Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε 15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Κάποιες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ενήλικες με αυτισμό, καθώς και σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά που δεν ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Όταν φροντίζει ένα παιδί με Αυτισμό ένας γονιός, ένας εκπαιδευτικός ή κάποιος ενήλικας μπορεί πραγματικά να αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του. Πολλές από τις προβληματικές συμπεριφορές αρχίζουν ξαφνικά, έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι δύσκολο να ελεγχθούν και μπορεί να αποτελούν πηγή φόβου ή ντροπής για τον ενήλικα.

Μεγαλώνουμε υπεύθυνα παιδιά

Όλα τα παιδιά μερικές φορές δικαιολογούνται για τη συμπεριφορά τους. Η φράση «Δεν είναι δικό μου λάθος!» είναι μια κοινή αντίδραση των παιδιών όταν έχουν παραβεί τους κανόνες. Αλλά για ορισμένα παιδιά, οι δικαιολογίες μπορούν να γίνουν ένα πραγματικό πρόβλημα και κάπως έτσι να μετατραπούν σε ενήλικες που αρνούνται να αποδεχτούν την προσωπική τους ευθύνη για τις πράξεις τους. Ορίστε λοιπόν όσα πρέπει να κάνουμε ως γονείς προκειμένου να μεγαλώσουμε υπεύθυνα παιδιά.

Βάσεις 2021: Εκτός πανεπιστημίων 20.000 μαθητές λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Χιλιάδες μαθητές αναμένεται να μείνουν εκτός ελληνικών πανεπιστημίων (ΑΕΙ και ΤΕΙ) λόγω του «κόφτη» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως προκύπτει τόσο από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων όσο και από τα στατιστικά των βαθμολογιών που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Πανελλαδικές : Οι επιλογές που έχουν όσοι δεν πετύχουν

Ο Γιώργος Βουτσινός, Γ. Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσπάθησαν παρά τις αντιξοότητες τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κάποιοι τομείς οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μία εναλλακτική προοπτική στους μαθητές. Τομείς του οικονομικού γίγνεσθαι, του πρωτογενή τομέα, της πληροφορικής, σύγχρονα επαγγέλματα όπως το web design, είναι κάποιες προτάσεις του κ. Βουτσινού που μπορούν να προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Διαδικτυακά θα συνέλθει η φετινή Βουλή των Εφήβων

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι διαδικτυακές εργασίες της ΚΕ΄Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

Το περιβάλλον μου, ο τόπος μου, ο κόσμος μου

Εκατόν εξήντα πέντε έφηβοι από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας καθώς και από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού θα συνεδριάσουν σε ομάδες και σε ολομέλεια, θα συζητήσουν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της κεντρικής θεματικής του εφετινού προγράμματος, «Το Περιβάλλον μου, ο Τόπος μου, ο Κόσμος μου».

Πρύτανης ΑΠΘ: Ο εμβολιασμός το μόνο διαβατήριο για επιστροφή στα αμφιθέατρα

«Ο εμβολιασμός είναι sine qua non προϋπόθεση για την ασφαλή επιστροφή της λειτουργίας του πανεπιστημίου στην ομαλότητα», αναφέρει σε επιστολή του στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τους φοιτητές και τους καθηγητές, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

«Ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο για την ασφαλή επιστροφή στα αμφιθέατρα. Κι αυτό δεν το υπαγορεύει η συζήτηση για τις ομάδες της κοινωνίας μας και τις δραστηριότητες όπου θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός. Το υπαγορεύει η κοινή λογική, η ίδια η πραγματικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, στις χώρες τις οποίες έχει σαρώσει: Θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε», σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για διδασκαλία ΕΝΓ3 και ΕΝΓ4.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας διοργανώνει σεμινάριο το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10-12 Σεπτεμβρίου 2021. Απευθύνεται σε πιστοποιημένους δασκάλους ΕΝΓ, υποψηφίους δασκάλους της ΕΝΓ (υπό πρακτική) που έχουν αποδεδειγμένα διδάξει τα επίπεδα ΕΝΓ1 και ΕΝΓ2.

Μαθητές του Προτύπου Γενικού λυκείου Πάτρας έφτιαξαν επιτραπέζιο παιχνίδι για τυφλά άτομα

Το Σάββατο 30/5/2021 έγινε και συνάντηση με μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδος στο χώρο του σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου ΓΕ.Λ. Πατρών σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι λέξεων, με τίτλο «Δες το αλλιώς – Πες το αλλιώς», ειδικά τυπωμένο στην ελληνική γραφή Braille, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μη βλέποντα και περιορισμένης όρασης άτομα.

