Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Συμπερίληψη

Ο γιος μου τρώει μόνος του μεσημεριανό κάθε μέρα στο σχολείο. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Κανείς δεν τον πιάνει από το χέρι για να τον οδηγήσει στο τραπέζι που τρώνε οι συμμαθητές του.

Τον αφήνουν μόνο του.

Κάθε μέρα.

Όταν το διαβάζετε αυτό ίσως νιώθετε ένα σφίξιμο στην καρδιά σας. Ίσως νιώθετε στενοχώρια ή θυμό.

Παιδική παχυσαρκία: Μόνο 1 στους 3 γονείς στην Ελλάδα έχει πλήρη γνώση

Η υποτίμηση του ποσοστού της παιδικής παχυσαρκίας στην χώρα μας αυξάνει σημαντικά το πρόβλημα όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας του υπουργείου Υγείας και της UNICEF για την παιδική παχυσαρκία. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ο βαθμός ενημέρωσης των γονέων σχετικά με την παιδική παχυσαρκία είναι πολύ χαμηλός και μόνο 1 στους 3 γονείς δηλώνει ότι έχει επαρκή γνώση για το θέμα.

Podcast: Παραμένουν αδιάκριτα τα βλέμματα ή έχει εξαλειφθεί το στίγμα της αναπηρίας στην ελληνική επαρχία;


Myth2space: Πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς και μαθητές - Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή στο Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία με τίτλο “Από τη Μυθολογία στο Διάστημα-Myth2space”

Το Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία με τίτλο “Από τη Μυθολογία στο Διάστημα-Myth2space” (Υπουργική Απόφαση Έγκρισης: YA Φ3/ΔΖ/129122/131617/138014/ 11565 /Δ7/02-02-2024) διανύοντας τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του σας προσκαλεί, να δηλώσετε συμμετοχή , συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

Διπλασιάζεται το μηνιαίο επίδομα αναδοχής για παιδιά με αναπηρία - Ανέρχεται στα 750 ευρώ

Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για παιδιά με αναπηρία και ανέρχεται στα 750 ευρώ, από 375 τον μήνα που ήταν έως σήμερα

Επίσης, σύμφωνα με Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας - στο πλαίσιο της συντεταγμένης και στοχευμένης πολιτικής αποϊδρυματοποίησης - αυξάνεται σημαντικά και το μηνιαίο επίδομα των αναδόχων γονέων παιδιών τυπικής ανάπτυξης

Ποιος κίνδυνος υγείας απειλεί κατά 36% περισσότερο τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τα παιδιά που γεννήθηκαν με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), διατρέχουν κατά 36% μεγαλύτερο κίνδυνο για συγγενείς καρδιακές διαμαρτίες (δυσπλασίες), σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης που δημοσιεύθηκε European Heart Journal. Οι ερευνητές εξηγούν πως πρόκειται για σημαντικό εύρημα, δεδομένου ότι οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι η πιο συχνή μορφή γενετικών ανωμαλιών και ορισμένες από αυτές σχετίζονται με δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Υποτροφίες για φοιτητές από τη Φλόγα (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια)

Οι έφηβοι που νοσούν με καρκίνο αναγκάζονται να μείνουν μακριά από το σχολείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα επιβραβεύει και στηρίζει τους φοιτητές που νόσησαν κατά τη διάρκεια του Λυκείου. Κάθε χρόνο δίνει από 2.000€ σε 15 φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 έως 15.11.2024

Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους συνταξιούχους με αναπηρία

 

ΑΠΘ: Η Θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης από σήμερ θα γίνεται στο Σπίτι

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, η «Κατ’ οίκον θεραπεία για ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση» στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» της Β΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΚΠΣ) της Β' Νευρολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λειτουργεί ως πρότυπη μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας σε Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΑμΠΣ) στη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη επικράτεια.

Παπαθανάσης: Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ψηφιακή εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο «Ψηφιακή εκπαίδευση και ενδυνάμωση των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία», συνολικής δημόσιας δαπάνης 6.804. 866 ευρώ, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.