Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσωπο: Shubham Banerjee

Ένας 12χρονός μαθητής από την Καλιφόρνια, ο Shubham Banerjee, κατασκεύασε εκτυπωτή Braille χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα γνωστά σε όλους Lego. Ο εκτυπωτής Braigo (συντομογραφία για την Braille και τα Lego) δημιουργήθηκς από το σετ Lego Mindstorms EV3, το οποίο κοστολογείται στα 349 δολάρια. Ο Banerjee χρειάστηκε συμπληρωματικά υλικά που κόστισαν 5 δολάρια, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να κοστολογείται περίπου στα 355 δολάρια, γεγονός που καθιστά τον Braigo πιο προσιτό οικονομικά από τους αντίστοιχους εκτυπωτές Braiile που κοστίζουν περισσότερο από 2.000 δολάρια. Μέσα στα σχέδια του δημιουργού είναι να διαθέσει το πρότζεκτ του ελεύθερο στην κοινότητα. 
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αλλάξτε το παιδικό καρότσι

Πηγή
Στο σημερινό άρθρο της η Μάνια Χατζηιωαννίδη, δασκάλα του patchwork  στο Ftiaxto.gr και όχι μόνο, μας δείχνει πως με τη βοήθεια της ραπτομηχανής μας μπορούμε κυριολεκτικά να μεταμορφώσουμε και να ξαναχρησιμοποιήσουμε αντικείμενα που ίσως δεν θα φανταζόμασταν καν! Για ρίξε μια ματιά στο σούπερ καρότσι του εγγονού της!

Προβολή: Οι λύκοι μεταμορφώνουν το περιβάλλον


Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το καταπληκτικό βίντεο που δείχνει πώς ένα είδος μπορεί να έχει τεράστια επίδραση σε ολόκληρο το οικοσύστημα στο οποίο ζει, και ακόμα και να αλλάξει τη γεωγραφία μιας περιοχής. – Όταν οι λύκοι τοποθετήθηκαν εκ νέου στο εθνικό πάρκο Yellowstone των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ απουσίαζαν για σχεδόν 70 χρόνια, συνέβη η πιο αξιοσημείωτη “τροφική μεταμόρφωση”. 

Δήλωση Ε9 και από τους γονείς για λογαριασμό των ανηλίκων

Οι γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόσωπο: Angela Bachiller



Η Angela Bachiller είναι η πρώτη δημοτική σύμβουλος με σύνδρομο Down στη Valladolid της Ισπανίας

Είναι μέλος του Λαϊκού κόμματος. Σε μια εποχή που στη χώρα της η διαφθορά και η ύφεση έχουν κάνει την πλειοψηφία των πολιτών να χάσουν την πίστη τους στους πολιτικούς αυτή έχει κατακτήσει την καρδιά όλων των συμπολιτών της.

Ποιες είναι οι σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του κάνει γνωστό ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελεις επιτροπές οπου έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους. 

Αγάπη δίχως όρια και ανατροφή με όρια

«Αγάπη είναι η τέχνη τού να παράγεις κάτι με τις ικανότητες των άλλων» Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΑΡΘΡΟ Του ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων, διδάκτορος Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου www.karabetsosmd.gr

Ο ρόλος των γονέων είναι η προστασία, η μάθηση και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και ειλικρινούς αποδοχής. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που του παρέχει ασφάλεια και για να γίνει αυτό πρέπει να νιώθει ότι υπάρχει ένας μεγάλος, η ύπαρξη του οποίου βάζει το νόμο και δίνει ασφάλεια.

UNICEF: Εκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια σε 54 εκατ. παιδιά

Η Ράμα, ένα κορίτσι προσχολικής ηλικίας από τη Συρία, είδε τη ζωή της να αλλάζει δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Πριν δύο χρόνια, ο πατέρας της εξαφανίστηκε και εκείνη με τη μητέρα και τα δυο μικρότερα αδέλφια της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους λόγω των αιματηρών συγκρούσεων στη χώρα. Κάθε λίγες εβδομάδες αναγκάζονται να μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή. Παρά την αβεβαιότητα, η Ράμα εμβολιάστηκε για την πολιομυελίτιδα σε μια τοπική κλινική. Είναι ένα από τα 2,4 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα της, κοντά στα οποία έχει καταφέρει να φτάσει η UNICEF για να τους παράσχει σωτήρια εμβόλια ενάντια στην πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά.