Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή: Κανείς δεν θα έπρεπε να είναι μόνος τα Χριστούγεννα [Stella: No One Should Be Alone at Christmas]

 

Άλεξ Φερέτος: O αλεξιπτωτιστής με το αναπηρικό αμαξίδιο

Ήταν όταν είχα πάει στην Κωπαΐδα, στις εγκαταστάσεις του Skydive Athens, για να κάνω το πρώτο μου tandem άλμα, όταν παρατήρησα τον Άλεξ Φερέτο στο αμαξίδιό του φορώντας την ειδική στολή των αλεξιπτωτιστών. Μόλις είχε βουτήξει στο κενό και προσγειωθεί με ασφάλεια στο έδαφος. Ρώτησα από περιέργεια κι ενδιαφέρον τον αλεξιπτωτιστή-αεροφωτογράφο φίλο μου, Γιάννη Βλαχιώτη, να μάθω πώς τα κατάφερε. Πληροφορήθηκα πως ο Άλεξ αν και δεν περπατά, σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να μετρά 550 άλματα από αεροπλάνο, ελικόπτερο και αερόστατο!

Ενισχυτική διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων: Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων (έως και Τρίτη 19-12-2023)

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων 2023-24, καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται:
  • στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης των Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 (οι οποίοι αναρτήθηκαν στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής του Α.Σ.Ε.Π. και κοινοποιήθηκαν αρμοδίως στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.).και

Χριστούγεννα στην Αθήνα για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Αθηναίων μας προσκαλεί όλους στους χώρους πολιτισμού του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για να ζήσουμε ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες οικογενειακές στιγμές, να διασκεδάσουμε με μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες και να συμμετέχουμε σε εκπαιδευτικά και εικαστικά προγράμματα, που προάγουν την χαρά της δημιουργίας και τη συνεργασία, με έμπνευση από την παράδοση των Χριστουγέννων.

Απόφαση-σταθμός για τους ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς – Ίσα δικαιώματα ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Μια απόφαση, η οποία στηρίζει και τον αγώνα των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων για την υιοθεσία παιδιών, αναμένεται να υιοθετήσει το Κοινοβούλιο, το οποίο στήριξε την Πέμπτη την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα σε ολόκληρη την ΕΕ, ανεξάρτητα από τον τρόπο σύλληψης, γέννησης ή το είδος της οικογένειας του παιδιού.

Unicef: Κλειστά δεκάδες σχολεία στο νότιο Λίβανο λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) υπογράμμισε την Τετάρτη πως ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου πλήττει τη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών στον Λίβανο.

Παιδιά και οθόνες: Μπορούν να χτίσουν μια υγιή σχέση;

Όλη μέρα, με το κινητό στο χέρι (!), παλεύουμε να βάλουμε όρια στις οθόνες των παιδιών. Να μη δουν πολλή τηλεόραση, να μην παίξουν PlayStation, να μη φτιάξουν TikTok και δεν ξέρουμε τι να πρωτοτσεκάρουμε!

Το νέο «Νέο κύμα» αγκαλιάζει τους ανθρώπους με αυτισμό

Το «νέο Νέο κύμα» αποτελεί μία συλλογή, εμπνευσμένη αλλά, και αφιερωμένη, στους μικρούς και μεγαλύτερους ήρωες που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και τις οικογένειες τους.

Δύο ΚΔΑΠ για Άτομα με Αναπηρία αλλά και έναν περιβαλλοντικό σύλλογο ενισχύει το ΠΑΜΑΚ με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή

Δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του δήμου Νεάπολης - Συκεών καθώς και τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Greek Eco Project», θα ενισχύσει φέτος το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής του, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου.

Καλάθι του Άη Βασίλη: Οι 9 κατηγορίες παιχνιδιών που περιλαμβάνει

Πρεμιέρα έκανε το καλάθι του Άη Βασίλη με συνολικά εννέα κατηγορίες παιχνιδιών.

Πρόκειται για άλλο ένα μέτρο προς βοήθεια των καταναλωτών το οποίο αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών.

Βρέθηκε στη Γαλλία μετά από 6 χρόνια αγνοούμενος ο 17χρονος Alex Batty - Καταζητείται η μητέρα του

Στη Γαλλία εντοπίστηκε ένας 17χρονος από τη Βρετανία ο οποίος είχε χαθεί στην Ισπανία από το 2017.

Ο Alex Batty βρέθηκε στην πόλη Ρεβέλ, το πρωί της Τετάρτης.

Το αγόρι αγνοούνταν εδώ και έξι χρόνια, αφού είχε πάει διακοπές με τη μητέρα και τον παππού του.

Όταν τα μάτια παίζουν μουσική:Η Αλεξάνδρα ξεπερνά την αναπηρία της & συνοδεύει μουσικά την Αναστασία

 


Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια «βαπτίστηκαν»... ελεύθερα από την κυβέρνηση: Πότε θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 20 του μήνα (σύμφωνα με το πρόγραμμα) αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, το σχέδιο νόμου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα προκειμένου στη συνέχεια να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή τους πρώτους μήνες του 2024 .

Οι «σοβαρές παραβιάσεις» με θύματα παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες αυξήθηκαν κατά 13% το 2022

Ο αριθμός των «σοβαρών παραβιάσεων» που έχουν θύματα παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες αυξήθηκε κατά 13% το 2022, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο αφότου άρχισαν να συγκεντρώνονται δεδομένα, το 2005, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά»).