Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η… βιβλιοθήκη του μωρού

Νανουρίσματα, ιστορίες τραγουδιστές και ιστορίες σε αφηγήσεις και βιβλία προσφέρουν απόλαυση στα μωρά, ήδη από τον πρώτο μήνα μετά τη γέννησή τους. Τα μωρά αισθάνονται τις ιστορίες, τις ενσωματώνουν, μεγαλώνουν με αυτές και απολαμβάνουν την επανάληψή τους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Φωτόδεντρο, από όπου και το παραπάνω απόσπασμα.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές της PwC Ελλάδας 2012-2013

H PwC στην Ελλάδα ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Οι υποτροφίες προσφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (εξαιρουμένων των επαγγελματικών τίτλων και των διδακτορικών) και θα πρέπει να αντιστοιχούν στους εξής κλάδους: Χρηματοοικονομικής, Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Τραπεζικής, Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Ρίσκου, Πληροφοριακών Συστημάτων & Ασφάλειας, Ναυτιλίας, Στατιστικής και Αναλογιστικής (Actuarial).

Δημοφιλείς τεχνολογίες πληροφόρησης και η θέση τους στις Βιβλιοθήκες του Μέλλοντος

Μέχρι πρόσφατα, τα βιβλία μας πρόσφεραν μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές μετάδοσης της πληροφορίας. Σήμερα, υπάρχουν 14 τεχνολογίες πληροφόρησης που αντικαθιστούν τη λειτουργία των βιβλίων και στο μέλλον θα υπάρχουν πολύ περισσότερες. Καθεμιά από αυτές θα έχουν θέση στις μελλοντικές βιβλιοθήκες...

Συνέδριο EDULEARN12

Το  EDULEARN12 είναι ετήσιο διεθνές συνέδριο που απευθύνεται σε καθηγητές, ερευνητές και όσους ασχολούνται με τις τεχνολογίες εκπαίδευσης. Πρόκειται για το 4ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης και Νέων Τεχνολογιών Μάθησης που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη το διάστημα 2-4 Ιουλίου 2012. Υποβολή περιλήψεων μέχρι τις 16 Απριλίου 2012 (www.edulearn12.org/submit). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γιορτή Καλλιτεχνικής Δημιουργίας για παιδιά και γονείς

Κυριακή 20 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί ο πολυχώρος πολιτισμού Block 33 μεταμορφώνεται στο πιο διασκεδαστικό, δημιουργικό και γεμάτο εκπλήξεις σημείο της πόλης.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012

Διάλεξη «Το διαδίκτυο στον κόσμο και ο κόσμος του διαδικτύου»

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά τον κύκλο διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Από τα φανάρια στο πανεπιστήμιο

Πάνω από 60 κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, τα οποία καθάριζαν τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια ή πουλούσαν τις νύχτες λουλούδια και χαρτομάντιλα στα εστιατόρια, παρακολουθούν μαθήματα στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας στον Κολωνό. 'Ένα από αυτά κατάφερε να φτάσει ως το Πανεπιστήμιο.

Ζωγραφιές παιδιών θα κοσμούν τα βαγόνια του τραμ

Μικρά παιδιά, δουλεύοντας ομαδικά αλλάζουν την εικόνα της πόλης , με εικαστική παρέμβαση στο ιστορικό βαγόνι τραμ της στάσης «Κασομούλη» του Νέου Κόσμου. Το εργαστήριο, που οργανώνεται από το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ξεκινά από το κάθε παιδί ξεχωριστά, για να καταλήξει σε μια ομαδική εργασία.

Θεσσαλονίκη: Πείτε «όχι» στα παιδιά που ζητούν παπάκια για το Πάσχα, λένε φιλοζωικές οργανώσεις

Μπορεί τα χαριτωμένα παπάκια, κοτοπουλάκια και κουνελάκια να… ξετρελαίνουν τα μικρά παιδιά και, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα, να τα ζητάνε επίμονα από τους γονείς τους, αλλά οι φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για κακή συνήθεια που έχει ως αποτέλεσμα πολλά ζώα να εγκαταλείπονται μόλις μεγαλώσουν.

Διατροφή και Παιδί – Τεύχος 2

Κυκλοφορεί ανανεωμένο και εμπλουτισμένο το δεύτερο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΠΑΙΔΙ, του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού. Για ακόμα μια φορά, η τοπική ομάδα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ μαζί με πολύτιμους τοπικούς συνεργάτες από διάφορους χώρους, δημιούργησαν μία ολοκληρωμένη και επαγγελματική έκδοση που αφορά στη διατροφή και όχι μόνο μικρών και μεγάλων.

Σεμινάριο: "Ενεργοποίηση εκφραστικών μέσων και βιωματικός αυτοσχεδιασμός"

Σεμινάριο: "ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ"