Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δωρεάν χρωμοβιβλίο: Get to know Germany

To German Information Center  έχει δημιουργήσει μια σειρά δημοσιεύσεων σχετικά με τη Γερμανία, τις οποίες μπορείτε να βρείτε και να μεταφορτώσετε δωρεάν από εδώ. Για τους μικρούς μας φίλους, ξεχωρίσαμε το χρωμοβιβλίο Get to know Germany.

Αλφαβητικός κατάλογος εκπαιδευτικού λογισμικού

Στον αλφαβητικό κατάλογο λογισμικού της Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ , θα βρείτε όλους τους τίτλους Εκπαιδευτικού Λογισμικού που έχει προμηθευτεί το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. στα πλαίσια διαφόρων έργων.

Άποψη: Συνεργασία εκπαιδευτικών

Δημοσιευμένο στο Ars Longa Vita Brevis:
Θεμιτό και ευκταίο να συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου, ειδικά αν μια τάξη έχει δύο ή περισσότερα τμήματα. Ωστόσο, η συνεργασία περιορίζεται συνήθως στο να ανταλλάσσουν φωτοτυπίες οι εκπαιδευτικοί· να συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις —συνήθως σχολικές γιορτές—· να συμβαδίζουν τα τμήματα στην ύλη.

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Η διπλωματούχος ξεναγός και μέλος της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δήμητρα Ποτσίκα προσφέρει εθελοντικά σειρά ξεναγήσεων για ενήλικες, μεμονωμένους επισκέπτες, διάρκειας μιάμισης ώρας, τις παρακάτω Κυριακές του 2012:

Εργαστήρια στο Κέντρο της Γης

Η Οργάνωση Γη διοργανώνει μια δέσμη εργαστηρίων με τίτλο “Από τη θεωρία στην πράξη” που θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές του Μαΐου και του Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο και σειρά προτεραιότητας για τους συμμετέχοντες. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά σε όσες και όσους θέλουν να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και να μάθουν εύκολες λύσεις για να διαχειρίζονται καλύτερα τις δικές τους ανάγκες αλλά και τις ανάγκες της Γης. Αναλυτικό Πρόγραμμα και πληροφορίες συμμετοχής.

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη: Υποτροφίες

Τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουν διαγωνισμό υποτροφιών μεταξύ των μαθητών της ΣΤ' τάξης Δημοτικού όλων των σχολείων, που το σχολικό έτος 2012- 2013 θα φοιτήσουν στην Α' τάξη του Γυμνασίου.