Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Βλέπουμε Μαφάλντα

 

Πανελλήνιες 2023: Από 50 έως 80 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι υποψήφιοι που πιστεύουν ότι αδικήθηκαν και θέλουν να δουν τα γραπτά τους

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν ανακοινωθούν οι βαθμοί, που κατέκτησαν οι υποψήφιοι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, σίγουρα θα είναι πολλοί αυτοί που δε θα «συμφωνήσουν» με τα αποτελέσματα καθώς είχαν υπολογίσει ότι έγραψαν καλύτερα. Το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο και προκαλεί άγχος και στεναχώρια στα παιδιά. Για το λόγο αυτό ο νομοθέτης έχει προνοήσει και τους δίνει τη δυνατότητα να δουν τα γραπτά τους μετά από κάποιους μήνες ώστε τουλάχιστον να δουν τι ακριβώς είχαν γράψει και να ησυχάσουν ή…όχι.

Παιδιά: Πώς θα προστατεύσουμε την ψυχική τους υγεία αυτό το καλοκαίρι

Πολλά παιδιά (και γονείς) αντιμετωπίζουν άγχος, στρες και άλλες προκλήσεις ψυχικής υγείας. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για αυτές τις οικογένειες να πατήσουν το κουμπί «reset».

Δείτε πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να έχει ένα χαρούμενο καλοκαίρι και να μπει στη σωστή τροχιά για μια υγιή σχολική χρονιά το φθινόπωρο:

Μyschool – Ειδική Αγωγή: Μέχρι πότε γίνεται ο έλεγχος και η οριστικοποίηση στοιχείων μαθητών

Οδηγίες για τον έλεγχο και την οριστικοποίηση των στοιχείων των μαθητών στο Myschool έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να ελέγξουν την ορθότητα των καταχωρισμένων στοιχείων των Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΕΕΑ) μαθητών/μαθητριών (για τα σχολικά έτη 2020-2021, 2021- 2022) και να ολοκληρώσουν την εισαγωγή των στοιχείων για το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 αναφορικά με τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΕΕΑ) μαθητών/τριων έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής αποκλειστικά για... ντετέκτιβ

Εάν είσαι φαν του Κλουζ, σου αρέσουν οι γρίφοι και έχεις ταλέντο στη συγγραφή, γίνε εσύ ο δημιουργός της επόμενης περιπέτειάς του. Η 32η υπόθεση του διάσημου μικρού ντετέκτιβ δεν έχει ακόμη γραφτεί. Δοκίμασε τις δυνάμεις σου και κέρδισε!

Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής – Οι εγγραφές για τα Νέα Τμήματα του Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024.

Εγγραφές: Όλο τον Ιούνιο και όλο τον Σεπτέμβριο 4-8 μμ

Ιταλία: Ακυρώνονται πιστοποιητικά γέννησης 33 παιδιών από γονείς του ίδιου φύλου

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η εισαγγελία της Πάντοβα ζητά την ακύρωση των πιστοποιητικών γέννησης 33 παιδιών, στα οποία ο δήμος αναγνώρισε την ύπαρξη δυο γονέων του ίδιου φύλου. Μια από τις υποθέσεις, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να συζητηθεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Eνας «παππούς» και μια «γιαγιά» στη Σίφνο για τα παιδιά του πολέμου

Μία κυκλαδίτικη αυλή στην Απολλωνία της Σίφνου, σκεπασμένη από ροζ βουκαμβίλιες και στολισμένη με πήλινες γλάστρες έχει γεμίσει παιδικές φωνές. Τα δυνατά χαμόγελα και οι μουσικές από το γλέντι που έχει στηθεί διαπερνούν τα στενά της χώρας. Τον ρυθμό δίνουν καλοκουρδισμένα λαούτα και βιολιά. Ο 85χρονος Γιάννης Λαζαρίδης, αν και όπως λέει δεν τον βαστούν πια τα πόδια του, έχει σηκωθεί να σύρει τον χορό. Από το χέρι κρατά την οκτάχρονη Φατιμέ από τη Συρία. Εκείνη δίπλα της έχει την επτάχρονη Άννα από την Ουκρανία. Μαζί με ένα γκρουπ παιδιών που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, αλλά μοιράζονται την ίδια χαρά για ζωή, σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο, μαθαίνουν νησιώτικα και βέβαια αυτοσχεδιάζουν.

Κίσαμος: «Αναπηρία & Πολιτισμός»: Μουσικοθεατρικό Δρώμενο στα Κουτουφιανά Γραμπούσας

Η ΕΠΟΦΕΚ διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ και το Εργαστήρι διάΔρασης ένα συμπεριληπτικό πρόγραμμα, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα με τίτλο: «Αναπηρία & Πολιτισμός».

Δωρεάν θερινό κοινωνικό φροντιστήριο από τον δήμος Νεάπολης-Συκεών για μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από το δημοτικό

Από τις 19 Ιουνίου άρχισαν οι εγγραφές στο τμήμα προετοιμασίας μαθητών για το γυμνάσιο – Ιούλιο και Αύγουστο τα μαθήματα σε κλιματιζόμενη αίθουσα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ένας από τους θεσμούς της εκπαιδευτικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ανεστάλη εξαιτίας της πανδημίας. Επανήλθε δυναμικά τον περασμένο Νοέμβριο και λειτούργησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους βοηθώντας εκατοντάδες παιδιά να αντεπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις.