έγκαυμα, μικρό ή μεγάλο, το παιδί μας και σας μεταφέρουμε τις πολύ χρήσιμες οδηγίες!

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2012

Oι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα διενεργούνται με βάση την αριθμ. Φ253/128314/Β6 (ΦΕΚ 1538 Β΄) Υπουργική Απόφαση, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α., οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερησίου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου, οι απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου (ομάδα Α΄ και ομάδα Β΄), οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 9, εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις οικείες επιτροπές εξέτασης ως ακολούθως:

Υποτροφίες Ιταλίας σε Έλληνες υπηκόους

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών συνολικής διάρκειας 36 μηνών σε Έλληνες υπηκόους για σπουδές στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος Europe Pool. Αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2012 στον ακόλουθο διαδικτυακό τόπο από όπου και μπορούν αποκλειστικά να αντληθούν περαιτέρω πληροφορίες: http://www.esteri.it/MAE/EN/Ministero/Servizi/Stranieri/Opportunita/BorseStudio_stranieri.htm.
Πηγή: diorismos

Καρτέλ κρατά ψηλά τα δίδακτρα ξένων γλωσσών

Καρτέλ... των μεγαλύτερων συλλόγων φροντιστηρίων ξένων γλωσσών κρατούν στα ύψη τα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς για τις σπουδές των παιδιών τους.

Εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 15 Ιουνίου μέχρι και 24 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.

"Θέατρο στο Πάρκο" από την ομάδα Why not

Παραστάσεις, μικρές γιορτές, ζωντανή μουσική, παιδικό θέατρο, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, πικνίκ κάτω από τα δέντρα και συζητήσεις σε ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο στο Πεδίο του Άρεως στις 23 και 24 Ιουνίου 2012.

Τι μπορείς να κάνεις σε ένα πάρκο τον Ιούνιο; Pop Up Θέατρο!

Υποψήφιος για διεθνές βραβείο ο Ευγένιος Τριβιζάς

Τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων και θεατρικών έργων Ευγένιο Τριβιζά πρότειναν από κοινού ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Εταιρεία Συγγραφέων, ως τον έλληνα υποψήφιο για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας «Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA)» για το 2013.

Εργαστήρια και σεμινάρια μουσικοθεραπείας Ιουνίου


1) Σάββατο 9 Ιουνίου10.00-14.00
Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας «Aνοδος»

Με την υποστήριξη του φορέα ψυχικής υγείας «Aνοδος»