Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Μέσα στο μυαλό του έφηβου γιου σας με ΔΕΠΥ.

Τα έφηβα αγόρια με ΔΕΠΥ είναι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους, καθώς αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια. Πώς να βοηθήσετε τον γιο σας να αναγνωρίσει τα δυνατά του σημεία, να αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να τα πάει καλά στο Γυμνάσιο. 

Η ΕΕ κηρύσσει πόλεμο στον παιδικό εθισμό με τα κινητά

Θολωμένα μάτια, μονοσυλλαβικές απαντήσεις, σταθεροί ήχοι ψηφιακών πλήκτρων που βγαίνουν από τα ηχεία ενός κινητού τηλεφώνου. Πρόκειται για οικείες σκηνές που παρατηρούν οι γονείς σε όλο τον κόσμο, καθώς ψάχνουν να βρουν λύσεις σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους. 

Υποχρεωτικό ΑΦΜ σε 500.000 παιδιά 12 ετών και άνω – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Κάθε χρόνο υποβάλλονται 200.000 αιτήσεις για χορήγηση ΑΦΜ με τις μισές από αυτές να αφορούν ανήλικους - Όσα πρέπει να ξέρετε για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους

Στην αυτόματη απόκτηση ΑΦΜ σε, περιπου 500.000 παιδιά 12 ετών θα προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2023.

Έρευνα: Πώς οι θετικές εμπειρίες που δίνουμε στα παιδιά μας, καθορίζουν την μελλοντική τους ευτυχία;

Οι ψυχολόγοι και οι παιδοψυχολόγοι εδώ και χρόνια εστιάζουν τις μελέτες τους γύρω από τις αρνητικές και τραυματικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένα παιδί και την επίδραση που μπορεί να έχει στην ενήλικη ζωή του. Πρόσφατα, όμως, έγινε μια νέα έρευνα για να ανακαλύψει την επίδραση που έχουν οι θετικές εμπειρίες στη ζωή ενός παιδιού, τη δύναμη που έχουν οι γονείς να βοηθήσουν στην μελλοντική ευτυχία του παιδιού τους αλλά και στην κατανόηση του πώς τα παιδιά αναπτύσσονται πιο ισορροπημένα.

Θεσσαλονίκη: Το επιτραπέζιο παιχνίδι που έφτιαξαν μαθητές Λυκείου και πήρε πανευρωπαϊκή πρωτιά

Πέντε… πρωτάκια Λυκείου της Θεσσαλονίκης πήραν την πρωτιά σε πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό, δημιουργώντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που «παίζει» με το μυαλό μας και τις συμμετρίες!

Είναι το wizzle, ένα παιχνίδι που δημιούργησε η ομάδα μαθητών και καθηγητών του Πειραματικού Λυκείου του πανεπιστημίου Μακεδονίας με το όνομα Isometricks.

Podcast: «Τυφλός ξεναγός»: Πώς μπορεί μια παράσταση να πραγματευτεί με ουσία το θέμα της αναπηρίας


Bill Gates: Η AI θα μπορούσε να μεταμορφώσει την εκπαίδευση δίνοντας χρήσιμη ανατροφοδότηση

Ο Bill Gates έχει ένα όραμα για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) θα μπορούσε να μεταμορφώσει την εκπαίδευση μιμούμενη τον αγαπημένο σας καθηγητή στο Λύκειο.

Τα chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούν σύντομα να προσφέρουν χρήσιμη ανατροφοδότηση για τα δοκίμια, συμπεριλαμβανομένου του πώς να γράφετε με μεγαλύτερη σαφήνεια και να διατυπώνετε καλά αιτιολογημένα επιχειρήματα, δήλωσε ο Gates στο podcast “Unconfuse Me”, σε ένα πρόσφατο επεισόδιο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Khan Academy, Sal Khan.

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για μια ευκαιρία στην εκπαίδευση

Στο δωμάτιο του πανεπιστημίου της στο Μπαγκλαντές, η Νίνα κρατά τα γάντια του μποξ κοντά στο πρόσωπό της, κοιτάζοντας τον καθρέφτη. Μαθαίνει να προστατεύει τον εαυτό της. Λέει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι μία από τις εκατοντάδες Αφγανές γυναίκες που έχουν δεχτεί την προσφορά για εκπαίδευση στο εξωτερικό, παρόλο που γνωρίζουν ότι μπορεί να μην μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Ελένη Παπαλαμπροπούλου δίνει πρόσβαση στην ποίηση σε άτομα με προβλήματα όρασης

Η Ελένη Παπαλαμπροπούλου ζει στον Γέρακα έχει καταγωγή από την Κρήτη και τα Γρεβενά, αγαπάει τα σκυλιά και εκτιμά την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της. Έχει εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή «Διάφανο καταφύγιο» στις εκδόσεις Θράκα, η οποία έναν χρόνο αργότερα γράφτηκε σε Braille, σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο Φάρος Τυφλών.