Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άρθρο: Προβλέψεις από τις αντιδράσεις του εγκέφαλου αυτιστικού δίχρονου

Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τις προβλέψεις για τα αναπτυξιακά αποτελέσματα 6χρονων αυτιστικών παιδιών που μπορούν να γίνουν βάσει των εγκεφαλικών αντιδράσεων που είχαν στα δύο έτη. Το άρθρο "Brain Responses to Words in 2-Year-Olds with Autism Predict Developmental Outcomes at Age 6" των Patricia K. Kuhl, Sharon Coffey-Corina, Denise Padden, Jeffrey Munson, Annette Estes και Geraldine Dawson εδώ.

Γιατί δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά πόσο όμορφα είναι

Πόσο συχνά λέτε στο παιδί σας ότι είναι όμορφο; Οι περισσότεροι γονείς δηλώνουν ότι τους είναι δύσκολο να αντισταθούν στον θαυμασμό που εκφράζουν για το παιδί τους, όμως οι αναπτυξιολόγοι παιδίατροι συμφωνούν ότι δεν είναι ωφέλιμο να δίνετε τόση έμφαση στην εμφάνιση.

Άποψη: Ανδρέας Ζαμπούκας "Το Schoolwave και ο πολιτισμός των μαθητών"

Είναι ωραία τα φεστιβάλ των μαθητών. Πολύς κόσμος, μάζες τεράστιες απλώνονται παντού και περιμένουν να βγουν στη σκηνή οι πρώτες μπάντες. Κάθε χρόνο, τέτοιον καιρό, οργανώνεται στην Αθήνα το Schoolwave Festival. Φέτος γίνεται στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, 5, 6 και 7 Ιουλίου. Το Σαββατόβραδο, όσο προσπαθούσα να «επιβιώσω» από τις άγριες ροκιές των Domination, σκεφτόμουν διάφορα. Αντί να χωθώ κι εγώ μέσα στην τρέλα των μαθητών, που χόρευαν σε κατάσταση «ένθεης μανίας», έκανα στο μυαλό μου επαγωγές περί πολιτισμού και δημιουργίας.

Υποτροφίες από το ΙΚΥ σε ΑμεΑ που μετέχουν στο ERASMUS

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου/Μάθηση -ERASMUS προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση σε άτομα με αναπηρία (φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό ελληνικών ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης) που μετέχουν στο Πρόγραμμα ERASMUS για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Αυτός ο μικρούλης βοηθά παιδιά με δυσπλασίες προσώπου


Θυμάστε τον Lentil, αυτό το πλασματάκι που γεννήθηκε με "λυκόστομα", με αποτέλεσμα να ταΐζεται με καλαμάκι; Σήμερα είναι καλά στην υγεία του και βοηθάει παιδάκια με δυσπλασίες προσώπου...

Όταν τον γνωρίσαμε, ήταν ένα κουταβάκι εννέα εβδομάδων και πάλευε για τη ζωή του.

Φροντιστήρια: Αδυναμία πληρωμής των διδάκτρων λόγω κρίσης

Η αδυναμία καταβολής των διδάκτρων στα φροντιστήρια από τις οικογένειες λόγω της οικονομικής κρίσης επισημάνθηκε κατά τις εργασίες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου εκπαιδευτών δια ζώσης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) και εκπαιδευτών εξ αποστάσεως στα (e-Κ.Δ.Β.Μ) στο πλαίσιο του έργου Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας & Νοτίου Αιγαίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
Στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας & Νοτίου
Αιγαίου» το οποίο χρηματοδοτείται με εθνικούς πόρους.