Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ένα διαδραστικό παιχνίδι περιήγησης στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

«Γνωρίζω την πόλη μου»
Ένα διαδραστικό παιχνίδι περιήγησης στα μνημεία της Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, 6μ.μ. στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη (Αιμ. Γρεβενών-Καρολίδου 14) τηλ.2310456658

Βιβλίο: «Ψηλαφήματα – Αφής μαθήματα»

Το βιβλίο του Αργείου εκπαιδευτικού Πέτρου Ορφανού, αποτελεί βοήθημα για την εκμάθηση του ελληνικού κώδικα Braille (Μπράιγ) και του συστήματος Nemeth. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να παροτρύνει τον αναγνώστη να αγαπήσει το Braille, δουλεύοντας ευχάριστα και ξεκούραστα.

Προβολή: Το Ξυπόλητο Τάγμα (1953)


Το Ξυπόλητο τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του B' Παγκοσμίου Πολέμου.

Θεσσαλονίκη: «Κατάδυση και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες»

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 ώρα 19:00 στo “Φουαγιέ” του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1), η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδήλωση-παρουσίαση με θέμα «Κατάδυση και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες». 

Η INTERAMERICAN στηρίζει τη ΣΤΟΡΓΗ για τη δημιουργία ξενώνα

Την εστίαση του εταιρικού προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» στο παιδί επιβεβαίωσε με μία ακόμη πρωτοβουλία της η INTERAMERICAN, ενισχύοντας με τη συνδρομή της τη δημιουργία ξενώνα από τη «Στοργή», το Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών.

ΠαΜακ: Εργαστήρια Σχεδιασμού Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οργανώνει για τους Φοιτητές και Αποφοίτους του εργαστήρια Σχεδιασμού Σταδιοδρομίας

Μπορώ να έχω ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Παλαιότερα οι γονείς σπάνια έπαιζαν με τα παιδιά τους και κανείς δεν το θεωρούσε καθήκον π.χ. για μια μητέρα να κάθεται στο χαλί και να παίζει, ή ο πατέρας να παίρνει τα παιδιά στην παιδική χαρά και να παίζει μαζί τους.

Ημερίδα στον Δήμο Μαρκοπούλου για τη χρήση του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Το 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου σάς προσκαλεί στις 5 Φεβρουαρίου (Κυριακή πρωί) στην ημερίδα του Δήμου Μαρκόπουλου, με θέμα Internet & Facebook για Μικρούς & Μεγάλους. Εκπαίδευση, ψυχαγωγία & κοινωνική δικτύωση: «Σερφάροντας» με ασφάλεια.

"Ταξίδι στον Υπόγειο Κόσμο" για μαθητές δημοτικού

"Ταξίδι στον Υπόγειο Κόσμο" είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον σύλλογο "Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης ΠΡΩΤΕΑΣ".

Τσαρλς Ντίκενς: 200 χρόνια από τη γέννηση ενός ανυποχώρητου

Διακόσια ακριβώς χρόνια μετά τη γέννηση του Τσαρλς Ντίκενς (γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1812 στο Λάντπορτ του Πόρτσμουθ και πέθανε το 1870 στο Ρότσεστερ, χωρίς να προλάβει να φτάσει τα εξήντα), το έργο του μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.