Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Η αλήθεια για την σχέση τηλεόρασης και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ)

Η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης θέτει τα παιδιά σε κίνδυνο για ΔΕΠΥ; Τι γίνεται με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια στο iPad; Οι πιο πρόσφατες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής σχετικά με τον χρόνο οθόνης αντικατοπτρίζουν μια αλλαγή στην κουλτούρα — και στην ιατρική έρευνα.

Θεσσαλονίκη: Πέντε λόγους δηλώνουν οι γονείς για τη μη πρόσβαση παιδιών και εφήβων στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας

«Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά το κόστος μιας θεραπείας για το παιδί μου».

«Και αν ο έφηβος γιος μου θεωρηθεί αδύναμος από τον περίγυρό του, σε περίπτωση που απευθυνθούμε σε υπηρεσία ψυχικής υγείας;»
«Τι θα γίνει αν αργότερα, ως ενήλικας, η κόρη μου στιγματιστεί, επειδή ως έφηβη προσέτρεξε σε μια υπηρεσία ψυχικής υγείας; Θα μπορεί να βρει δουλειά;».

Χορός για Όλους: Η Συμπεριληπτική Προσέγγιση της ομάδας ΕΞΙΣ | Ο Κόσμος Μέσα Μας


ADHD360 – Πλατφόρμα διάγνωσης ΔΕΠΥ σε παιδιά και εφήβους με τη χρηματοδότηση του ΕΠΑνΕΚ

Η ADHD360 (www.adhd360.gr) αποτελεί μία καινοτόμο και ολοκληρωμένη πλατφόρμα πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) σε παιδιά και εφήβους, ηλικίας 7-16 ετών. Η ΔΕΠΥ αποτελεί μια από τις συχνότερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνήθως συνοδεύει το άτομο και στην ενήλικη ζωή του και εμφανίζεται παγκοσμίως στο 7,2% των παιδιών.

Οι ανάπηροι του αλβανικού μετώπου στην Αντίσταση και το μπλόκο των νοσοκομείων

Κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου στα αλβανικά βουνά, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες έμειναν ανάπηροι λόγω πολεμικών τραυμάτων, αλλά και επειδή δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό (μάλλινες κάλτσες και γάντια, άρβυλα κ.α.) για να προστατευτούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Μεγάλος αριθμός στρατιωτών υπέφερε από κρυοπαγήματα, κάτι που οδήγησε στον ακρωτηριασμό μελών τους.

Σκύλοι οδηγοί για άτομα με οπτική αναπηρία: Τα μάτια τους συνοδεύουν όσους τα έχουν ανάγκη

Το να περπατάς στο απόλυτο σκοτάδι είναι μια εμπειρία τρομακτική. Η αίσθηση του χώρου και του χρόνου εκμηδενίζονται και το άγνωστο απλώνεται ολόγυρα μέσα από ένα μαύρο πέπλο. Τίποτα: αυτή η λέξη κι αυτή η έννοια απαντούν στο «τι υπάρχει μετά από δω;» Το ένστικτο είναι το μόνο που μπορεί να σε καθοδηγήσει, αλλά, σε ένα περιβάλλον γεμάτο εμπόδια και κινδύνους, δεν αρκεί.

Παιδιά και γονείς... στα κελιά: Άραγε έτσι θα μπει τέλος στη βία των ανηλίκων;

Ομάδα ανηλίκων ξυλοκοπά άγρια 14χρονη σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας. Μαθητής στη Ζάκυνθο κυκλοφορεί με μαχαίρι και επιχειρεί να ληστέψει συμμαθητές του. Στον Βόλο ομάδα ανηλίκων κουρεύει 16χρονο και του σπάει τα δόντια. Περιστατικά σαν αυτά έκαναν την κυβέρνηση να προσδώσει χαρακτήρα «κρίσης» στην παραβατικότητα των ανηλίκων. Κρίσης που προτίθεται να αντιμετωπίσει με το φόβητρο της φυλάκισης και του προστίμου. Έχουν όμως έτσι τα πράγματα; Είναι τα σχολεία μας ο πιο επικίνδυνος χώρος στον οποίο μπορεί να βρεθεί κανείς;

Τα πρώτα παιδιά και τα μοναχοπαίδια κινδυνεύουν έως και 48% από δύο κοινά προβλήματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, η σειρά γέννησης παίζει ρόλο στην ψυχική υγεία. Τα μεγαλύτερα παιδιά και τα μοναχοπαίδια μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για δύο κοινά προβλήματα της ψυχικής υγείας, με τα οποία συνήθως έρχονται αντιμέτωποι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι.

Πώς προστατεύουμε τα παιδιά για να μην έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις

 

Διεθνές Τουρνουά Goalball «THESSALONIKI GRAND PRIX 2024»

Το Αθλητικό Σωματείο «ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» διοργανώνει στο ΕΑΚ Μίκρας το διεθνές τουρνουά goalball «THESSALONIKI GRAND PRIX 2024 international goalball tournament» από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024.

Σχολεία: «Έρχεται» η ώρα για το voucher των 300 ευρώ - Οι τυχεροί μαθητές και οι «κόφτες»

Η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας με τίτλο Sports Pass προσφέρει μια οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Αυτό το voucher, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2024, στοχεύει στην αύξηση των εγγραφών των μαθητών σε αθλητικά σωματεία, προωθώντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στον αθλητισμό.