Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

5 πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά με Δυσκολίες Μάθησης και Προσοχής για την επιστροφή τους στο σχολείο.

Θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας με Δυσκολίες Μάθησης και Προσοχής κατά την μετάβασή του από το καλοκαίρι στο σχολείο. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να του στείλετε μηνύματα που αντί να το βοηθάνε, του κάνουν κακό. Δείτε φράσεις που λέμε συνήθως, καθώς και ποιες θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Αεροπορικές θέσεις "μακριά από παιδιά": Δικαιώμα ή διάκριση;

H τουρκική εταιρεία αερομεταφορών Corendon Airlines γίνεται η πρώτη της Ευρώπης που δημιουργεί στα αεροσκάφη της "ήσυχες ζώνες". Θα αρχίσει με την πτήση από το Άμστερνταμ για το Κουρακάο, διάρκειας τουλάχιστον 9 ωρών και 40 λεπτών.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δώσουν 45 επιπλέον δολάρια για να εξασφαλίσουν μια θέση από τις 93 θέσεις του χώρου της καμπίνας (κοντά στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου) όπου δεν μπορεί να καθίσει όποιος δεν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.

Σύλλογοι Διδασκόντων: Οδηγός για τη λειτουργία τους ενόψει νέας σχολικής χρονιάς

Ολες τις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και των Συλλόγων Διδασκόντων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, παρουσιάζει το alfavita.gr προς ενημέρωση των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται στα σχολεία. Περιέχονται οι χρήσιμες πληροφορίες, νόμοι και αποφάσεις, που διέπουν τη λειτουργία τους.

ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ, το μέλλον της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Η επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, αλλά και διαφαινόμενο πεδίο ευκαιριών για πολλούς νέους. Μπορεί να προσφέρει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται σε τεχνικά και πολλά άλλα επαγγέλματα, για τα οποία υπάρχει ευρεία ζήτηση στην αγορά εργασίας και δεν μπορούν να τα εξασκήσουν άνθρωποι που δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

“Μην κάνετε αναρτήσεις με φωτογραφίες των παιδιών σας”: Η σοκαριστική, viral διαφήμιση που προειδοποιεί τους γονείς για την υπερέκθεση των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα

Μια διαφήμιση που προειδοποιεί τους γονείς κατά της υπερέκθεσης των παιδιών τους στα social media έγινε viral αφού δείχνει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών από τη δική τους πλευρά.

Ιστορίες Παλιάς Θεσσαλονίκης: Το πρώτο κουδούνι αλά ιταλικά - Μια ακμαία παροικία στην πόλη

Και λίγο μετά την καλοκαιρινή ξεγνοιασιά, νάτος ο Σεπτέμβριος. Αυτός ο μήνας που θυμίζει σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, το πρώτο κουδούνι. Νοηματοδοτεί τη μεταφορά από την ανεμελιά και τους χαλαρούς ρυθμούς του καλοκαιριού σε ένα πιο πειθαρχημένο φθινόπωρο. 

Σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που υπήρξε στοργική μητέρα για πολλούς λαούς διαχρονικά, αυτόν τον μήνα παιδιά κάθε οικογένειας -τουλάχιστον, στην πλειονότητά τους- ετοιμάζονταν με βαριά βήματα να επιστρέψουν στα θρανία. Η Θεσσαλονίκη πριν από το 1911 εκτός των άλλων λαών γνώρισε μία σημαντική ιταλική παρουσία και έτσι, αρκετά ιταλικά σχολεία αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Ιρλανδία: Ολόκληρη πόλη ενώθηκε κατά των smartphone

Σύμφωνα με την αρχή της «ισχύς εν τη ενώσει», οι γονείς στην ιρλανδική πόλη Greystones έχουν ενωθεί για να πουν συλλογικά στα παιδιά τους ότι δεν μπορούν να έχουν smartphone μέχρι το γυμνάσιο.

Ο Λέανδρος, η Λουκία και η «Μία μπάλα για όλους» έλαμψαν στο Super Cup

Ο τελικός του Super Cup μεταξύ της νικήτριας ομάδας του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι και της νικήτριας του Europa League, Σεβίλλης διεξήχθη προ ημερών στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μέσω της Λουκίας και του Λέανδρου και της παγκόσμιας καμπάνιας «A ball for all είχε και «χρώμα» ελληνικό.

15 βιβλία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι κάτι που φαίνεται να αποσχολεί – ευτυχώς – όλο και περισσότερους γονείς, όχι μόνο παιδιών που μπαίνουν σιγά σιγά στην προεφηβεία ή την εφηβεία, αλλά και γονείς με μικρότερα σε ηλικία παιδιά, που διανύουν την περίοδο των άβολων (τις περισσότερες φορές για τους ενήλικες) ερωτήσεων. Ευτυχώς – πάλι – υπάρχουν πλέον στην ελληνική αγορά αρκετά εξαιρετικά βιβλία που μιλούν για το συγκεκριμένο θέμα και απευθύνονται σε μια ευρεία γκάμα ηλικιών, από παιδιά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία ως εφήβους και νέους.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ποιο φάρμακο απαγορεύει να χορηγείται σε εγκύους

Τη διακοπή χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων με τη δραστική ουσία τοπιραμάτη (topiramate) σε εγκύους συστήνει Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), λόγω αυξημένου κινδύνου για νευροαναπτυξιακές διαταραχές από την έκθεση του εμβρύου στην ουσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι ήδη γνωστό ότι η λήψη τοπιραμάτης κατά την εγκυμοσύνη ευθύνεται για σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.