Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ποια σχολεία της Κ. Μακεδονίας κέρδισαν στο διαγωνισμό Ρομποτικής

Δεκατέσσερα σχολεία από την κεντρική Μακεδονία συμμετείχαν στο αγώνισμα των ρομποτικών προκλήσεων (βαθμίδες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), όπου κλήθηκαν να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να προγραμματίσουν το δικό τους ρομπότ, με στόχο την επιτυχή λύση ενός τεχνολογικού προβλήματος. 

Νέοι κανόνες για τα σχολεία στη Βρετανία

ΛΟΝΔΙΝΟ. Για εκ των πραγμάτων αποκλεισμό ορισμένων μουσουλμάνων από τη διεύθυνση σχολείων στη Βρετανία κάνουν λόγο επικεφαλής ισλαμικών οργανώσεων, επικρίνοντας τους νέους κανόνες του υπουργού Παιδείας, Μάικλ Γκόουβ.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, έμμεση απάντηση της κυβέρνησης Κάμερον στην πολύκροτη υπόθεση «Δούρειος Ιππος», το υπουργείο Παιδείας θα χρηματοδοτεί μόνο όσα σχολεία, οι διευθυντές των οποίων αποδεικνύουν «προσήλωση στις θεμελιώδεις βρετανικές αξίες».

Είναι η μαμά μου, δηλαδή είμαι

της Παναγιώτας (Μάγιας) Κορκοκίου στο protagon

Διάβασα με πολύ τρυφερότητα το κείμενο της Ρέας Βιτάλη «Είναι η μαμά μου». Δε θα σταθώ στο περιεχόμενό του, άλλωστε ο αναγνώστης μπορεί μόνος του να το απολαύσει, αλλά θα σταθώ στον τίτλο -που ενέπνευσε εν μέρει και τον τίτλο του άρθρου μου- και που με παραπέμπει στην έννοια της ταυτότητας και του είναι του ατόμου, όπως αυτά πηγάζουν μέσα από τη σχέση με τη μητέρα, που εμπεριστατωμένα μας παρουσίασε ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης στο άρθρο του «H μητέρα μέσα στο χάος».

Δωρεάν ημερίδες εκμάθησης τέννις για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού

Η 10nis Advice Academy, διοργανώνει δωρεάν ημερίδες εκμάθησης τέννις για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 23/06 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20/07.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του παιχνιδιού να γνωρίσουν το μαγευτικό άθλημα του τέννις και να εξοικειωθούν με βασικές κινήσεις.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά στο 6977740154 ,6945791265 καθώς και μέσω e-mail στο info@tennisadvice.gr.

Πηγή: tennisnews

Έρχεται η πρώτη πανεπιστημιακή ομάδα γκέιμερς, με υποτροφίες $19.000

Υποτροφίες αξίας για παίκτες του διαδικτυακού παιχνιδιού League of Legends προσφέρει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Robert Morris του Σικάγο, γινόμενο το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ που δημιουργεί μία πανεπιστημιακή ομάδα... γκέιμερς.

Η γλώσσα μας ήρθε από τα πουλιά

Ενας ιδιαίτερος γίββωνας που ζει στην Ινδονησία ίσως αποτελεί τον «μεσάζοντα» που πέρασε στον άνθρωπο τις βάσεις της ομιλίας που είχαν τεθεί από τα πουλιά έτσι ώστε, συνδυάζοντάς τες με τους τρόπους επικοινωνίας των πρωτευόντων, το είδος μας να αναπτύξει τη μοναδική ανθρώπινη γλώσσα. Ετσι τουλάχιστον θεωρεί ότι έγιναν τα πράγματα μια ομάδα ιαπώνων και αμερικανών γλωσσολόγων - αν και ο εμπνευστής της ιδέας αναγνωρίζει ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό προς συζήτηση και μελέτη.

Υποτροφίες από το ΙΚΥ για διδακτορικό και έρευνα

Νέο πρόγραμμα υποτροφιών προωθεί το Ιδρυμα Κρατικών υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να πραγματοποιήσουν τμήμα των μεταπτυχιακών τους σπουδών επιπέδου διδακτορικού, καθώς και σε ερευνητές, προκειμένου να διεξαγάγουν μεταδιδακτορική έρευνα σε Ιδρύματα των Δότριων Χωρών. Η χρονική διάρκεια της υποτροφίας είναι έως 18 μήνες.