Βιβλιοπροτάσεις από το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς


Η παρακάτω βιβλιογραφία είναι μια ενδεικτική ανθολόγηση βιβλίων για παιδιά και νέους ανθρώπους. Τα βιβλία θίγουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις διακρίσεις λόγω φύλου, ασθένειας, διαφορετικότητας αλλά και την αυτοπεποίθηση που δείχνουν οι άνθρωποι που διαφέρουν για να ξεπεράσουν τις διακρίσεις. Μιλάνε ακόμα για τον πόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, το Ολοκαύτωμα, το προσφυγικό, τη βία και το μπούλινγκ στο σχολείο και την κοινωνία.

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα- εκπαίδευση και κατάρτιση: Δημόσια διαβούλευση της ΕΕ

Η Κομισιόν καλεί σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Μέχρι τις 16 Ιουλίου δίνεται η δυνατότητα υποβολής πρότασης.

Οι απόψεις των πολιτών, των εκπαιδευτικών, των ερευνητών, των (διεθνών, ευρωπαϊκών, εθνικών, περιφερειακών και τοπικών) κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και των ενδιαφερόμενων φορέων από τους χώρους της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, μπορούν να κατατεθούν στη δημόσια διαβούλευση, συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο. Οι καταχωρισμένες οργανώσεις ενδιαφερόμενων φορέων μπορούν επίσης να υποβάλουν έγγραφο θέσης.

Σχολικές Βιβλιοθήκες: Ακόμα 137 σχολεία στο δίκτυο

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρή που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ορίστηκαν οι σχολικές μονάδες που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2021-2022, όπως αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί:
Πηγή: alfavita

Οι οδηγίες του CDC για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα του Center of Disease Control (CDC) στις ΗΠΑ για ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι μαθητές επωφελούνται από την εκπαίδευση εκ του σύνεγγυς, οπότε είναι σημαντικό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή στην κανονικότητα και τη φυσιολογική λειτουργία των σχολείων. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού αποτελεί κλειδί στη στρατηγική της πρόληψης της δημόσιας υγείας για τον τερματισμό της πανδημίας COVID-19.

Κακούργημα γίνεται και πάλι η αιμομειξία

Αλλαγές που επιβάλλει η συχνότητα των εγκλημάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων και ενδοοικογενειακής βίας, προκαλώντας αποτροπιασμό και σοκάροντας τους πολίτες, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης με θέμα την «ατιμωρησία στον 21ο αιώνα».

Nεογνικός έλεγχος εναντίον Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) αποτελεί την κυριότερη γενετική αιτία νεογνικού θανάτου. Ωστόσο, αυτό που αρχίζει να γίνεται περισσότερο γνωστό είναι ότι, εάν διαγνωστεί νωρίς, μπορεί να χορηγηθεί άμεσα η κατάλληλη θεραπεία και να βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα ζωής των ασθενών. Όμως αυτό δεν είναι απλό.

Στην πράξη, η έγκαιρη διάγνωση της SMA είναι δύσκολη. Όταν γίνουν διακριτά τα πρώτα συμπτώματα, έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η SMA προκαλείται από την απουσία ή τη μετάλλαξη ενός γονιδίου που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των κινητικών νευρώνων, η οποία έχει ως συνέπεια την ταχεία και μη αναστρέψιμη απώλεια αυτών, αμέσως μετά τη γέννηση, επηρεάζοντας όλες τις ζωτικές μυϊκές λειτουργίες. Αυτό οδηγεί προοδευτικά σε μυϊκή αδυναμία, παράλυση και, αν δεν υπάρξει θεραπευτική παρέμβαση, ακόμα και σε θάνατο.

Encanto: Το νέο μιούζικαλ της Ντίσνεϊ

Το πρώτο, φαντασμαγορικό τρέιλερ της «μαγεμένης» ταινίας - μιούζικαλ «Encanto» από την Ντίσνεϊ μοιάζει σαν ένα όνειρο, με πολύ τραγούδι και λάτιν χορό.

Πρωταγωνιστεί η οικογένεια Madrigal, που ζει κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι το οποίο βρίσκεται σε ένα φανταστικό μέρος που ονομάζεται Encanto (στα ισπανικά: «μαγεμένος»). Όλα τα παιδιά της οικογένειας έχουν μαγικές ικανότητες, εκτός από την Μιραμπέλ η οποία όμως μόλις ανακαλύψει πως ο τόπος της βρίσκεται σε κίνδυνο, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον σώσει.