Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

"Θες να γίνουμε φίλοι" Πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για άτομα με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/12/2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

«ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ;»: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με το σύνθημα «Θες να γίνουμε φίλοι;» ξεκινά το πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για Άτομα με Αναπηρία που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Εντεταλμένης Συμβούλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού σε θέματα νεολαίας Χριστίνας Κελεσίδου, σε συνεργασία με τη Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης.

Στη δράση συμμετέχουν εθελοντικά απόφοιτοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων σχολών παιδαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίοι παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ισότιμη Συμμετοχή των ΑμεΑ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», που υλοποιείται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. και επιβλέπει η Παιδίατρος και καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ Άννα Φαχαντίδου- Τσιλιγκιρογλου. Οι εθελοντές θα αναλάβουν να αναπτύξουν φιλική σχέση με άτομα με αναπηρίες και θα τα συνοδεύουν σε εξόδους και λοιπές δραστηριότητες, οι οποίες θα καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων θα καλύψει όλο το χρονικό διάστημα μέχρι τον Ιούνιο του 2010 και η συμμετοχή των ΑμεΑ θα γίνεται κατόπιν συναίνεσης των εκπαιδευτών, των γονέων και των κηδεμόνων τους. Τη συνολική επίβλεψη της δράσης έχουν αναλάβει υπεύθυνοι στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και το σύνολο των δραστηριοτήτων θα υλοποιείται με την επίβλεψη αρμοδίου.

Σηκώστε τα χέρια κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών !


Σηκώστε τα χέρια κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, 11 Δεκεμβρίου, το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά υπενθυμίζει την ανάγκη να βγει το ξύλο από τη ζωή μας! Στο πλαίσιο της καμπάνιας του για την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας, δημιούργησε τρία μικρά βίντεο και μια σπονδυλωτή κάρτα.
Τα βίντεο έγιναν με την ευγενική συμμετοχή του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, της ηθοποιού Κάρμεν Ρουγγέρη και του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκου.
Την κάρτα με το μήνυμα «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο... Ας βγει και από την ζωή μας!», εμπνεύστηκε ο Ευγένιος Τριβιζάς και φιλοτέχνησε η ζωγράφος Λίνα Καρανικολάου

Για να δείτε τα 3 βιντεάκια, την κάρτα και να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου, πατήστε εδώ.

Νέα ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης για παιδιά και εφήβους (Καθημερινή, 11/12/2009)


Ακολουθούν αποσπάσματα του Άρθρου "Νέα ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης για παιδιά και εφήβους" της Καθημερινής (11/12/2009) και αποσπάσματα από το Δελτίο Τύπου της Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ως εργαλείο για την προώθηση της εξίσωσης των ευκαιριών και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία (ΕΣΑμεΑ, Δελτίο Τύπου)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.12.09 της Ε.Σ.Α.μεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία)

Το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ως εργαλείο για την προώθηση της εξίσωσης των ευκαιριών και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία

Τη σημασία της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να επιτευχθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τα άτομα με αναπηρία, εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λ. Κατσέλη, ενόψει της ενδιάμεσης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 12-13 Δεκεμβρίου του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος


Η ΑΜΥΜΩΝΗ στο Mediterranean Cosmos και στον πεζόδρομο Καλαμαριάς


Την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, "Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο mediterranean cosmos, 11ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. Το stand της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ" θα το συναντήσετε μπαίνοντας στο χώρο του εμπορικού κέντρου από την είσοδο του parking 1 (P1), μπροστά στο κατάστημα fena fresh. Ώρες λειτουργίας εμπορικού κέντρου: από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ.
Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, η "ΑΜΥΜΩΝΗ-Σύλλογος Θεσσαλονίκης" θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στο ύψος του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Καλαμαριάς, κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς.

Τα παιδιά του Παπαφείου ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα παιδιά της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ"


Μια νέα σειρά χριστουγεννιάτικων καρτών, κυκλοφορεί φέτος "Η ΑΜΥΜΩΝΗ - Σύλλογος Θεσσαλονίκης". Η σειρά αυτή αποτελείται από 8 σχέδια και τιτλοφορείται "τα παιδιά του Παπαφείου ζωγραφίζουν για τα παιδιά της Αμυμώνης". Πρόκειται για ζωγραφιές που δημιούργησαν παιδιά του Παπαφείου ορφανοτροφείου, κάτω από την καθοδήγηση και τον συντονισμό της ζωγράφου κ. Ιωαννίδου-Λειβαδιώτη Ντίνας και τις προσέφεραν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, για ενίσχυση των προσπαθειών του Συλλόγου.