Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020

Προβολή: #ΜένουμεΣπίτι Ανέβα Επίπεδο, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ίρις Σαμαρτζή



Εκμυστηρεύσεις....

Γράφει η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

«Γιατί για παιδιά και εφήβους;» με ρωτούν συχνά όσοι μαθαίνουν ότι τα 65 από τα 73 βιβλία που έχω γράψει ως τώρα απευθύνονται κυρίως σε νεανικές ηλικίες. Μια σύντομη απάντηση θα ήταν: Γιατί πιστεύω αυτό που δήλωσε κάποτε ο C.S. Lewis: «Μια ιστορία για παιδιά είναι η καλύτερη μορφή τέχνης για να πεις αυτό που θέλεις». Μια εκτενέστερη απάντηση είναι τούτη:

Δίδυμα μωρά – καθημερινότητα: Πρακτικές συμβουλές για τους νέους γονείς

Δίδυμα μωρά – καθημερινότητα: Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει ασύγκριτη χαρά αλλά και πολλές ευθύνες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος στους γονείς. Αυτό το άγχος εντείνεται όταν στην οικογένεια γεννιούνται δίδυμα ή και τρίδυμα, μιας και τότε η προσπάθεια θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη και ορισμένες φορές ακόμα και «ταυτόχρονη». Ειδικά οι γονείς των διδύμων μπορεί να χρειαστούν μερικές παραπάνω στρατηγικές για να καταφέρουν να διαχειριστούν το στρες όπως και την εξάντληση, που φέρει μαζί της η φροντίδα και η ευθύνη. Όταν φροντίζετε τα δίδυμα μαζί με τον σύντροφό σας ή ένα αγαπημένο πρόσωπο που σας βοηθά, ίσως είναι ευκολότερο, καθώς μπορεί ο καθένας να αναλάβει από ένα μωράκι κι έτσι να μοιραστεί η δουλειά. Ωστόσο, όταν είστε μόνοι σας και πρέπει να παρακολουθήσετε ταυτόχρονα και τα δύο μωράκια, θα ήταν καλό να δώσετε προτεραιότητα στις άμεσες ανάγκες τους.

Ψηφιακή ξενάγηση και online δωρεάν εκπαίδευση από το ΝΟΗΣΙΣ

Πλήθος διαδικτυακών εκθέσεων, ψηφιακών μαθημάτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει οργανώσει το ΝΟΗΣΙΣ.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα και έχει ως στόχο να προβάλλει στο ευρύ κοινό τον τεχνικό πολιτισμό και τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που ακολούθησε τις αρχές της βιοκλιματικής και πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης, το εντυπωσιακό κτίριο ενσωματώνεται απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον.

Τσιόδρας: Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί παιδιών

Να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών κάλεσε τους γονείς ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού.

Σημείωσε ότι για τα μεγαλύτερα παιδιά τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Μαθαίνουμε στο σπίτι»: Η τηλεκπαίδευση της ΕΡΤ2 διαθέσιμη και στο διαδίκτυο

Μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/ διατίθενται ήδη και στο ίντερνετ τα εξ αποστάσεως μαθήματα που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης που άρχισε σήμερα στην ΕΡΤ2 και θα προβάλλεται κάθε μέρα στις 10 το πρωί.
Mπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ

Κυμπουρόπουλος: Η ανάγκη για αποϊδρυματοποίηση στην εποχή του κορωνοϊού

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος αναφέρεται σε άρθρο του στο iefimerida στις σε ευπαθείς ομάδες, ευάλωτες από τον κορωνοϊό, διαβιούν συλλογικά σε δομές ανοιχτού ή κλειστού τύπου εντός ή εκτός της κοινότητας.

Εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση: Δωρεάν τάμπλετ και ίντερνετ σε μαθητές στο Ναύπλιο

Η διαδικασία θα εξελιχθεί ύστερα από συνεννόηση των διευθυντών των σχολείων, οι οποίοι θα κρίνουν και θα υποδείξουν τον απαραίτητο αριθμό προμήθειας υλικού, με τις σχολικές επιτροπές. 

Στέλνουμε βίντεο – μήνυμα αγάπης στον παππού και τη γιαγιά, μέσα από την TV100!

Η TV 100 μεταφέρει τα δικά σας μηνύματα αγάπης στους παππούδες και τις γιαγιάδες. Σε μία περίοδο που η επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους είναι περιορισμένη και η συλλογική απόφασή μας είναι να προστατεύσουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός TV100 ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας.