Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Τι κάνατε σήμερα στο σχολείο;

Πώς πέρασες σήμερα; Τι κάνατε στο σχολείο; Έπαιξες στο διάλειμμα; Σηκώθηκες στο μάθημα;

Ένας βομβαρδισμός ερωτήσεων που συνήθως εξαπολύεται μόλις το παιδί βγει από την αυλή του σχολείου ή κατεβεί από το σχολικό λεωφορείο. Ερωτήσεις που αντανακλούν τη δική μας αγωνία και άγχος για το αν όλα πήγαν καλά.

Υπουργείο Παιδείας: Πότε λήγει το νέο διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια

Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

Το σχολικό έτος για τα δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), Λύκεια Eιδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια- Λύκεια (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Μεγαλύτερος χρόνος χρήσης οθονών από τα μικρά παιδιά συνδέεται με φτωχότερες γλωσσικές δεξιότητες

Τα μικρά παιδιά, των οποίων οι γονείς χρησιμοποιούν πολύ οθόνες, περνούν και αυτά πολύ χρόνο σε οθόνες και φαίνεται να δυσκολεύονται στις γλωσσικές δεξιότητες, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontiers in Developmental Psychology».

ΟΠΕΚΑ: Αυξάνονται τρία επιδόματα - Οι αλλαγές και τα νέα εισοδηματικά κριτήρια

Σε εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της οικογένειας, τα οποία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Σάββατο προχώρησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως ανακοίνωσε αυξάνονται έως 16 % τα τρία βασικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ - τέκνων, στέγασης και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) - το 2025 ενώ αυστηροποιούνται τα κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων με στόχο τη δικαιότερη απονομή, ώστε να περιοριστούν οι στρεβλώσεις που έχουν εντοπιστεί.

Πότε πρέπει να γίνεται εξέταση από εξειδικευμένο παιδοκαρδιολόγο;

Ευτυχώς, οι καρδιακές παθήσεις είναι σπάνιες στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η επίπτωση των συγγενών καρδιοπαθειών είναι 8-10 περιστατικά ανά 1.000 γεννήσεις, με διπλάσια πιθανότητα αν υπάρχει ήδη πάθηση στην οικογένεια.

Τέλος τα social media για τα παιδιά στην Αυστραλία – Διχάζει το ανατρεπτικό νομοσχέδιο

Η Αυστραλία βάζει φρένο στην αλόγιστη χρήση των social media από τους ανήλικους με έναν νόμο που διχάζει την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα θα ορίσει ανάμεσα στα 14 και τα 16 χρόνια την ελάχιστη ηλικία για να μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί φέτος σε ισχύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, ο οποίος θα προτιμούσε να δει τους νέους να παίζουν «στα γήπεδα» μάλλον, παρά μπροστά στις οθόνες τους.

Αθλητικές Ακαδημίες ΑΠΘ: Ένα σύγχρονο κέντρο για τη φυσική υγεία και ευεξία των παιδιών

Ένα σύγχρονο κέντρο σωματικής ευεξίας και γυμναστικής, οι Αθλητικές Ακαδημίες του ΑΠΘ βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένα εύκολα προσβάσιμο χώρο από όλους τους δημότες. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, μουσικοκινητική αγωγή, κλασικά αθλήματα, καράτε και ενόργανη γυμναστική είναι οι δραστηριότητες που προσφέρονται στις Ακαδημίες, στις οποίες βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες από τα γήπεδα και τις υποδομές.

Παρίσι: Σκληρή η καθημερινότητα για τα ΑμεΑ

Ο μεγαλύτερος αγώνας δρόμου μετ' εμποδίων στο Παρίσι δεν ήταν μέρος του αγωνιστικού προγράμματος των Παραολυμπιακών Αγώνων – αντιθέτως είναι μία καθημερινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας.

3 πράγματα που πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας για να ζήσουν καλά με ένα ηλικιωμένο κατοικίδιο

Το γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή αλλά δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε. Και το βάζουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας κάνοντας ότι δεν ισχύει. Δυστυχώς τα αγαπημένα μας κατοικίδια έχουν συγκριτικά με εμάς πολύ λίγα χρόνια ζωής. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα έχουμε πολύ κοντά μας.

Το ζήτημα της ευτυχίας και η νέα σχολική χρονιά

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία είναι ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό μέτρο, αλλά δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών σχολείων.

«Το ζήτημα της ευτυχίας νομίζω ότι απουσιάζει τελείως από το ‘πρόγραμμα σπουδών’ των σχολείων σας» έλεγε πρόσφατα πανεπιστημιακός μεγάλου Αμερικανικού πανεπιστημίου που κάθισε στο τραπέζι κεντρικού καφέ της πόλης απέναντι σε μια παρέα εκπαιδευτικών οι οποίοι σύντομα έστρεψαν τις σκέψεις τους στο θέμα της περιόδου: την έναρξη μιας νέας σχολική χρονιάς.

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»: Πρόταση της Αναστασίας Αστερίου για τη σωστή κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κατασκευαστούν στον δήμο Θεσσαλονίκης πολλές ράμπες για Άτομα με Αναπηρία και να είναι όλες χρήσιμες, προτείνει στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, η Κοινοτική Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους», στο Ε’ Κοινοτικό Διαμέρισμα, Αναστασία Αστερίου.

Ο Δήμος Παύλου Μελά δημιούργησε κοινωνική δομή για άτομα με αναπηρία

Η κοινωνική δομή «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Παύλου Μελά» εγκαινιάστηκε χθες στον Δήμο Παύλου Μελά. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα, στα οποία θα διαμένουν πέντε άτομα με νοητική υστέρηση. Για τη δημιουργία της δομής ο Δήμος Παύλου Μελά αξιοποίησε δύο ιδιόκτητα διαμερίσματα στην περιοχή των Αμπελώνων, στη Σταυρούπολη. Τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εγκαινίασε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.