Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Be my Eyes: "Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείτε να βρείτε τις αγελάδες σας σε ένα ράντσο χιλίων στρεμμάτων;"


Ο Ζάκαρι είναι τυφλός, ζει σε ένα ράντσο 1.000 στρεμμάτων στο Τέξας και ασχολείται με την κτηνοτροφία. Καθημερινά περπατάει περίπου 0,5 μίλια, ταΐζοντας κοτόπουλα  και κατσίκες, όλα σε διαφορετικές, περιφραγμένες περιοχές. Πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί το Be My AI για να διεκαπεραιώνει μεγάλη ποικιλία εργασιών της επιχείρησής του.

Ακροδεξιά: Πώς επηρεάζει την κουλτούρα των νέων – O ρόλος του TikTok

Ο ακροδεξιός ριζοσπαστισμός και ο ρατσισμός δεν είναι πλέον χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης σκηνής, αλλά έχουν πολλά πρόσωπα.

Οι ακροδεξιές ιδέες δεν συνοδεύονται πλέον από σκίνχεντς και αρβύλες. Τα ακροδεξιά συνθήματα φωνάζονται πλέον και με ακριβά ρούχα και ένα ποτήρι ροζέ στο χέρι. Ή διαδίδονται μέσω του TikTok.

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης: "Αυτισμός: νιώσε τη θέση μου"

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους φορείς: «Σειρά σου», «Θεία Σκέπη» και «NeurodiversityGR» και χορηγό επικοινωνίας τον Ραδιοφωνικό Σταθμό StarClassic (www.starclassic.gr) , διοργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 το πρωί, ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό, με τίτλο: «ΑΥΤΙΣΜΟΣ: Νιώσε τη θέση μου».

Παιδικές εξοχές δήμου Αθηναίων: Δηλώσεις συμμετοχής για παιδιά και ενήλικες

Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις των παιδικών εξοχών του στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, για μικρούς και μεγάλους, υπόσχεται ο δήμος Αθηναίων.

Για 5 δεκαπενθήμερα, παιδιά 6 έως 12 ετών, άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα μπορούν να ξεκουραστούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν δημιουργικά κοντά στη θάλασσα, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Ψηφιακή Ικανότητα των Εκπαιδευτικών (DigCompΕdu) στα ελληνικά

Η ελληνική έκδοση του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για την Ψηφιακή Ικανότητα των Εκπαιδευτικών (European Framework for the Digital Competence of Educators – DigCompEdu) είναι πλέον διαθέσιμη για την εκπαιδευτική κοινότητα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η έκδοση στην ελληνική γλώσσα, η οποία διατίθεται στη διεύθυνση https://metrics.ekt.gr/publications/698, αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου (ΠΙΚ) και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

To X επιτρέπει το πορνογραφικό υλικό για τους 18+ - Νέοι κανονισμοί στην πλατφόρμα

Το Χ ανακοίνωσε νέες πολιτικές σχετικά με το περιεχόμενων ενηλίκων στην πλατφόρμα, που ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το τι θα επιτρέπεται να βλέπουν οι νέοι κάτω των 18 ετών.

Με βάση τον νέο κανονισμό, το X επιτρέπει πλέον επίσημα πορνογραφικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα, αλλά θα αποκλείσει την προβολή αναρτήσεων για ενήλικες και βίαιο υλικό για τους χρήστες κάτω των 18 ετών, ή για αυτούς που επιλέγουν να μην το δουν.

ΜΑΤΡΕΗ: Ένας συμβουλευτικός οδηγός για τη ΔΕΠΥ σε μορφή παραμυθιού

«ΜΑΤΡΕΗ». Ένας τίτλος που περισσότερο παραπέμπει σε… μυστικό κώδικα παρά σε τίτλο παιδικού βιβλίου, που πρέπει όμως οπωσδήποτε να διαβάσουν και οι μεγάλοι! Τι σημαίνει; «Όσοι διαβάσουν την ιστορία θα καταλάβουν» μας λέει ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Κώστας Χριστόπουλος και μας προσκαλεί να αποκωδικοποιήσουμε τον τίτλο μέσα από το μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΥΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα).

Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες της Σκιάθου

Φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, τέσσερεις παραλίες του Δήμου, μπορούν να φιλοξενήσουν ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Το SEATRAC θα λειτουργήσει στις παραλίες Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Κουκουναριές, και Βρωμόλιμνος.

Δεσμώτες της αγωνίας

Ένας αριθμός... 277 περισσότεροι θα είναι οι φετινοί εισακτέοι στα ελληνικά ΑΕΙ σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Την περασμένη Πέμπτη και την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Σχεδόν 100.000 παιδιά ζουν – κατά πλειονότητα – για μία ακόμα χρονιά τη γνωστή αγωνία τού να πιστεύουν ότι από τέσσερα γραπτά εξαρτάται το μέλλον τους. Φυσικά αυτό δεν τους αφορά όλους και όλες. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντα η λύση του εξωτερικού για κάποιους και προσεχώς και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΠΟΜΕΝΣ: Ζητάει παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ σε υπουργική απόφαση για τα Άτομα με Αναπηρία

«Το θέμα που έχει ανακύψει από την υπουργική απόφαση (σ.σ. Ευεργετικά μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων-ΦΕΚ 3267/Β/17-5-2023) αναδεικνύει εκ νέου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν και σχετικών επιστολών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και ειδικότερα ως προς τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο ορίζονται από αυτήν τα ενήλικα άτομα τα οποία θα χαρακτηρίζονται ως Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΕΝΣ.