Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πρακτικά Συνεδρίων Εργαστηρίου Ιστορικού Αρχείου Νεοελληνικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Εργαστηρίου Ιστορικού Αρχείου Νεοελληνικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης (παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  Πανεπιστημίου Πάτρας) και διαβάστε τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδρίων:

6ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας Εκπαίδευσης «Ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση»

6ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2011 Αξιότιμοι κύριοι, Το Εργαστήριό μας, διοργανώνει το 6ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας Εκπαίδευσης με διεθνή συμμετοχή, με θέμα: «Ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση».

Φεστιβάλ ΑΜΥΜΩΝΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» (www.amymoni-thes.gr) προτίθεται να οργανώσει ένα φεστιβάλ 2 ή 3 ημερών, από 24 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου, πιθανότατα στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά (οριστική σίγουρη απάντηση θα έχουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες).

Επίκαιρα

Συνέντευξη του προέδρου της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη

“Η προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας, της πρόνοιας και της ψυχικής υγείας είναι κόκκινη γραμμή για το ελληνικό αναπηρικό κίνημα. Εαν η γραμμή αυτή παραβιαστεί θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν θα τιμούν την χώρα μας, τον πολιτισμό μας και την όποια κυβέρνηση επιτρέψει να φτάσουμε στο σημείο αυτό”. Τάδε έφη Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της εθνικής συνομοσπονδίας και του ευρωπαϊκού φόρουμ ΑμεΑ, σε εκτενή συνέντευξη που μας παραχωρεί επ’ αφορμή των κινητοποιήσεων της συνομοσπονδίας για την προστασία/διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και ψυχικής υγείας.

Θερινό Ολοήμερο Σχολείο στο δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης

Θερινό Ολοήμερο Σχολείο για τη δημιουργική απασχόληση μαθητών εργαζόμενων γονέων υλοποιούν και φέτος η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Δημοτική Επιχείρηση και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Συκεών.

Pilates και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Ήρεμη αλλά αποτελεσματική, η άσκηση Pilates έχει στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερα ωφέλιμη για ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα.

Κάρτα «Νοιάζομαι» για ΑΜΕΑ στο Avenue

Το Εμπορικό κέντρο Avenue λανσάρει την κάρτα "Νοιάζομαι" δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να παρκάρουν εύκολα στις ειδικές διαμορφωμένες θέσεις στο γκαράζ.
Πρόκειται για μια κάρτα που δίνεται από το infosmation desk, που βρίσκεται στο ισόγειο και δίνεται κατά προτεραιότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα (αμαξίδια/καροτσάκια).
Επίσης στο εμπορικό κέντρο από το πεζοδρόμιο της λεωφόρου Κηφισίας, έχει τοποθετηθεί ράμπα ανόδου, ενώ στο εσωτερικό, η κίνηση σε όλα τα επίπεδα διευκολύνεται χάρη στην ύπαρξη κυλιόμενων διαδρόμων.

Σαράντα Χαμόγελα και Πλούτος Ψυχής στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών

Η Εθελοντική θεατρική Ομάδα του Οργανισμού  «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση, «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010, στις 21:30.

Εκπαιδευτική ημερίδα «Με την ψυχή στο στόμα, με την καρδιά στα χέρια»

Ημέρα ανοικτής εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, και οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες εκπαίδευσης, Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας ( ΕΕΕΠΦ) και APLS-Επείγουσα Ιατρική για Παιδιά, σε συνεργασία την «Ανοικτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής».