Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Προβολή: Τασούλα Επτακοίλη "Μαθαίνοντας από τους άλλους"

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενηλίκων στο Τάλιν της Εσθονίας

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Expressions in Dialogue: Innovative youth work practices on refugee inclusion through Living Libraries», μία στρατηγική συνεργασία ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από το Erasmus+, προσκαλεί ενδιαφερόμενους/ες για συμμετοχή στην πρώτη δράση του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί 09-16 Φεβρουαρίου 2019, στο Τάλιν της Εσθονίας. Πρόκειται για εντατικό σεμινάριο τύπου train-the-trainers και στόχο έχει να καταρτίσει τους 20 συμμετέχοντες στη διαδικασία των Ζωντανών Βιβλιοθηκών ως καινοτόμων πρακτικών για εργασία με νέους για την κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων.

Πρόγραμμα δεξιοτήτων ζωής σε κλειστή ομάδα εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα υλοποιηθεί σε κλειστή ομάδα εγκλείστων πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 με τίτλο:
«Ας φυτέψουμε… μια ελπίδα»

Κομοτηνή: Μαθήματα αλληλεγγύης από φοιτητές του Δ.Π.Θ.

Τους συναντήσαμε στα θρανία. Αυτή τη φορά να διδάσκουν και να «διδάσκονται» ταυτοχρόνως. Δύο νέοι άνθρωποι που κάνουν πράξη την αλληλεγγύη. Η Ελένη Μουστάκα, προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. βρίσκεται στο Ε΄ Έτος. Είναι η πρώτη χρονιά που διδάσκει στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής, στην άλλη αίθουσα ο Ματθαίος Γκαμπέλης, μεταπτυχιακός φοιτητής πια, αλλά και δάσκαλος που δίδασκε…

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των λογοτεχνικών βραβείων

Στον Διονύση Καψάλη απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το συνολικό του έργο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, που απένειμε επίσης τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για το 2017.