Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Προβολή: Louis (Violaine Pasquet)

Παιδικές ιώσεις και έναρξη της σχολικής σεζόν


Έπειτα από τρία χρόνια με την χρήση μάσκας και τον εγκλεισμό, τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις, όταν έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με άλλους συνομηλίκους.

Πώς «απογειώθηκε» το δημοτικό σχολείο της Βυτίνας

«Οταν εργάζεσαι σκληρά και επιμένεις, ανταμείβεσαι». Ετσι «αποκωδικοποίησε» ως μαθήτρια δημοτικού η 18χρονη σήμερα Σωτηρία Κατσίγιαννη την κατάκτηση της 1ης θέσης της ομάδας της από το δημοτικό σχολείο της Βυτίνας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής της Πελοποννήσου. «Είχαμε αφιερώσει πολλές ώρες εκτός σχολείου για να δημιουργήσουμε ένα “έξυπνο πάρκινγκ”».

ΙΣΟΝ - Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Θέατρο και το Χορό 2023-2024

Το ΊΣΟΝ, ένα εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης για το Θέατρο και το Χορό, ανακοινώνει τις δράσεις του για τον πέμπτο κύκλο σπουδών του.

Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη αναπήρων και μη αναπήρων σπουδαστών.

Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια: Πως αποκτιέται - Τι αλλάζει

Ρυθμίσεις σχετικά με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

Σύμφωνα με το άρθρο 99 του νόμου 4957/2022 “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις“, το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας αποκτάται με τη φοίτηση σε ξεχωριστό πρόγραμμα σπουδών, διαρκείας δύο εξαμήνων, που αναμένεται πως θα δομήσουν και θα προσφέρουν τα ΑΕΙ.

Τί είναι η κοιλιοκάκη; Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς;

Τί είναι η κοιλιοκάκη; Γιατί όσοι διαγνωστούν με τη νόσο καλούνται να αποφεύγουν τα τρόφιμα με γλουτένη; Πώς το αυτοάνοσο νόσημα επηρεάζει τη διατροφή και την καθημερινότητα των παιδιών; Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς; 

Φως στις παρυφές της κοινωνίας

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Μπάμπης που έχει περάσει τα 30 από τα 54 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, με ένα χάκερ των Anonymous; Σε τι μοιάζει η Αλίκη που παλεύει με την οριακή διαταραχή προσωπικότητας με έναν 92χρονο μαραθωνοδρόμο; Πού «συναντιούνται» μια τυφλή γυναίκα, ένα παρενδυτικό άτομο και ένας σεξουαλικός βοηθός για άτομα με αναπηρία; Μα στις παρυφές της κοινωνίας, στους λιγότερο περπατημένους δρόμους, εκεί ακριβώς όπου τα όρια θολώνουν. Εκεί όπου αποφάσισε να ρίξει φως ο 47χρονος φωτογράφος Ελισσαίος Κόντης με τους Outsiders, το κανάλι που ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο ελληνικό YouTube.

Youtuber κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα έξι παιδιά της

Η γνωστή blogger, influencer και ιδιοκτήτης του καναλιού στο Youtube 8 Passengers Ρούμπι Φράνκε συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριάς μορφής παιδική κακοποίηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Page Six ένα από τα έξι παιδιά της Φράνκε κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι - κολαστήριο που τα κρατούσε «αιχμάλωτα» η μητέρα τους.

Κίνα: Μείωση της φορολογίας για όσους μεγαλώνουν παιδιά ή φροντίζουν ηλικιωμένους

Σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας για όσους μεγαλώνουν παιδιά ή υποστηρίζουν ηλικιωμένους προχώρα η Κίνα.

Συγκεκριμένα, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023, ο φόρος εισοδήματος για γονείς που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών θα μειωθεί κατά 2.000 γιουάν, (253,54 ευρώ) μηνιαίως για κάθε παιδί, έναντι του σημερινού επιπέδου μείωσης των 1.000 γιουάν (126,77 ευρώ), σύμφωνα με τα όσα προβλέπει για τη φορολογία σχετική εγκύκλιος του κρατικού συμβουλίου που διανεμήθηκε την Πέμπτη.

Ουκρανία: Οι μαθητές επιστρέφουν στα μαθήματα για δεύτερη χρονιά εν μέσω πολέμου

Περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια παιδιά από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 400.000 εκτοπισμένων στο εξωτερικό, επιστρέφουν σήμερα Παρασκευή στο σχολείο, για δεύτερη χρονιά από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ουκρανική προεδρία.