Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μικροί «νοσοκόμοι» αναλαμβάνουν δράση!

Η μητέρα οδηγεί το ποδήλατο, έχει βγάλει μ΄ αυτό βόλτα την εξάχρονη κόρη της. Ξαφνικά πατά μια πέτρα, πέφτει, χτυπά το κεφάλι της. Η μαθήτρια παίρνει το κινητό της μαμάς της και τηλεφωνεί στο 166. 
Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα το έγκαιρο αυτό τηλεφώνημα να τη σώσει... 

Σέρρες: Πανελλήνιο συνέδριο για τον αθλητισμό

Η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Σερρών του ΑΠΘ συνδιοργανώνουν το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής στις 3-5 Δεκεμβρίου, στις Σέρρες.

Η Θεογονία συναντά τη Συννεφούλα

Σκεφτείτε να σας έλεγαν κάποτε ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος θα σας αφηγούνταν παραμύθια. Θα το πιστεύατε; Κι όμως. Ο τραγουδοποιός διηγείται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους εμπνευσμένος από τη «Θεογονία» του Ησίοδου, τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που διανύουμε και τον πρώτο εκείνης που έρχεται στη σκηνή του «Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Έκθεση βιβλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τριήμερο αφιέρωμα με τίτλο «ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ» Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010.
Πρόκειται για μία έκθεση βιβλίου με βιβλία Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στη συνθήκη της αναπηρίας και απευθύνονται: α) σε παιδιά και εφήβους, β) σε εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς και δάσκαλους, αλλά και γ) σε ενήλικες είτε είναι γονείς είτε όχι.