Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Το «πιο δυνατά» δεν είναι πάντα καλύτερο για τα άτομα με απώλεια ακοής.

Η καθαρότητα/σαφήνεια του λόγου είναι το κλειδί για την καλύτερη κατανόηση. Πριν από μερικά χρόνια πήγα σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για άτομα με απώλεια ακοής, όπου τραγουδούσε η Cyndi Lauper. Στην αρχή, η επιλογή της ροκ τραγουδίστριας με εξέπληξε. Δεν θα ήταν η μουσική υπερβολικά δυνατά; Αυτό το μήνυμα ήθελε να περάσει αυτή η εκδήλωση; Οι ανησυχίες μου αποδείχτηκαν ανυπόστατες. Το επίπεδο της έντασης ήταν μια χαρά και η Cyndi απλά υπέροχη. Δεν είμαι σίγουρος τι σκέφτηκε η Cyndi όταν οι διοργανωτές της ζήτησαν να παίξει σε χαμηλή ένταση. «Δεν ξέρω γιατί μου ζήτησαν να παίξω τόσο σιγά» είπε όλο σοβαρότητα στο πλήθος, «αφού δεν ακούνε νόμιζα ότι θα μου ζητούσαν να παίξω πολύ δυνατά». Αυτή η δήλωση με έκανε να γελάσω, ιδίως αφού το είπε με τη χαρακτηριστική προφορά και το στυλ της, αλλά μου έχει μείνει τόσα χρόνια στο μυαλό, γιατί αποτελεί μια πάρα πολύ κοινή λανθασμένη πεποίθηση: ότι βάζοντας δυνατότερη ένταση λύνονται όλα τα προβλήματα ακοής. Στην απώλεια ακοής, όμως, το «πιο δυνατά» δεν είναι πάντα και το καλύτερο.

Παιδικό άγχος – Τα ύποπτα συμπτώματα, οι πιθανές αιτίες και ο ρόλος των γονέων

Το άγχος και η νευρικότητα εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους στα παιδιά, που συχνά είναι διαφορετικοί απ’ ό,τι στους ενήλικες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα του iatropedia.gr, τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν σωματικές ή συμπεριφορικές αλλαγές, αναλόγως με την ηλικία, τις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας και τις ικανότητες αντιμετώπισής τους.

Στο edupass.gov η δήλωση των self-test για τους μαθητές από Δευτέρα

Από αύριο, 1η Νοεμβρίου, έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ: Εκπαιδευτικό webinar για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες Υγείας

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιείται ένα εκπαιδευτικό webinar για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες Υγείας με αντικείμενο τους Οργανούληδες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την Αγγλία, και ταξιδεύει ήδη σε Σκωτία και Καναδά, ξεκίνησε να διδάσκεται και στην Ελλάδα για να μοιραστεί μαζί μας συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας μας, αλλά και να μας μάθει τα πάντα για τη δωρεά οργάνων.

16ος Εθνικός Διαγωνισμός έργων eTwinning

Με σκοπό τη βράβευση των καλύτερων έργων eTwinning των ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-2021, ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 16o Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning!

Η περίοδος υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι από 1 έως και 12 Νοεμβρίου 2021.

Αυτά είναι τα πλούσια παιδιά του TikTok -Κερδίζουν χιλιάδες δολάρια το μήνα

Το TikTok έγινε γρήγορα μια δημοφιλής πλατφόρμα, όπου οι influencers έχουν γρήγορο κέρδος, αλλά δεν είναι μόνο οι ενήλικες που βγάζουν πολλά χρήματα από αυτό.

Υπάρχει μια νέα ομάδα πλούσιων παιδιών που κερδίζουν σοβαρά μεγάλα κέρδη από την εφαρμογή και πολλά από αυτά είναι κάτω από δέκα ετών... Ενώ πολλοί από εμάς παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα δουλεύοντας σκληρά τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, αυτά τα παιδιά influencers κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες για μία μόνο ανάρτηση.

Σχολεία: Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη αναγκών λόγω κορωνοϊού - Η τροπολογία του Υπ. Παιδείας

Τη δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών στα σχολεία για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν λόγω κορωνοϊού προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών.

Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται, προς συζήτηση και ψήφιση, στην ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021.

Εμφύτευμα στον εγκέφαλο δίνει τεχνητή όραση σε τυφλή γυναίκα

Ισπανοί και Αμερικάνοι ερευνητές κατάφεραν να προσφέρουν σε μία τυφλή γυναίκα μία “τεχνητή όραση” για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, μέσω ενός εμφυτεύματος στον εγκέφαλο. Η Berna Gomez στα 42 της χρόνια ανέπτυξε τοξική οπτική νευροπάθεια και το οπτικά νεύρα που συνδέουν τα μάτια με τον εγκέφαλο καταστράφηκαν μέσα σε μερικές μέρες, αφήνοντάς την για πάντα στο σκοτάδι. Το 2018, σε ηλικία 57 ετών, η Gomez δήλωσε εθελόντρια για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα είχε ένα μικροσκοπικό ηλεκτρόδιο με εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες εμφυτευμένο στην οπτική περιοχή του εγκεφάλου της.

Κεραμέως: Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία και στα σχολεία μας

«Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία και στα σχολεία μας. Η εκπαίδευση μπορεί να είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για να καλλιεργήσουμε στους νέους μας τον σεβασμό προς τους άλλους και να τους διδάξουμε πώς να διακρίνουν και να καταπολεμούν τη ρητορική μίσους σε όλες τις μορφές της», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά την ομιλία της στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών μελών της UNESCO με θέμα την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, στην οποία συμμετείχε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ» για Άτομα Με Αυτισμό στις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Ο Πολιτιστικός Φορέας ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΕΛΛΑΣ διοργανώνει την 1η Συμπεριληπτική Δράση «ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ» για Άτομα Με Αυτισμό στις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ Πειραιά στα Καμίνια. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη. Το Α’ μέρος θα γίνει στις 21/11/21 και ώρα 11:00-13:00 και θα συμμετέχουν τα μέλη της ομάδας Special Needs Taekwondo του ΕΕΕΕΚ Πειραιά. Το Β’ μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/21 και ώρα 11:00-13:00 και θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα με αυτισμό ηλικίας από 13 ετών εως 24 ετών. 

Η ΕΣΑμεΑ αποχαιρετά την αγωνίστρια του αναπηρικού κινήματος Ελένη Μιαούλη

Η Ελένη Μιαούλη υπήρξε εκ των ιδρυτών και διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ από την ίδρυση του Κέντρου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης το 1982 έως σήμερα, συνδέοντας το όνομά της με το Κέντρο, ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ήταν μαχήτρια και πρωτοπόρος, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία. Ο σύλλογός της «Κέντρο Ειδικής Αγωγής» ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.
Η εξόδιος ακολουθία της κ. Μιαούλη, θα γίνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στις 12.15 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου (Νέα Κοιμητήρια).