Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ιστότοπος: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και περιηγηθείτε στο πλούσιο υλικό που έχει (βίντεο, διαδραστικά φύλλα, εκπαιδευτικό υλικό, εξειδικευμένη κατηγορία για περιβαλλοντική εκπαίδευση και ειδική αγωγή κλπ).

∆ιακοπές χωρίς... παιδιά

Ηταν µια απλή ιδεολογική διαµάχη και τελικά έγινε φαινόµενο. Ζευγάρια, φίλοι και «σινγκλς», που δεν είναι γονείς και απαιτούν στις διακοπές τους να βρίσκονται τα παιδιά των άλλων σε απόσταση ασφαλείας, αντιπροσωπεύουν τον µισό πληθυσµό των πελατών σε τουριστικά χωριά και ξενοδοχεία.

Γερμανία: Στοπ στις μηνύσεις εναντίον των παιδικών σταθμών

Οι Γερμανοί θα απαγορεύεται στο εξής να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον βρεφονηπιακών σταθμών παραπονούμενοι για το θόρυβο που κάνουν τα παιδιά, σύμφωνα με ένα νέο νόμο που υιοθέτησε σήμερα το γερμανικό κοινοβούλιο, μετά τις αλλεπάλληλες δίκες για ηχορύπανση, σε μια χώρα όπου η γεννητικότητα μειώνεται συνεχώς.

Προβλήματα στα παιδιά από τη μέθη των γονιών

Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους μεθυσμένους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν υπερβολικά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 5.700 εφήβους από 13 ως 16 ετών στην Αγγλία.

Τα παιδία διαβάζει

Κλασικά εικονογραφημένα, μύθοι αλλά και γνωστές σειρές που έγιναν ταινίες, ιστορίες για τα συναισθήματα, τη ζωοφιλία, την οικολογία, αλλά και για τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα συνθέτουν τη νέα βιβλιοπαραγωγή για παιδιά και εφήβους.

Χάνουν τον ύπνο τους για να είναι λεπτές

Πολλά είναι τα κορίτσια που χάνουν κυριολεκτικά τον ύπνο τους λόγω της επιθυμίας να έχουν μια λεπτή σιλουέτα, αλλά και εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης που δέχονται από τα πρότυπα της εποχής και τις φίλες τους για να παραμένουν λεπτές, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Δουλειά από το σπίτι με παιδιά: Σαν στο… γραφείο σας!

Δουλεύετε στο Internet από το σπίτι; Και; Νιώθετε άνθρωποι της εποχής σας, έχοντας «καβαλήσει» το κύμα της τεχνολογίας; Μήπως κάπου κοντά στο σύγχρονο προφίλ σας και δίπλα στο ακριβό σας «ποντίκι» υπάρχουν δαχτυλάκια λερωμένα με μαρμελάδες και στα πόδια σας κάθε είδους παιχνίδια και κουδουνίστρες; Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο in2life.gr, όπου και το εντοπίσαμε.

Πρόγραμμα Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την ΕΕ στο σχολείο»

Η πρωτοβουλία «Μαθαίνοντας για την ΕΕ στο σχολείο» συνιστά συγκεκριμένη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία το πρόγραμμα διά βίου μάθησης «πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για την προώθηση της αγωγής των πολιτών (διδασκαλία και μάθηση) όσον αφορά την ευρωπαϊκή δημοκρατική ιθαγένεια, συμπεριλαμβανομένων της μελέτης της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση των κρατών μελών».