Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ιστοσελίδα Ε.Κ.Β.Ε.


Από σήμερα λειτουργεί επίσημα η ιστοσελίδα της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος. Επισκεφτείτε την!!

Μουσείο για παιδιά

Είναι ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα. Ένα μουσείο διαδραστικό που δημιουργήθηκε ειδικά για παιδιά- και όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά. Το http://www.childrensmuseum.org/ έχει την έδρα του στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, αλλά εκπέμπει  και στον Ιστό προβάλλοντας αρκετά από τα εκθέματά του, ενώ διαθέτει και "μαθήματα" σε μορφή παιχνιδιών που ξεκαθαρίζουν  απορίες που μπορεί να έχουν τα πιτσιρίκια. Ποιες πέτρες επιπλέουν και γιατί; Τι είναι τα απολιθώματα και πώς δημιουργούνται; Τι ακριβώς γιορτάζεται στο Χάλογουιν, τη γιορτή των νεκρών, και πού έχει τις ρίζες του το έθιμος Επίσης, δείτε πώς οι νόμοι της φυσικής και της χημείας εφαρμόζονται στην καθημερινότητά μας και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα.

Σεμινάριο αφήγησης - δραματοποίησης παραμυθιού

Περισσότερα

Ζωγραφική φύσης

Τέσσερα εργαστήρια για παιδιά 8-12 ετών, με θέμα Εισαγωγή στη Βοτανική Ζωγραφική και τη Ζωγραφική Φύσης, διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο κέντρο ΓΑΙΑ στις 6, 13, 20 και 27/11 (11:30-14:00).

Αυτοαπεικόνιση

Η παρατήρηση μιας αυτοαπεικόνισης σε φυσικές διαστάσεις είναι συναρπαστική για όλα τα παιδιά, αφού οι άνθρωποι θεωρούμε τους εαυτούς μας πιο μεγάλους ή πιο μικρούς απ' ότι είμαστε στην πραγματικότητα. Έτσι, είναι ενδιαφέρον να δούμε μια εικόνα μας στις πραγματικές της διαστάσεις.

Ιστορία ενός τραγουδιού

"Για πολύ κόσμο, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι άρρηκτα δεμένη με το Κορόιδο Μουσολίνι. Απ’ όσους το τραγουδούν σήμερα, λίγοι θα ξέρουν ότι πρόκειται για τραγούδι Ιταλού συνθέτη".
Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Σαραντάκου σχετικά με την ιστορία του πολύ γνωστού επετειακού τραγουδιού.