Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Unicef: Ευρωπαίοι, επενδύστε στα παιδιά

Έκκληση στην Ευρώπη να δράσει άμεσα και να προωθήσει μέτρα που οδηγούν στη μείωση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, απηύθυνε η Unicef.

«Η επένδυση στα παιδιά είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης», υπογραμμίζει η Unicef με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο. Τους υπενθυμίζει ότι αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα παιδιά ζουν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση – πάνω από 25 εκατομμύρια παιδιά. Περίπου το 13% των παιδιών αφήνουν το σχολείο χωρίς δίπλωμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περίπου το 11% των παιδιών ζουν σε νοικοκυριά ανέργων.

«Στάσου Ακίνητος»

Καθώς το κίνημα duranadam επεκτείνεται σε όλη την Τουρκία αλλά και στο εξωτερικό έξω από τουρκικές πρεσβείες, τα διεθνή μέσα παρακολουθούν άφωνα τον Ογκούρ, άτομο με κινητικά προβλήματα που συμμετέχει σε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία.

Φωτογραφίες του Ογκούρ από τη συμμετοχή του στο duranadam στην Αγκυρα στο Güvenpark, κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν θαυμασμό και δέος όχι μόνο στους Τούρκους αλλά και σε όσους ανά τον κόσμο παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη γείτονα.

Πηγή: iefimerida

8 τρόποι για να 'χαλάσετε' τα παιδιά σας

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε με τα παιδιά μας, σύμφωνα με τις συμβουλές των παιδοψυχολόγων, ψυχιάτρων και άλλων εμπειρογνωμονων.

Μάθε, παιδί μου, κολύμπι από την... κούνια!

Η κόρη τής Αναλιν Μπάρμπιερ ήταν 6 ετών όταν προσκλήθηκε να περάσει μία εβδομάδα στο σπίτι μιας φίλης της που είχε πισίνα. Η κυρία Μπάρμπιερ ήθελε η κόρη της να μάθει κολύμπι πριν πάει για τις σύντομες διακοπές της και έτσι την έγραψε στο γειτονικό κολυμβητήριο.

Τα οκτώ επαγγέλματα που προτιμούν οι γονείς για τα παιδιά τους

«Γιατρός να γίνεις και τίποτε άλλο». Αυτή ήταν η ευχή γονιών και συγγενών στα παιδιά καθώς τα ιατρικά επαγγέλματα εξασφάλισαν χρήματα και κοινωνική ανέλιξη.

Κως: Αναβάθμιση σχολείου για παιδιά με ειδικές ικανότητες

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης και αδειοδότησης του Σβουρένειου εκπαιδευτηρίου το οποίο φιλοξενούσε μέχρι σήμερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δομή την οποία υποστήριζε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με αναπηρία.

Οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Σούνιο

Τη σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου θα ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (Β-ΒΕΜ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την Εφορεία Κλασικών και προϊστορικών Αρχαιοτήτων.

Ανατριχίλα από την ζωγραφιά παιδιού προσφύγων που το σκάφος τους βυθίστηκε στη Λέσβο

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει τόσο δυνατά και ξεκάθαρα για τον Οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών όσο οι ίδιοι. Ο Γιατροί Χωρίς Σύνορα ρίχνουν φως στις πραγματικές ιστορίες αυτών των ανθρώπων, με μια σειρά συναρπαστικών αφηγήσεων των εμπειριών τους.

10 μύθοι και αλήθειες για το πρώτο καλοκαίρι του μωρού

10 μύθοι και αλήθειες για να ξεκαθαρίσετε ορισμένα πράγματα και να απολαύσετε το πρώτο του καλοκαίρι χωρίς προβλήματα.

Ιστορικοί και φιλόλογοι ζητούν να διδάσκουν μόνον αυτοί Ιστορία

Ανησυχία εκφράζουν με ψήφισμά τους τα μέλη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις συνθήκες διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Λιγότερο έξυπνα, τα πιο αδύνατα παιδιά

Η αύξηση του σωματικού βάρους και η αύξηση του μεγέθους της κεφαλής κατά τον πρώτο μήνα της ζωής του μωρού συνδέεται με υψηλότερο IQ σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για ενδυνάμωση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει συνάντηση στη Θεσσαλονίκη (Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού Τομέα, Δ/νση Στ. Παπαδοπούλου 20, Συκιές, τηλ. 2313-310100) στις 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:00.π.μ.

Σεμινάριο: «Ειδική Αγωγή και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών»

Από την Οργανωτική Επιτροπή των Σεμιναρίων του Net Media Lab:

Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι και Συνεργάτες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων για την ακαδημαϊκή περίοδο 2013-2014 που διοργανώνει το Net Media Lab του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» σας προσφέρουμε ένα δωρεάν webinar που θα περιλαμβάνει 4 διαλέξεις ώστε να πάρετε μια πρόγευση του δωρεάν σεμιναρίου το Σεπτέμβριο και φυσικά όλου του κύκλου των σεμιναρίων.

Σε λειτουργία σύντομα ο Ξενώνας γυναικών θυμάτων βίας

Η δημιουργία του Ξενώνα εκφράζει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή μιας ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής

Φιλοξενώντας 20 γυναίκες και τα παιδιά τους, με σύγχρονη, λειτουργική δομή και εξειδικευμένο προσωπικό πρόκειται να λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας η παρουσίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο.

Ανάκληση επικίνδυνου παιχνιδιού!

Ανάκληση επικίνδυνων προϊόντων παιχνιδιών Growing pet μάρκας "Duck Egg" πραγματοποιείται από τη Τσαγκογέωργας ΑΕ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ, ύστερα από κοινοποίηση RAPEX των κυπριακών Αρχών, αποσύρει από την αγορά και ανακαλεί για λόγους ασφαλείας το προϊόν "Growing pet" μάρκας "Duck Egg" με ελληνική περιγραφή «ΑΥΓΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥΛΑΚΙ D1-2227A» και ραβδοκώδικα: 0960389000012.