Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τα 100 καλύτερα παιχνίδια

Ποια είναι τα παιχνίδια που επηρεάσαν περισότερο τα παιδιά; Η δημοσιογράφος των TIMES Allie Townsend  επέλεξε τα 100 πιο δημοφιλή και επιτυχημένα παιχνίδια από το 1923 μέχρι σήμερα. Δείτε τη λίστα που συγκροτήθηκε και ψάξτε αν το δικό σας αγαπημένο παιχνίδι συγκαταλέγεται σε αυτά.

Κάρτες από το Splitsville

Το Postcards from Splitsville είναι ένας ιστότοπος στον οποίον τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν ανώνυμα τα συναισθήματά τους σχετικά με το διαζύγιο των γονιών τους και οι γονείς να δουν με άλλον τρόπο τις επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις τους στα παιδιά.
Επισκεφτείτε το Splitsville! 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες: Δυσλειτουργίες ανάμεσα σε Υπουργεία

Αριθμ. Πρωτοκ. 67
Θεσσαλονίκη 21-2-2011
Προς: Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου

Κατά την πολύχρονη θητεία μας, μέλημα και προσπάθειά μας είναι να συμβάλλουμε στην σωστότερη και αποτελεσματικότερη ενημέρωση τόσο των γονέων, όσο και των εκπαιδευτικών ώστε να γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητα συνεργασίας και να βοηθηθούν τα παιδιά μας.

4th European Children Drama & Art Summer School

To Teatteri Totti της Φινλανδικής Ένωσης Κωφών φιλοξενεί για τέταρτη φορά το European Children Drama and Art Summer School με θέμα το τσίρκο. Η πρώτη φορά που φιλοξενήθηκε το θερινό σχολείο στο  Totti ήταν το  2002, πάλι το 2005, και τελευταία φορά το 2008, πάντα με μεγάλη επιτυχία. Σκοπός του θερινού σχολείου είναι να δώσει κίνητρα σε παιδιά 10-15 ετών που έχουν πρωτεύουσα (μητρική) τη νοηματική γλώσσα και να τα εκπαιδεύσει στο θέατρο και την τέχνη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαδικασία επιβολής ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος

Οκτώ οδηγίες προς τα σχολεία για την διαδικασία επιβολής ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος κατά μαθητών , δίνει το υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ευτυχισμένοι οι ασθενείς με «σύνδρομο εγκλεισμού»


Τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από το λεγόμενο «σύνδρομο εγκλεισμού» είναι ευτυχισμένα, συμπεραίνει νέα έρευνα Γάλλων επιστημόνων. Το σύνδρομο «παγιδεύει» τον άνθρωπο στο σώμα του και ενώ είναι ικανός να σκεφτεί, δεν μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει. 

∆ιαταραχή Ελλειµµατικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα

Το σκηνικό είναι γνωστό. Το νήπιο αδυνατεί να συγκεντρωθεί, στριφογυρίζει, σκαρφαλώνει, δε βρίσκει ησυχία. Είναι πολύ εύκολο όλοι μας να θυμώσουμε μαζί του. Αξίζει όμως ν’ αναρωτηθούμε. Μήπως το παιδί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς;

“Τρέχοντας…για τα παιδιά στο δρόμο”

Το “Τρέχοντας…για τα παιδιά στο δρόμο” είναι μία πρωτοβουλία που φέρνει κοντά την άθληση με την κοινωνική προσφορά.

Συγκεκριμμένα, ερασιτέχνες δρομείς δηλώνουν εκ των προτέρων ότι προτίθενται να τρέξουν σε επιλεγμένους αγώνες μεγάλων αποστάσεων (τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων) με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα κοινωφελή στόχο. Στην περίπτωση μας, για την ανάπτυξη των παραμβάσεων της ΑΡΣΙΣ Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων, για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο.

Παρουσίαση διδακτικών προτάσεων: "Ο ψηφιακός πολιτισμός στο σχολείο: νέες διδακτικές δυνατότητες και φιλολογικά μαθήματα στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης"

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και η Πρόταση, ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με τη στήριξη της Περ/κής Δ/νσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας και των Δ/νσεων Β/βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν μια σειρά διδακτικών προτάσεων-παραδειγμάτων. Η 17η παρουσίαση με τίτλο "Ο ψηφιακός πολιτισμός στο σχολείο: νέες διδακτικές δυνατότητες και φιλολογικά μαθήματα στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης" και ομιλητή τον Κοσμά Τουλούμη, Φιλόλογο στο Πειραματικό Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 (ώρα 19:00), στον Ιανό (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη).

Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού βιβλίου

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου 2010, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2009:

Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού βιβλίου απονέμεται ομόφωνα εξ ημισείας κατά πλειοψηφία στον Βασίλη Παπαθεοδώρου για το βιβλίο του με τίτλο «Στη διαπασών», και κατά πλειοψηφία στον Μάνο Κοντολέων για το βιβλίο του με τίτλο «Πολύτιμα δώρα.